Nejste přihlášen/a.
potřebuji zateplit rovnou střechu.Střecha má 24m2 a je umístěna nad koupelnou a kuchyní.Současná skladba je hurdisky ,škvara s perlitem, beton a nakonec je položena ipa myslím asi ve 4 vrstvách.Chci postavit atiku z ytongu 20x250x500. dale na tu ipu nalepit penou vyrovnávací vrstvu extrapor 70S 100MM DALŠÍ VRSTVA 70MM polystyren stabil S 100 a na závěr kašírovaný díl polydek síla 40mm.a pak nejakou hydroizolaci Myslíte si že to bude ok.
Dobrý den. Já bych to zase neviděl tak tragicky, navíc, když ta střecha je už vodotěsná a jedná se o zateplení s následným uzavřením hydroizolací. Pokud budete postupovat přesně podle návodu, tak tam není co pokazit. Odkaz : dektrade.cz/... S pozdravem Laďa
Ono nejde ani tak o voděodolnost původní střechy. Problém vzniká hlavně v tom, že staré střešní krytiny jsou paropropustné ( hlavně pokud je to IPA nebo lepenka A... ). Pokud tazatel řeší dvouplášťovou střechu, vyzdí po obvodu atiku z Ytongu, celou střechu uzavře, uvnitř začne kondenzovat vlhkost, objeví se plísně apod. Pokud udélá dvouplášťovou střechu, do vyzdítých Ytongů udělá odvětrací otvory, sice se zbaví vlhkosti, ale střecha nebude tepelně izolovat. Toto řeši hodně firmy při zateplení paneláků. Nechatst sřechu větrat nebo větrací otvory zadělat? obě varianty jsou špatně ale prý je menší zlo nechat střechu větrat.
střecha před plánováným zateplováním má nějaké dutáky na odvětrávaní asi po 1 m pravděpodobně někam vedou do tý škvary Dotaz po zateplení nechat volný průchod nebo tyto otvory zateplyt tzn zakrýt
má potom cenu vůbec investovat do dodatečného zateplení v mém případě se jedná asi o 20000 kč. Mám obavu abych nedával 22 cm polystyrenu na střechu a nemělo to nějaký podstatný význam.V současné situaci je jasné že přes tuto plochou střechu jsou citelné uniky tepla.V kuchyni ani koupelně nedochází k vyskytu plísní a mám obavu že když dám na střechu uvedené množství eps zda nedojde ke kondenzaci a vyskytu plísní Děkuji za odpoved
A nepřemýšlel jste třeba nad zateplením zespodu? snížit podhled v kombinaci s vatou. Samozřejmě i toto řešení má svá proti...
Dobrý den. Vrstva EPS , kterou zateplíte střechu, bude mít 21 cm. Tepelný odpor takto zateplené střechy bude několikanásobně větší, než je nyní. Teplená ztráta při venkovní teplotě -15°C a vnitřní teplotě +21°C bede kolem 5 W/m2. Je to dostatečně silná izolace i z hlediska možné kondenzace vodní páry, která by eventuelně prošla skrz tu čtyřnásobnou vrstvu izolace. Na obrázku vidíte pravděpodobný průběh teplot, který by eventuelně mohl být ve Vaší střeše. Nicméně tak nějak by se to mohlo odvíjet a takovou skladbu jako máte Vy mají tisíce stavebníků starších domů. Já mám něco podobného a mám tam ještě 6 cm EPS. Auditor pro Zelenou úsporám vypočítal, že i u té mé kosntrukce stačí 20 cm EPS a čím je konstrukce lepší izolant, tím se hůře zatepluje s ohledem na výskyt pásma rosného bodu. Takže mé stanovisko je jasné. 21 cm EPS je dostačující jak z hlediska tepelného, tak z hlediska výskytu pásma rosného bodu. Zvýšením tloušťky izolace to jenom vylepšíte a zde také závisí na srovnání s ostatními konstrukcemi, protože nějakých exelentně zateplených 24 m2 proti zbytku domu ( třeba nezatepleného ) tu bilanci zásadně neovlivní.S pozdravem Laďa
doplněno 08.03.11 07:20:Ještě průběh teplot a ostatních parametrů.
pro ladajaskva děkuji za vaši odpoved měl bych prosím ještě jeden dotaz a to ohledbě toho polystyrenu.chci dat jako podkladní resp.vyrovnávací vrstvu extrapor 70 s asi tak 12 cm pak bych chtěl dát 5 cm vrstvu eps 100 S a na ní poslední polydek 4 cm.Dotaz zní extrapor dle tabulek má lepší vlastnosti než eps.chci ze zeptat jestli dat tam ten extrapor nebo to udělat z eps 100 S.Další varianta by byla možná zateplit z vnitřní strany ale tam bych mohl dát pouze asi 10-12 cm vaty a sdk a výška místnopst by byla pouze 242 cm. .Ale jak jsem četl v různých diskusích tak je lepší varianta zateplit zhora děkuji za odpoved
Dobrý den. Vezmu to od zadu. Vaše plochá střecha se sice dá zateplit z vnitřní strany, ale bude to s ohromným rizikem možné kondenzace v minerálu, protože to by snad muselo být provedeno dokonale parotěsné na 100 %. A podle výšky minerálu, který tam dostanete to bude 2 x horší izolace. Když vezmu v úvahu ještě nepořádek a práce ve vnitřním prostředí zakončené novým malováním, tak jednoznačně vítězí vnější zateplení. Navíc ta Vaše plochá střecha je přesně vhodná pro vnější zateplení a abslutně nevhodná pro zateplení vnitřní. Jaký tam nakonec dáte EPS není až tak úplně podstatné. Důležitéje tu skladbu dodržet tak, jak to máte napsáno. Dolů ten nejméně pevný Extrapor, potom ten EPS 100 S a nakonec Polydek. S pozdravem Laďa
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.