Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krátká šňůra u myčky

Od: antonie* odpovědí: 18 změna:

prosím o radu : právě mi přivezli myčku Bosch , která má krátkou šnůru , zoufám si, co mám dělat, jak postupovat? děkuji a zdravím A

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dericcaster*
hodnocení

2x

Nejjednodužší by bylo použít nějakou přiměřeně dlouhou prodlužku. Samozřejmě si můžete nechat od autorizovaného servisu, pokud to výrobce umožňuje, namontovat šnůru delší, ale asi to nebude nejlevnější.

cesmina*
hodnocení

1x

Já mám už několik let na prodlužce pračku a nic se zatím nestalo.cesmína

geryw
hodnocení

0x

Koupit prodlužku?

mowla*
hodnocení

0x

Nejjednodušší je dát prodlužku (ne tu úplně nejlevnější ze super-hyper), nejlepší vyměnit šňůru myčky - otázkou je, zda lze vyměnit ´uživatelsky´ a nebo by bylo nutné kvůli zachování záruky volat servisního technika ...

doplněno 25.11.12 18:24:

Kvalitní prodlužky mají na štítku uvedeno "maximální zatížení" - v tomto případě by mělo být 3500 W (to je maximum na 230V/16A)... 3,5 kW je určitě více, než má myčka příkon, tedy splní napájení myčky s rezervou...

Každopádně - výměna šňůry je lepší - a nejlepší by bylo, jak píše Jabraka, přidělat další zásuvku dostatečně blízko myčce...

antonie*
hodnocení

Právě že se bojím prodlužovačky , nevím jakou má myčka spotřebu a nerada bych vyhořela , nebo se to nemůže stát? když pořídím dobrou prodlužovačku? co to je dobrá prodlužovačka? Asi zvolím servis, ale jsem udivena, přece takový problém musí mít hodně uživatelů- přece nemá každý myčku hned u zásuvky, nebo ano?, Jsem z toho jelen, děkuji vám všem a zdravím

olaf71*

to jste jedna z mála, která řeší prodlužovačku. někdo dokáže na prodlužku naprat vše, co mu přijde do ruky. kvalitní prodlužovačku bych viděl tu, kterou si udělám sám. kabel s velkým průřezem, zástrčku a zásuvku 16A.

nakonec ani rozvod elektriky v místnosti, kde bude myčka, nemusí být 100% a prodlužovačka to nezachrání

majsterjoe*

Urcite nemate mycku s tek velkou spotrebou, aby vam to nezvladla prodluzovacka. Ale jestli mate strach, zavolejte si ten servis a zeptejte se na vymenu privodniho kabelu za delsi. i tka si myslim ze vam doporuci jen tu prodluzovacku.

Takovych problemu ma spousta lidi, nemyslete si. Ale nikdo to prilis neresi, daji prodluzovacku. nejen u mycky, ale treba u lednice.

jami*

Každá prodlužovačka, která není z tržnice ani z obchodu vše za 39,- zvládne myčku jak nic. Spotřebu nemá zase takovou aby potřebovala něco extra. Hlavně by bylo dobrý nemít koncovku položenou volně na zemi za myčkou, kdyby se stalo něco s odpadní nebo přívodní hadicí vody do myčky.

jabraka*
hodnocení

0x

Ideální řešení je,nechat si připojit ještě jednu specializovanou zásuvku,blíže k myčce.To ať provede odborná firma.

JABRAKA

Myčka by měla mít samostatný okruh.

antonie*
hodnocení

Děkuju vám všem, zeptám se v servisu nějakém ,ale již jsem nalomená a možná koupím prodlužovačku teda...Pěkný večer vám všem AK

antonie*
hodnocení

Tak jsem volala do Bosch servisu a řekli mi, že si mám koupit prodlužovačku...nechápu ale, proč se nedělají rovnou u spotřebičů dělší šnůry...? no ale děkuji vám všem

pecenkav*

Protoze mycka ma mit samostatnou zasuvku a ta ma svuj jistic, na ktery nema byt napojeny zadny jiny okruh. Takze pokud si vymyslim, ze si chci poridit mycku, tak musim rovnou resit i tu zasuvku ve zdi a kdyz uz si tam davam dalsi jistic, tahnu dalsi kabel od pojistek k mistu umisteni mycky a tam si davam na zed zasuvku, tak si ji logicky dam hned vedle toho mista pro mycku, kde stejne potrebuju mit zaroven i privod vody a odpad, takze je zbytecne davat delsi kabel.

antonie*
hodnocení

Pane pecenkav a to ani nejsem blondýna! Píšu sem proto, aby se mi dostalo rady a ne jakési ťukání na čelo ...Ale i vám přeju pěkný den ...*stop*

pecenkav*

At ctu tu moji odpoved znovu a znovu, tak tam nikde nevidim zadny tukani na celo a ani z nikoho nedelam debila, jak mi z vasi reakce vypliva, myslim si, ze moje odpoved byla zcela jasna a srozumitelna, pokud takhle nebudu pred nejakou upravou premyslet, tak pak to holt musim resit tema prodluzovakama a budu cekat, jestli vyhorim a nebo ne.

Ale nevyhoří...

Jistě že zásuvka u myčky je ideální...

Nicméně myčka ma příkon zpravidla 2,3kW..a takto vysoký příkon bývá jen za začátku mycího cyklu při ohřevu vody.., pak jde již jen o pohon čerpadla v myčce a nějaké drobnosti..s příkonem tak 100-200W maximálně.

Pokud beru spotřebu vody na prací cyklus cca 12l a celý objem by se ohříval, pak jde při výše uvedeném příkonu 2,0kW (topné těleso) o dobu 18minut (ohřev z 10stC na 50stC)..Když bych výpočet trošku zmírnil a uvažoval z 12l vody že se ohřívá jen 8l na teplotu 45stC, pak se jedná o dobu 10,5 minuty.

Takže po dobu mycího cyklu cca 70minut (dle typu myčky a programu) je ten maximální příkon odebírán po poměrně velmi krátkou dobu.

Prodlužovačka tedy sice není ideální...ale žádná katastrofa také ne.

antonie*
hodnocení

Děkuju vám, už je rozhodnuto a prodlužovačka zapojena...

jabraka*

Rozhodně je prodlužovačka řešení,ale právě u některých spotřebičů tím výrazně omezují reklamace.Prodlužka musí být také dostatečně dimenzovaná proudově(výkonem),aby nedošlo k vyhřátí kabelu.Vybírat podle tloušťky kabelu.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]