Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Topení rašelinovými a dřevěnými briketami

Od: forpsi* odpovědí: 5 změna:

Hezký den přeji a prosím o sdělení ev. zkušeností s vytápěním domku rašelinovými briketami nebo briketami z tvrdého dřeva. Mám kotel na dřevoplyn, ale dřevo je rok od roku dražší a suché se už nedá sehnat vůbec. Navíc, jak jsem někde četla - objednám 20 kubíků a nevím, kolik jich dostanu doopravdy. Tady objednám 4 tuny, zaplatím 4 tuny a dostanu 4 tuny. Navíc cena pravděpodobně stoupat nebude, spíše se budou noví výrobci předhánět v nabídkách. A celková cena bude o poznání nižší.

Předem všem děkuji za odpovědi a rady. Forpsi*nevi*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Určitě to bude paráda s tím topit, ale ta cena :))

jambus*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Taky mám kotel na dřevoplyn a z podobných důvodu jsem zvažoval topit briketami,ale pak jsem od toho upustil.A to z toho duvodu,že mám velkou přikládací násepku a 3 balíky briket by tam zmizly jako nic a během 24 hodin bych ji musel naplnit alespon dvakrát.A když si to propočítám,tak se blížím ceně plynu.

Můžete si tedy pořídit pár balíku a zkusit kolik spotřebujete za 24 hodin a od toho si odvodit spotřebu a cenu za topnou sezonu.

Klady u briket vidím v čistém s skladném skladování,nemusí se 2 roky sušitjako jako dřevo a déle vydrží hořet ale cena topné sezony bude určitě větší než u dřeva.

stafan*
hodnocení

0x

Já bych si tou cenou nebyl zas tak jistý. Peletky také staly 2,8 Kč a dnes jsou za 5 Kč. Pokud drahne dřevo budou dráhnout i dřev.brikety. Brikety konkretně nemohu hodnotit, ale peletky ano. A kvalita od různých výrobců se liší obrovsky. Záleží co tam všechno naperou. Některé zhoří na prach a jiné se spečou tak, že je nejde vyndat z kotle. Tak může být i u briket. Ale jinak jsou brikety pohodlnější.

jambus*

souhlasím se stefanem.Taky bych si nebyl cenou tak jistý.Cena dřeva jde taky nahoru ,tak i vstupní materiál (piliny,štěpka) . Cca rok nazpět jsem byl zblázněn do peletek a chtěl sem je dělat doma v garáži .A majitel místní pily mi říkal,že ještě nedávno byl rád,že si od něj lidi piliny brali (do stáje pod koně,atd) Ale teď už to prodává jako surovinu.

A taky ta kvalita bude opravdu rozdílná a ani nějaký certifikát nemusí zaručovat kvalitu.Někteří výrobci peletek a briket udělají to,že část výrobku udělají z kvalitního materiálu a nechají si na to udělat posudek ze zkušeben,aby dostali certifikát,ale pak ty peletky valí ze všeho co jim příde pod ruku.

stirecek*
hodnocení

0x

Moje rodina topí briketami z měkkého dřeva několik sezón a spokojenost, málo popela, velká výhřevnost a hlavně méně práce než se dřevem. Cenu nevím, je to odpad a jsem u zdroje, takže nic neplatím, ale zájemců je hodně, takže cena dolů určitě nepůjde. Cenu vždy určuje poptávka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]