Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, od prosince mam pozastavenou živnost, jsem povinen platit za odvádění srážkových vod do kanalizace?
Na vodárnách mě řekli že ano a dnes mě přišla faktura na 2.000 ,- našel jsem si pár informací příklad:
Podle § 20 odst.6 zák.č. 274/2001 Sb. o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu se povinnost platit za odvádění srážkových vod nevztahuje na vlastníky dálnic, silnic, místních komunikací a účelových komunikací veřejně přístupných, vlastníky drah celostátních a drah regionálních, zoologické zahrady, nemovitosti určené k trvalému bydlení a na domácnosti. Z uvedeného zákonného ustanovení vyplývá, že občané, kteří v nemovitosti bydlí a nepodnikají v ní, jsou osvobozeni od úplaty srážkových vod a tato povinnost se vztahuje pouze na právnické osoby a fyzické osoby - podnikatele, kteří v nemovitostech podnikají. Na základě shora uvedeného paragrafu jsou občané ze zákona osvobozeni od úplaty za odvod srážkových vod.
Občané, kteří v nemovitosti bydlí a nepodnikají v ní, jsou osvobozeni od úplaty srážkových vod.
Mohu se tímto hájit doklad z živnostenského úřadu mám že nepodnikám stačí jak finančnímu úřadu, tak zdravotní pojištovně a OSSZ tak proč by nestačil VaK.
děkuji za rady s úctou Jarda
Ahoj prosim te Milane, musis na me polopate nejak tomu nerozumim
Jinak na katastru je budova zapsana stavba k podnikani.
Jestliže je stavba zapsaná k podnikání, voda odtéká do kanalizace, platíte vodárně srážkovou vodu!
doplněno 06.03.11 21:57:srážková voda nemá nic s Vašim podnikáním, ale vlastnictvím stavby...
Dobrý den. Toto je tak neuvěřitelně zamotaná situace, že se v tom vyzná málokdo. Možná Vám to trochu osvětlí, jak to chodí : tzb-info.cz/... S pozdravem Laďa
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.