Nejste přihlášen/a.
Takový podivný problém... podlahové vytápění v patře, kotel dole, odvzdušňovací ventil dole. Moje otázka na topenáře, zda nemá být odzdušňovací ventil nahoře byla zamítnuta, že u plovoucí podlah je to jinak. Ok, asi tomu nerozumím.
Takže: všechno topí kromě podlahového topení nahoře. Z topení vedou 3 trubky (2 pro přízemí, 1 pro patro). 2 jsou teplé, jedna studená. Studená asi bude do patra.
napadají mě 2 možnosti:
1) voda, která má jít nahoru potřebuje vyšší tlak, kterého se jí nedostává, protože jí ho "vyfouknou" zbylé 2 trubky (jednotlivé průtoky nejsou regulované)
2) je tam vzduch - jak jej dostat v přízemí ven? Skutečně pro podlahové vytápění (plastová trubka v průměru cca 20mm) má jiné fyzikální zvyklosti?
Topenář se na to přijede podívat za 3 týdny, ale rád bych věděl dřív na čem jsem.
Topenáře vytahej za uši - přijít až za tři týdny,... To bych si nedovolil a to jsem bez auta.
Zavři ty dvě větve, co máš do přízemí a top jenom do podlahovky, měl bys to vytlačit "někam" - nevím, jak to u Tebe vypadá, tak nevím, kde to má šanci utéct.
Předpokládám, že soustava je s oběhovým čerpadlem?
Jinak ano, do podlahovky jede podstatně "studenější" voda, než do radiátorů, máš tam mít někde směšovací ventil. Jo a Ty máš podlahovku udělanou z 20 mm plastových trubek? Co máš v té podlaze?
Eventuálně bys mi mohl poslat nějaké obrázky v mejlu?
V podstatě jsi si odpověděl sám.Trubky topení v patře mají zřejmě vyvedenou odvzdušňovací trubičku až dolů ke kotli.Pokud uzavřeš ostatní větve,tak by se měl vzduch trubičkou vytlačit.Nechej ho otevřený,až poteče teplá voda.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.