Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím pokrýt stěnu u stolu v kuchyni?

Od: wrtulka* odpovědí: 24 změna:

Zdravím,

v rekonstruuovaném domě máme novou kuchyň viz. foto. Zde u vymalované stěny stůl. Když si sedáme my nebo návštěva tak se opíráme o zeď za námi na zdi vzniká mastné místo od vlasů. Moje otázka zní jeslti máte nějaký nápad čím by se dala zeď pokrýt ..nebo částečně pokrýt, nebo jen třeba vymalovat..nebo prostě nevím,aby to vypadalo dobře a vyřešilo to problém s flekem ..aby se ani už nedělal? Ale nějaké rohož nebo tak se nám tam nehodí:( Předem děkuji za nápady, tipy..

Čím pokrýt stěnu u stolu v kuchyni?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravdomluvny*
hodnocení

2x

Já bych to tedy asi řešil zakoupením šamponu na mastné vlasy... :)

wrtulka*
hodnocení

A návštěvám ho naordinuju při vstupu do domu?:-D

marenka*
hodnocení

0x

No.. já osobně bych stůl dala k oknu a k té prázdné stěně větší, hezkou květinu. Dracena, nebo bambus by tam šel. ;)

wrtulka*
hodnocení

Tahle fotka je stará cca 3 roky. Těsně po nastěhování teď už je na okně záclona a kytky:)

Stůl nemůže být u okna je tam topení a taky bych neotevřela spižní skříň u linky.

mulisi
hodnocení

0x

Zkusila bych to obložit třeba takovým tím umělým kamenem. Prodávají to teď hodně v marketech a často jsou s tím obloženy stěny třeba okolo nebo za krbovými kamny, i části stěn v pokojích jsem s tím viděla obložené. Jsou to takové tenké kachličky ve tvaru pásky a ta struktura je i brevnost je pestrá...Nemuselo by to vypadat špatně a kdyby se toho obložila jen část...

wrtulka*
hodnocení

Super děkuji za nápad ještě jsem zapomněla napsat že v blízkousti jsou krbovky a když se v nich topí tak ta zeď docela teplá..

doplněno 08.03.11 08:29:

Ty krbovky..

jo omlouvám se všechno jsou to straré fotky nemám aktuální ale zatím to stejně není konečné zařízení (zatím to je co kdo dal)kromě krbovek a linky ..

Čím pokrýt stěnu u stolu v kuchyni? #2
marenka*

Pak je ještě možnost samolepek na stěnu, vypadá to luxusně a úplně to změní místnost. Zkuste se podívat. Tu stránku dávám jen pro inspiraci, pokud by se vám líbily samolepky, pak je třeba hledat kvalitní. Známá má napodobeninu z tržnice a po půl roce to vypadá příšerně. ;)

samolepky-na-zed.cz/...

doplněno 08.03.11 08:42:

To si právě musíte udělat malý soukromý průzkum trhu, zavolat výrobcům či dodavatelům a vzít omyvatelné. Co jsem se dívala na ty stránky, tak snad ten kluk s bublinami je matný, což se mi nějak "nezdá". To asi omyvatelné nebude. *nevi* Jukněte víc po netu, tohle je jenom příklad, já už viděla naprosto úžasné výtvory a hodně o nich přemýšlím taky. (pes čůrající na stěnu do předsíně, třeba *smich*)

Každopádně bych přemýšlela o třeba černé siluetě něčeho, tam to bude vidět za dlouho. *frajer*

wrtulka*
hodnocení

Ty samolepky jso úžasné! Ale nebude se na nich ten mastný flek vytvářet taky?

lucies*

Tohle je skvělá inspirace:)

marenka*

Podívejte se ještě tady, moc pěkné. *ua*

svet-bydleni.cz/...

doplněno 08.03.11 08:58:

A poslední tip, už dám pokoj..*smich* Zaujalo mě to. Nápady se zrcadly, dřevem... pěkné.

nalepsi.cz/...

wrtulka*
hodnocení

Ne jen pokračujte však se potřebuju inspirovat proto se ptám :-D

No jsou krásné mě se líbí taky, ale problém je že ta stěna je fakt krátká.. takž se nejsem moc rozšoupnout ...škoda že nemám fotku zepředu..:( doma asi radši vyfotím..

