Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěli bychom poradit, kolik vyjde rekonstrukce střechy. Dům je řadový, střecha je klasická sedlová s rozměry 11m x 7m ( celkem má střecha cca 154m2), je podbitá prkny - některé bude potřeba vyměnit, trámy vypadají OK. Krytinu bychom si přčdstavovali LINDAB TOPLINE nebo něco podobného. Zajímalo by nás, zda se dá tato krytina položit přímo na bednění nebo je potřeba dát latě a zdemontovat ta původní prkna. Předpokládáme do budoucna využití podkroví, tudíž musí být použita kontaktní střešní fólie. Vůbec nevíme, kolik taková oprava vyjde, nemáte někdo zkušenosti? Realizovat bychom to chtěli až příští rok, proto zatím nechceme obesílat firmy. Díky za každou odpověď.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, co máte na střeše nyní. Pokud máte dostatečně dimenzovaný krov, tak dejte pálenou tašky a určitě neuděláte chybu. Díval jsem se na ceny vašeho plechu a není nijak levný a u pálených tašek se dostanete na podobnou cenu a dobře udělaná střecha z pálených tašek má určitě delší životnost než-li neozkoušený plech. Každý materiál má nějaké dobré a špatné vlastnosti. LTB bude stále vypadat jako nedokonalá imitace tašek, dále se nechá pochybovat o tom, že barva na plechu bude dlouhodobě stálá. Technologie přichycení plechu je problematická, protože se do něho vlastně dělá díra a ta se utěsňuje plastovou položkou. Položka má velmi omezenou životnost, protože plast na slunci degraduje a roztažnost střechy podložky vymačká u budete řešit zatékání. V neposlední řadě má plech nevýhodu právě ve své lehkosti, protože vítr ve správném směru nadzvedne celou plochu plechové střechy a zničí ji. Střecha z tašek je odolnější proti větru a pokud by mělo dojít k poškození větrem, tak to bývá jen několik tašek, které se dají pak snadno dolnit.
Rekonstrukci střechy jsem řešil před rokem a ve všem musím souhlasit s Brukem600. Vše co píše mi říkali i pokrývači. A měl jsem jich tam asi 15. Původně jsem tam měl eternit a chtěl jsem ho nahradit právě plechem v imitaci tašek. Plech mi celkem rychle vymluvili, hlavně kvůli tomu způsobu uchycení. Od každého jsem chtěl nabídku na obdobu eternitu(cembrit) a pálenou tašku. Úplně nejnižší nabídku jsem dostal na tašku Tondach Hranice 11, červená glazura. Byla cca o 20.000 nižší než od ostatních. Nabídky se pohybovaly v rozmezí 140 - 240 tisíc (střecha cca 100 m2). A jednalo se o stejnou práci. Takže určitě oslovte co nejvíce firem. Nabídku by Vám měli udělat zdarma a třeba i několik variant. Uvidíte jak to vyjde cenově. Ta nejnižší nabídka byla ze stavebnin, které mají i pokrývačskou partu.
Ale abych nebyl jen proti plechu. Bratranec dodělal střechu z plechu asi před půl rokem a je naprosto spokojený.
dobry den zadejte bezplatnou poptavku na aaapoptavka.cz nebo epoptavka.cz udela sem to predminulej rok a nabidky se lisili o 120 tisic a jeste mi napiste jaky mate tramy a kolik od sebe na stredy protoze ja mel eternit ctverec sablonu a daval sem palenou tasku od bramacu a uplne v pohode
Dobrý den. Abyste si udělali představu jaká bude přibližná cena Vaší střechy příští rok jste zadali málo informací. Jedinné, co je téměř jisté, je změna DPH z 10 % na 20 %, což celkovou cenu zvedne o ten rozdíl. Jinak do ceny musíte započítat všechno, co se kolem té střechy bude dít a i u cenových návrhů od různých firem dostanete propastně rozdílné sumy. Musí se tam započítat demontáž staré krytiny, odvoz, skládkování atd. Velmi celkovou cenu ovlivní i nový okapový systém, hromosvod a použitý materiál na oplechování. Měď, nebo pozink je docela rozdíl...Takže musíte opravdu oslovit reálnou firnou a ta Vám musí předložit reálný rozpočet. Ten by měl obsahovat položky a jejich množství a ceny, abyste si to mohli porovnat s návrhem od jiné firmy. A to srovnání musí mít stejné položky a množství. Jinak všechny příspěvky, které se Vám budou snažit poradit, budou střelba od boku s přesností plus mínus autobus. S pozdravem Laďa
doplněno 08.03.11 08:21:Ještě doplním, že hned pod Vaší otázkou je inzerce na oslovení firem na střechy. Toho bych využil, neboť se k ničemu nezavazujete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.