Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdící malta - jakou na omítku?

Od: heterak® odpovědí: 7 změna:

Planuji nahodit po elektrikářích omítku. Drážky nejsou moc hluboké ani široké. Jakou maltu použít. Byl jsem v Globusu,ale nemohl jsem vybrat tu správnou.

Samozdřejmě že bych mohl použít cement s pískem,ale mám špatný zkušenosti s tím,že i když použiji ten nejjemnější písek,tak je omítka po zatuhnutí pořád hrubá. Můžete mi dát odkaz na už přímo hotovou maltu kterou bych měl koupit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Kup si pytel sádry a máš po starostech.

patronka*
hodnocení

0x

Sádrová omítka se nemusí házet, ale natahuje se jako štuk. Dá se koupit v OBI třeba jen 5 kg pytlík. Vyzkoušeno, doporučuji. Patronka

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Jestli to chcete udělat na jeden šup, tak to chce sádrovou omítku od Knaufu, nebo něco podobného. Já jsem zapravoval špalety a jedním vrzem uděláte od milimetru po 5 centimetrů, podle toho, jak je potřeba. Odkaz : knauf.cz/... S pozdravem Laďa.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud použijete na takové opravy sádru,už nikdy nebude mít rovnou zeď.Při malování sádra ze zdi vyčnívá.Nejlepší je flexibilní lepidlo.Po zaschnutí se trochu propadne,takže se zarovná dokončovací(finální)stěrkou.

JABRAKA

patronka*

Pozor, aby zde nedošlo k omylu. Já i Laďa jsme doporučili "sádrovou omítku", to není čistá sádra a taky se úplně jinak chová. Já to mám vyzkoušené a Laďa zřejmě taky. Ty máš skoro v každé stavařské odpovědi Rigidur, nebo flexibilní lepidlo. To je to oboje tak univerzální? Zajímá mne zejména to flexilepidlo, na co všechno se dá použít a v jakém balení se prodává? Děkuji Patronka

hodnocení

0x

heterák, kolik toho je na opravu?

doplněno 04.03.11 21:06:

Na takovou plošku bych použil radu od Jabraky - lepidlo, ale určitě ne flexibilní. páč to je luxus a zbatečně drahé. I když se objevují lepidla flexibilní ale jen textem na pytli...

hodnocení

Na opravu je toho zhruba tak 14 metrů. Hlubka tak max 1 cm,šířka 2-5cm. Takže normání sádru nedoporučujuete?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]