marenka*
Wrtulko, v tom případě by byla skvělá ta zrcadla. Případné fleky se vyleští, to je jasné a zrcadla daná kamkoliv vždycky opticky zvětší místnost. ;)doplněno 08.03.11 09:05: tapety-do-bytu.cz/... 08.03.11 09:09:*sok* slušná služba. Tapetový konfigurátor ZDEZvolte si tapetu, která se Vám líbí a podívejte se na ni přímo v interiéru. Vybírat můžete ze všech katalogů firmy A.S. Creation. Jsme schopni sehnat Vám i takové tapety na zeď, které na našich stránkách ještě nemáme. Stačí nás jen kontaktovat -> info@tapety-do-bytu.cz a nebo 728 848 483.! nikomu nedělám reklamu, fakt jenom hledám! *modla*

lucies*
hodnocení

0x

A co to vymalovat omyvatelnou barvou?

wrtulka*
hodnocení

Zajímavý návrh o tom jsem neslyšela jak to funguje?

lucies*

Je to normální barva na zeď, jen je omyvatelná. Vím, že takovou vyrábí Remal. Známí ji použili třeba do koupelny.

patronka*
hodnocení

0x

Pokud mne zrak neklame, stěna je docela krátká, kousek před první židlí se stočí do leva. Já bych to řešila dřevěným obložením ze světlého dřeva se zakomponovanými poličkami.. Stěna totiž působí dost studeným dojmem je taková moc prázdná. Na poličkách těsně nad stolem by mohly být kořenky a další ingredience ke stolování, na dalších kytky v květináči, na výše položených kuchařské knihy, místy nějaký dekorační předmět, obrázek. Chce to ale velmi citlivý přístup, nesmí to být přeplácané. Zkusila bych si nakreslit stěnu v pohledu včetně stolku a židlí a zkoušela, kam se polička hodí. Patronka

hodnocení

0x

Pokusím se popsat, co jsem viděla a bylo to super. :D Stěna za stolem byla obložená deskami a mezi nimi mezery. Čím výše, tím větší mezery mezi nimi byly. Až tak do poloviny stropu. Na stropě byly mezery mezi deskami stejně široké, jako desky. Uprostřed toho bylo stahovací světlo. A mezi těmi deskami byly police, trošku přesahující svou šíří stůl. Dále od sebe a čím výše, tím hlubší police byly. Police byly, co já vím 3, 4 a poslední byla cca 30cm pod stropem. A na nich dole stojánek s ubrousky, solničky a tak. Nahoře kytky a keramika. A celé to bylo širší než celý stůl s odstrčenými židlemi. A barvu to mělo tmavší, než kredenc. Takovou jako tón v tónu. Pár desek udělalo úžasně útulný, intimní kout, zdůrazněný světlem. :D Píšu desky, ale asi se tomu materiálu říká jinak. Dokonce nevím, jestli to bylo fakt dřevo nebo to, z čeho je snadno udržovatelná kuchyňská linka.*jasne*

doplněno 13.03.11 19:34:

Napsala jsem, že ty desky jsou vodorovně?

hodnocení

0x

... omyvatelnou tapetou.

pt®
hodnocení

0x

Obrázek s kamenným obkladem:

doplněno 08.03.11 16:39:

obrázek z netu

Čím pokrýt stěnu u stolu v kuchyni? #3
pt®

Obklad zřejmě z dřeva , je to z netu:

des*

My tam máme bambusovou rohož.Jednoduché levné funkční.Je v jednoduchém rámečku z latěk,aby se nehýbala.Sem tam umělá kytka.

pt®
08.03.11 17:02

znovu:

Čím pokrýt stěnu u stolu v kuchyni? #4

hodnocení

0x

Já bych to obložila laminem v barvě linky. Nad to polici ze stejného materiálu, myslím, že by to bylo i levné.

doplněno 13.03.11 19:32:

Ta omyvatelná barva, je také dobrá, hlavně kde jsou malé děti.

lucinkaf*
hodnocení

0x

jak už bylo řečeno, volila bych omyvatelnou barcu nebo tapetu, ta barva by se tam možná hodila víc. Měla by držet, protože jsem viděla i docela dost kuchyní, kdy mezi pracovní deskou a horními skříňkami neměli žádný obklad nebo cokoli jiného, ale jen to natřeli omyvatelnou barvou a vypadalo to docela obstejně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]