Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký typ infrač. lampy použít k dezinfekci

Od: podval odpovědí: 4 změna:

Mám malé dítě a chci pomoci "horského sluníčka" desinfikovat místnosti, kde se pohybuje.

Jaký typ infračervené lampy mám použít, jak dlouho mám záření nechat působit a jak často?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vojtazanda*
hodnocení

1x

Pravděpodobně máte namysli ultrafialové záření. Zdroj není problém najít vyhledávačem. Pokud jde o doby svícení, tak ZÁSADNĚ JEN KDYŽ V MÍSTNOSTI NIKDO NENÍ. V bytě by mělo stačit 4hod/den.

Proti gustu žádnej dišputát ale nemyslím že je to dobrej nápad. Teda pokud pro to nemáte opravdu vážný důvod...

marenka*

*palec* Používaly jsme tuhle lampu v nemocnici. Opravdu v té místnosti nikdo nesmí být.

K tazatelce. Ublížíte tím svému dítěti, ani nevíte jak. Hygiena, obava o zdraví dítěte a prevence je hezká a ušlechtilá věc, ale ve chvíli, kdy jej budete muset dát do školky, bude trpět nemocemi. Chytí kde co. Zničíte mu imunitu a zkuste si najít na internetu, kolik nemocí pochází ze špatné imunity. *modla*

jabraka*
hodnocení

1x

Horské slunce má dva zdroje,jak IČ zářič,tak UV výbojku.UV výbojka se dá použít,uklidit dítě a kytky.Stačí denně 2 - 3 minuty.Ozáření člověka pouze s tmavými brýlemi.Pokud se chcete ozářit,začít 1/2 minutou a denně přidávat po 1/2 minutě.až do 10 minut.Pak asspoň na týden ozařování přerušit.

JABRAKA

hodnocení

0x

Nechci Vám tedy brát iluze...

Ale podle mne se na desinfekci v tomto smyslu používá UV lampa...nikoliv horské sluníčko,

tím by jste místnost mohla desinfikovat snad jedině tak, že ji pomocí horského sluníčka zapálíte...

Nicméně...dítě by se se "špínou" (tedy to běžnou) mělo naučit žít...Když ho budete držet ve 100% sterilním prostředí...všude budete stříkat desinfekce, tak se možná dočkáte spíše opačného efektu...než který zamýšlíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]