Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím vyrovnat podlahu z dřevotřískových desek

Od: meridius* odpovědí: 3 změna:

V pokoji je betonová podlaha a na ni jsou zřejmě kvůli teplejšímu projevu nalepeny dřevotřískové desky o rozměru zhruba 30*40 cm. Ale za ty roky se některé trošku uvolnily, některé trošku koukají výš. Uvolněné jsem přilepil. Ale co s těmi nerovnostmi. Jsou tam nerovnosti v řádu několika milimetrů. Ne všude, jen na některých místech. Podlahu už nechci nijak zvyšovat, takže OBD desky či jiné způsoby překrytí nechci dělat. Trhat původní desky taky nechci, protože to prostě dost dobře nejde, drží to jak blázen. Rozhodl jsem se, že ty hrany trošku srazím elektrickým hoblíkem a kde budou desky propadlé, tak bych to doplnil nivelační hmotou. Mám ale trošku strach z vlhkosti, zda se to potom nepokroutí. Zbyla mi totiž klasická nivelační hmota a nejsem si jist, zda je na dřevo. Nejspíše ne. Pak samozřejmě připadá v úvahu dát pod koberec nějaký filc nebo nějaký mirelonový pás. Ale ten ty nerovnosti spíše jen otupí.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladajaskva*
hodnocení

1x

Dobrý den. Všechno je již spolehlivě vyřešeno. Odkaz : weber-terranova.cz/... S pozdravem Laďa

hodnocení

0x

samonivelačka se mi tam nejeví jako dobrá, už vzhledem k jejímu nasycení vodou! Píšete co chcete a co nechcete- je tam dost omezení. Pokusně bych zkusil vyrovnávku 1-ho místa pomocí lepidla na dlažby a obklady, se srovnáním jeho povrchu do roviny nějakým hladítkem neb. zednickým hoblíkem... zvýrazňuji slovo pokusně, penetrace půvdoního podkladu asi nebude od věci (pokus X omyl).*hi*

jirbar*
hodnocení

0x

Firmy co pokládají PVC používají na dřevotřísku samonivelačku, ale jinou než je na beton. Zeptejte se tam a dejte vědět. Jistě by to zajímalo i ostatní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]