Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem, nemůžu se stále rozhodnout, jaký finální povrch podlahy zvolit do kuchyně. Starý cihlový dům- trámový strop, izolace, 2x OSB... ale co navrch? Dlažby se bojím..aby časem nepraskala, plovoučka se myslím odře častým šoupáním židlí, koberec se umaže...lino mi připadá "laciné"...Zatím mne napadá kombinace dlažby podél linky ( velký formát snad nebude tak náchylný na praskání ve spárách ) a zbytek plochy plovoučku..pod stůl a židle koberec na plovoučce. Má někdo jiný tip? díky všem
Meli jsme starou drevenou podlahu (pokroucenou a s velkyma sparama) a v kuchyni dlazbu. Nyni mame vsude jako podklad OSB a na tom zatezove PVC. Ja jsem odchovanec panelaku, takze na lino nedam dopustit a nejdulezitejsi je pro me prakticnost a snadny uklid. Pritel sice byl ze zacatku proti a mlel cosi o plovouci podlaze, ale utloukla jsem ho argumenty a nyni je rad. Me tedy dlazba v kuchyni moc prakticka neprijde, protoze mi porad neco pada z ruky a kdyz to spadne na dlazbu, je u taliru, hrnku a sklenicek temer 100%ni jistota, ze se to rozbije. Kdyz spadne neco tezsiho, muze se rozbit dlazdice. Linu je to jedno a porcelan to dost casto vydrzi. Lino se vytira lip nez dlazba, je skoro hned suche. U dlazby mi prislo, ze kdyz neco spadlo na zem (treba slupka) a hned se to neuklidilo, tak to prischlo a spatne se to vytiralo a dlazba vubec pomalu schla. Laminatova podlaha mi nesmi pres prah. Je studena, tvrda, hlucna, snadno se odre nebo ustipne a neni prilis vodeodolna. Kdyz se mi v noci vyzvraci kocka na lino, rano to jen s usmevem utru. Co by to udelalo na laminatce si radeji ani nepredstavuju. Jak uz jsem psala, mame zatezove PVC a nedavno jsme po roce stehovali skrine, ktere byly podlozene kousky PVC z odrezku a vytlacene nebylo nic. Stul podlozeny nebyl, takze se nohy vytlacily, ale jelikoz ma PVC prostorovou pamet, druhy den bylo zase v poradku.
Já doporučuji na povrchy podlah jako nejefektivnější Rigidurové desky.Na ně pak cokoliv.Ideélní do kuchyně je Termofix - PVC lamely.Od plovoučky se nedají rozeznat.
JABRAKA
Dobrý den,
bavíme se o tzv. vinylových podlahách. Také nám byly - zvláště do kuchyně - doporučovány. Jsou teplejší než dlažby, voděodolné, rozhodně tišší než plovoucí podlahy a všichni zdůrazňovali jejich odolnost (užívají se i do komerčních prostor). Jo a prý když je třeba vyměnit nějaký dílek, není třeba rozebírat celou podlahu. Vinyl je trošku dražší než lino, to musím taky zmínit. Ale že jsme nakonec koupili klasické lino do kuchyně, záviselo více na vzoru, který se hodil k prac. ploše.
Jinak ani PVC nemusí být špatná volba obecně - je zvykem, že výrobci dávají 15-20 let záruku - i když přiznávám, že nevím, na co konkrétně - zřejmě na užitkové vlastnosti jako prošlapání, stálost barev... Měl by to vědět prodavač.
Osbne bych kolem linky urcite dala dlazbu je to nejpraktictejsi - plovoucka se snadno odre a ponici, lino se zase muze ruzne promacknout apod. Praskani bych se nebala pokud bude dobre polozena dlazba tak je to temer vecne. Ja osobne mam v kuchyni dlazbu zpocatku jsem zvazovala prave lino kvuli tomu, ze by to bylo teplejsi, ale dlazba je praci jen praktictejsi. Jen jestli mohu poradit a jeto mozne dejte si do ni podlahove vytapeni My ho dali jsem v koupelnach a ted docelal ituji, ze ho nemam i v kuchyni.
Pod jidelni stul je asi take nejpraktictejsi dlazba dobre se udrzuje neodre se, ale pro me je to moc tvrde a studene. My tam mame parkety - tedy nevyhoda je, ze ac mam na zidlich filcove podlozky tak parkety jsou odrene, take kdyz detem neco spadne tak to udela do podlahy zarez, ale s tim nic neudelam. Pokud byste dal plovoucku tak si dejte drevenou, aby bylo zmone ji po case zbrousit a opravti. Znamy maji lamino a je to des po par letech uzivani (asi 3 roky) je zrala na vymenu to hodl opravit nejde.
Ted koberec na tu plovoucku neni spatny napad - my takto mame dany koberec na parketach pod sedaci soupravou v obyvaku je to prijemne, ze je to takove teple a mekke. Jen kdyz ho budete mit pod stolem (a kor jeslti mate deti) tak doporucuji nejaky tmavsi, barevny a hlavne ten co se da dobre myt
Souhlasím se vším, co jste napsala..v koupelně budeme mít podlahové topení..je tam dodatečně dělaná betonová podlaha. V kuchyni je ale jen ten trámový strop, izolace a 2x OSB jak jsem již psal. Takže podlahovka bohužel nebude..dlažbu bych chtěl, ale bojím se praskání na těch OSB deskách..jsou sice flexibilní lepidla a přísady..ale i tak nevím?!
Aha tak to jsem prehledla, ze tam mae ten OSB desky - tak to tedy netusim. No kdyz vam nikdo neporadi - vecer se zeptam manzela - ten je stavar tak by mohl vedet, jak to je realne tam dat dlazbu.
Jinak souhlasim s tim, ze lino je takove "lacine" ac nektere vypada docela pekne - dlazba je dlazba
Tak jsem se ptala manzela. Rikal, ze to zrovna nedavno nekde delali - musi se to lepit flexi lepidlem, ale rikal, ze vysledek je nejisty. Zrovna v tom dome co to delali tak v koupelnach (coz je maly prostor) to je pry v pohode, ale na chodbe dlazba popraskala - tak do toho bych asi nesla.
V tomto pripade bych asi volila nejake pekne lino ci PVC. Plovoucku bych se do kuchyne bala dat.
" hanz", myslete na toho, kdo bude v kuchyni vařit. Dlažbe je tvrdá na došlapa není vhodná kvůli páteři, i když možná praktická na údržbu, ale pokud něco upadne, rozbije se a dlažba praskne. Plovoučku, také nedoporučuji, když by praskla voda, tak jen krompáč a plovoučku vykopat, mimoto studí a je na ní všechno vidět. Doporučuji PVC Novilon, je to Holandské lino. Lino, které je vrstvené a jedna z vrstev je izolační a nestudí. Je na něj 20 let záruka a je i cenově dostupné. Prohlédněte si na stránkách forbo.cz.- stařenka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.