Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrtání do dlažby(lahůdka)

Od: multa* odpovědí: 19 změna:

Zdravím všechny,mám položenou dlažbu z Polska na WC .Potřebuji vyvrtat díry pro uchycení mísy.Všechny klasické postupy selhaly.Použil jsem normální vidiáky,potom tvrzené,potom tvrzené pro zvláště tvrdé materiály ,pak chlazení vodou a NIC.Vrták zabere,chvíli (asi tak 1 mm) vrtá pak konec.Vrtám pomalými otáčkami ,pak zvyšuji-vše jedno.

Nemá někdo zkušenosti s touto činností-za každou radu předem děkuji.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pecenkav*
hodnocení

4x

Tenhle problem sem resil kazdou chvili od doby, kdy se zacali pouzivat na WC dlazby pro venkovni pouziti a az kvuli jednomu zakaznikovi jsem se uz nastval a koupil jsem si sadu vrtaku primo urcenych do techto tvrdych materialu, vrta se s nima bez priklepu, jde to jako do masla a mam klid. A nic nepredvrtavam, rovnou 10 na hmozdinky na WC.

pecenkav*
hodnocení

2x

Tady je prodavaj, maps.google.cz/..., musis ale presne popsat na co je chces, ta sada ma vrtaky : 4,5,6,6,8,10,12 a stoji kolem 800,- a nelituju toho nakupu.

multa*
hodnocení

Zdravím,moc děkuji- to bude asi ono.Ta cena vhledem k tomu,že potřebuji zatím pouze 2 díry a pak kdovíkdy-uvidím.Prvně zkusím ten pomalý příklep,uvidím,co to udělá,pak asi koupím ty vrtáky za 800.Ještě jednou moc děkuji.

arakain77*

Vyvrtal jsem hodně dír do kachliček i dlažby,ale ještě jsem s tím neměl problém.Vidiák jsem měl nejdražší asi za 300,-kč.Šlo to pokaždé i do dlaždic se speciálním tvrzeným povrchem.Příklepkou Bosch (a jinými taky)de všechno.I akučkou s příklepem z OBI za 1200,-!

hodnocení

2x

Někde jsem to již tady četl. Na volné i nalepené dlaždice používám ostrý! důlčík. Střed opatrně naruším a vidiákem vrtám bez příklepu. Pokud vrták přestane zabírat a "leští", znovu důlčíkem narušm strukturu a to opakuji i několikrát. Důlčk jsem nechal vybrousit ze starého vidiáku. Udělají to většinou všude kde brousí SK. Zásada je taková, že úhel špice musí být větší než úhel vrtáku. Přeji hodně úspěchů.

jabraka*
hodnocení

1x

Vrtání nejdřív proveď vrtákem ta 6mm.Neznám materiál,který by se nedal vyvrtat s malým příklepem.Dovrtání pak je potřeba dokončit vrtákem na hmoždinku .

JABRAKA

multa*
hodnocení

příklep jsem opravdu ještě nezkoušel,všichni říkali,že do dlaždic NE ,ale zkusím a dám vědět.Díky,

vojtazanda*
hodnocení

0x

zeptám se asi hloupě ale předvrtával jste otvory menším vrtákem? Jak moc při vrtání tlačíte na vrták? Jsou vrtáky "baumax"?

(obklady a dlažby předvrtávám pětkou nebo šestkou vidiákem Bosch, díry pak projedu patřičným rozměrem. I na malej vrták je potřeba docela přitlačit i při nízkejch otáčkách. Krajní řešení je zapnout příklep - netlačit! a otáčkama pod 60/min tomu pomoct - většinou jde jen o horní tvrdou vrstvičku. Vidiáky je potřeba mít nový)

ni*
hodnocení

0x

Na vrtáky se vykašlete, pro občasné vrtání nejsou až tak důležité jako vrtačka, do průměru 16mm a hloubky 90cm jsem vyvrtal vše s touto vrtačkou, připomínám, že se na ni netlačí, jen přidržuje.

sz.aukro.cz/...

des*

Tvrdou vrstvu opatrně,zlehka malým kladívkem ,načnu důlčíkem na železo asi 1/2cm hluboko a potom jde vrtat normálně,i s vrtáky Bau.Kupovat zkrz 4 díry vrták za 800ká je plýtvání.

pecenkav*

Tech vrtaku je tam 7 a nemusi se koupit cela sada, ta 10 vyjde tak na 80 - 100,-. Venkovni mrazuvzdorna dlazba je tvrda cela a s priklepem muze prasknout. Na tyhle nejaky dulcik v podstate nefunguje. Me je osobne jedno, jak si to tazatel vyresi, pisu podle mych zkusenosti, tot vse.

des*

Pecenko,já taky píši z praxe,důlčík mne nikdy nezklamal,nefunguje ti neb jsi to ani nezkusil,nepiš co nevíš.Taknějak.

pecenkav*

Jak myslis.

deeep
hodnocení

0x

S příklepem vyvrtám jakoukoli dlaždičku i s hobby vrtákem. Když jsem naposledy přidělával umyvadlo s 14 vrtákem asi za 200 korun solokus, jelo to jak po másle. Bez příklepu bych skončil asi tak, jak je popsáno. Co je to za pověru,?,dlaždičky bez příklepu?

multa*
hodnocení

díky všem za snahu pomoci,je vidět ,že každý má na to nějakou svoji osvědčenou metodu,která mu funguje.Já normální kachle takto:starým závitníkem 8 naruším glazuru a potom pomalými otáčkami jako do másla ale pouze na stěnách,zcela bez problémů,větší díry předvrtávám.Ovšem podlaha-stejný postup-stejné vrtáky-výsledek znáte.Zítra zkusím opatrně (aby kachle nepraskla)ten příklep.Určitě napíšu,jak to dopadlo.

pecenkav*

tak mi ty diry po vyvrtani vyfot, jestli mas moznost

multa*
hodnocení

Zdravím,

jak jsem slíbil ,dnes jsem na to vlítnul s příklepem- prvně vrták lepší vidiák 6 ,zkoušel jsem prvně 800 ot. ale ten zvuk se mi velmi nelíbil a myslel jsem,že kachle každou chvíli praskne.Tak jsem dal 2000 ot .zavřel oči ,trochu více tlačil a za chvíli to bylo hotovo.Pak už jen bez příklepu jako do másla zvětšit na průměr 8 a bylo to hotovo.Pro pecenkav - moc děkuji za rady a určitě si ten vrták koupím to se kutilovi vždy hodí a pokud to prodávají jednotlivě ,tak není problém. Jinak jsem ti to vyfotil-posílám.

doplněno 08.03.11 06:49:

Tak se mi nějak nedaří poslat ty fotky-zkusím ještě jednou.

doplněno 08.03.11 06:51:

bere jenom jednu

Vrtání do dlažby(lahůdka)
multa*
hodnocení

tak ještě jednou

Vrtání do dlažby(lahůdka) #2

milka1*
hodnocení

0x

Vidiové vrtáky je potřeba brousit, musí na to být specielní brusný kotouč a potom se dá vyvrtat jakákoliv dlažba. S tupým vrtákem se nedá vyvrtat nic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]