Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Termoizolační nátěr

Od: gorro® odpovědí: 11 změna:

Prosím, máte někdo zkušenost s termoizolačním nátěrem? Máme problém s kondenzační vlhkostí v rozích místnosti ( vlhko,plíseň).Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

1x

tim to nevyresis, musis jit jinou cestou

termoizolacni nater je hovadina

ladislavtikal*
hodnocení

0x

kondenzovat to bude stejne a budes jeste nadavat za vyhozeny penize je treba jina cesta dum je zateplen? jaky jsou tam okna, strop je zateplen?

hodnocení

0x

goro, musíte zjistit příčinu, pak jí odstranit.

URČITĚ příčinu neodstraníte ermoizolačním nátěrem!

kjanik112*
hodnocení

0x

Nechci oponovat kolegům rádcům, mají pravdu, že lepší je odstranit příčinu. Moje osobní zkušenost:Na plíseň v rohu jsem postupně vyzkoušel: savo, pak Mykostop-primalex a nakonec termoizolační nátěr. Ten se osvědčil nejlépe, je nejtrvanlivější.

alf*

takže vlastně jen na delší dobu dokázal nebo jeětě stále dokazuje odložit řešení problému. A vlhko či plísně si skrytě dále pracují. Něco jako mám rezavé auto, dám tam samolepku.

standam*

to janik:

me zase pomohlo SAVO proti plisnim

a pak nabytek pryc od rohu tj. jedna z moznosti jak to levne resit

bohuzel, ale tepelny most se tim a ani naterem nevyresi

spis jsem narazel, ze termo nater nema nic spolecneho s tepelnou izolaci

mirdas*

Nechci vás přesvědčovat, mám ale dobré zkušenosti s termoizolačním nátěrem Maxitherm. Roh v ložnici jsem měl celkem nechutně zaplesnivělý, byl tam tepelný most a byl hodně studený. Letošní zima už je třetí od použití Maxithermu a pořád je klid. Plíseň je pryč (s ní asi i tepelný most). Bydlím v bytě už 19 let a plesnivěli jsme pravidelně od podzimu do jara, klid byl jenom v létě. A teď už tři roky nic. Takže na tom termoizolačním nátěru asi něco bude.

stany*
hodnocení

0x

Termoizolační nátěr neznám. Znám termoizolační nástřik, ale ten Vám nepomůže. Jak již bylo receno výše, musíte najít příčinu vlhkosti, tu odstranit a pak resit tepelnou izolaci. Jinak proti plísním SAVO je reseni na 14 dní, taky se driv pouzival nater modrou sklalici cili síranem něďnatým, ten je ale zdraví škodlivý - možná ještě víc než to savo

1chicony
hodnocení

0x

Můžete použít termoizolační stěrku -ajtatherm pokud vzniklá vlhkost je důsledkem vysrážení vzdušné vlhkosti ve studených místech.Nelze použít pokud vzniklá vlhkost je způsobena jinou příčinou-vzlínající zemní vlhkost,zatékání,špatná izolace proti vodě ap. Příprava podkladu-odstranit plíseň(savo proti plísni ap.).Vymalovat,nanést ajtatherm.Vždy provádět aplikace na vyschlý povrch.Ošetřit plochu minimálně větší o 25 až 30 cm i na sousední plochy.Spotřeba cca. 1 litr/m2.Více na stránkách ajtatherm.cz

mirdas*
hodnocení

0x

Nechci vás přesvědčovat, mám ale dobré zkušenosti s termoizolačním nátěrem Maxitherm. Roh v ložnici jsem měl celkem nechutně zaplesnivělý, byl tam tepelný most a byl hodně studený. Letošní zima už je třetí od použití Maxithermu a pořád je klid. Plíseň je pryč (s ní asi i tepelný most). Bydlím v bytě už 19 let a plesnivěli jsme pravidelně od podzimu do jara, klid byl jenom v létě. A teď už tři roky nic. Takže na tom termoizolačním nátěru asi něco bude

jabraka*
hodnocení

0x

Prostě fyzikální zákony pořád ještě platí.To,že někdo prosazuje reklamní text,ještě neodstraní tepelný most.Většinou tam,kde už je kondenzace vlhkosti taková,že se tvoří plísně,odhadem je to místo 5 - 10 st C pod rosným bodem.Takže se musí tento fakt řešit.Jen 2 mm silný nátěr čímkoliv tuto skutečnost nezmění.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]