Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zastavená živnost vs platba za srážkovou vodu

Od: afroman* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, od prosince mam pozastavenou živnost, jsem povinen platit za odvádění srážkových vod do kanalizace?

Na vodárnách mě řekli že ano a dnes mě přišla faktura na 2.000 ,- našel jsem si pár informací příklad:

Podle § 20 odst.6 zák.č. 274/2001 Sb. o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu se povinnost platit za odvádění srážkových vod nevztahuje na vlastníky dálnic, silnic, místních komunikací a účelových komunikací veřejně přístupných, vlastníky drah celostátních a drah regionálních, zoologické zahrady, nemovitosti určené k trvalému bydlení a na domácnosti. Z uvedeného zákonného ustanovení vyplývá, že občané, kteří v nemovitosti bydlí a nepodnikají v ní, jsou osvobozeni od úplaty srážkových vod a tato povinnost se vztahuje pouze na právnické osoby a fyzické osoby - podnikatele, kteří v nemovitostech podnikají. Na základě shora uvedeného paragrafu jsou občané ze zákona osvobozeni od úplaty za odvod srážkových vod.

Občané, kteří v nemovitosti bydlí a nepodnikají v ní, jsou osvobozeni od úplaty srážkových vod.

Mohu se tímto hájit doklad z živnostenského úřadu mám že nepodnikám stačí jak finančnímu úřadu, tak zdravotní pojištovně a OSSZ tak proč by nestačil VaK.

děkuji za rady s úctou Jarda

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Jardo, máte ve Vašem příspěvku správně uvedeno "nemovitosti určené k trvalému bydlení a na domácnosti" Nic o tom, že podnikáte nebo nepodnikáte.
Důležité je, zdali je kolaudačním rozhodnutím rozhodnuto o způsobu využívání části budovy.
Příklad, v domě jsou v přízemí prostory k podnikání. rozdělím je na tři díly, a pronajmu. Bohužel zatím jen jednu.
Z jaké plochy budu platit? Z celé polchy...
OK?
rozumíte mi?
afroman*
hodnocení

Ahoj prosim te Milane, musis na me polopate nejak tomu nerozumim :)

Jinak na katastru je budova zapsana stavba k podnikani.

Jestliže je stavba zapsaná k podnikání, voda odtéká do kanalizace, platíte vodárně srážkovou vodu!

doplněno 06.03.11 21:57:

srážková voda nemá nic s Vašim podnikáním, ale vlastnictvím stavby...

afroman*
hodnocení

Víte když podnikám nerad ale zaplatím ale když nepodnikám přijde mě to fakt jak v té pohádce.

Takže zajít na katastr a změnit status budovi?

buss
hodnocení

0x

Tak bych se jich zeptal, na základě čeho mám tu povinnost, když nepodnikám.

hm*
hodnocení

0x

Jestli ono jim nejde o slovíčkaření a "pozastavenou" činnost, že by jako nepovažovali za "zrušenou" činnost (jestli takový termín existuje), zkrátka že "firma" tam stále sídlí, i když momentálně nevydělává.

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Toto je tak neuvěřitelně zamotaná situace, že se v tom vyzná málokdo. Možná Vám to trochu osvětlí, jak to chodí : tzb-info.cz/... S pozdravem Laďa

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]