Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,mám položenou dlažbu z Polska na WC .Potřebuji vyvrtat díry pro uchycení mísy.Všechny klasické postupy selhaly.Použil jsem normální vidiáky,potom tvrzené,potom tvrzené pro zvláště tvrdé materiály ,pak chlazení vodou a NIC.Vrták zabere,chvíli (asi tak 1 mm) vrtá pak konec.Vrtám pomalými otáčkami ,pak zvyšuji-vše jedno.
Nemá někdo zkušenosti s touto činností-za každou radu předem děkuji.
Tenhle problem sem resil kazdou chvili od doby, kdy se zacali pouzivat na WC dlazby pro venkovni pouziti a az kvuli jednomu zakaznikovi jsem se uz nastval a koupil jsem si sadu vrtaku primo urcenych do techto tvrdych materialu, vrta se s nima bez priklepu, jde to jako do masla a mam klid. A nic nepredvrtavam, rovnou 10 na hmozdinky na WC.
Tady je prodavaj, maps.google.cz/..., musis ale presne popsat na co je chces, ta sada ma vrtaky : 4,5,6,6,8,10,12 a stoji kolem 800,- a nelituju toho nakupu.
Zdravím,moc děkuji- to bude asi ono.Ta cena vhledem k tomu,že potřebuji zatím pouze 2 díry a pak kdovíkdy-uvidím.Prvně zkusím ten pomalý příklep,uvidím,co to udělá,pak asi koupím ty vrtáky za 800.Ještě jednou moc děkuji.
Někde jsem to již tady četl. Na volné i nalepené dlaždice používám ostrý! důlčík. Střed opatrně naruším a vidiákem vrtám bez příklepu. Pokud vrták přestane zabírat a "leští", znovu důlčíkem narušm strukturu a to opakuji i několikrát. Důlčk jsem nechal vybrousit ze starého vidiáku. Udělají to většinou všude kde brousí SK. Zásada je taková, že úhel špice musí být větší než úhel vrtáku. Přeji hodně úspěchů.
zeptám se asi hloupě ale předvrtával jste otvory menším vrtákem? Jak moc při vrtání tlačíte na vrták? Jsou vrtáky "baumax"?
(obklady a dlažby předvrtávám pětkou nebo šestkou vidiákem Bosch, díry pak projedu patřičným rozměrem. I na malej vrták je potřeba docela přitlačit i při nízkejch otáčkách. Krajní řešení je zapnout příklep - netlačit! a otáčkama pod 60/min tomu pomoct - většinou jde jen o horní tvrdou vrstvičku. Vidiáky je potřeba mít nový)
Na vrtáky se vykašlete, pro občasné vrtání nejsou až tak důležité jako vrtačka, do průměru 16mm a hloubky 90cm jsem vyvrtal vše s touto vrtačkou, připomínám, že se na ni netlačí, jen přidržuje.
Tvrdou vrstvu opatrně,zlehka malým kladívkem ,načnu důlčíkem na železo asi 1/2cm hluboko a potom jde vrtat normálně,i s vrtáky Bau.Kupovat zkrz 4 díry vrták za 800ká je plýtvání.
Tech vrtaku je tam 7 a nemusi se koupit cela sada, ta 10 vyjde tak na 80 - 100,-. Venkovni mrazuvzdorna dlazba je tvrda cela a s priklepem muze prasknout. Na tyhle nejaky dulcik v podstate nefunguje. Me je osobne jedno, jak si to tazatel vyresi, pisu podle mych zkusenosti, tot vse.
S příklepem vyvrtám jakoukoli dlaždičku i s hobby vrtákem. Když jsem naposledy přidělával umyvadlo s 14 vrtákem asi za 200 korun solokus, jelo to jak po másle. Bez příklepu bych skončil asi tak, jak je popsáno. Co je to za pověru,?,dlaždičky bez příklepu?
díky všem za snahu pomoci,je vidět ,že každý má na to nějakou svoji osvědčenou metodu,která mu funguje.Já normální kachle takto:starým závitníkem 8 naruším glazuru a potom pomalými otáčkami jako do másla ale pouze na stěnách,zcela bez problémů,větší díry předvrtávám.Ovšem podlaha-stejný postup-stejné vrtáky-výsledek znáte.Zítra zkusím opatrně (aby kachle nepraskla)ten příklep.Určitě napíšu,jak to dopadlo.
Zdravím,
jak jsem slíbil ,dnes jsem na to vlítnul s příklepem- prvně vrták lepší vidiák 6 ,zkoušel jsem prvně 800 ot. ale ten zvuk se mi velmi nelíbil a myslel jsem,že kachle každou chvíli praskne.Tak jsem dal 2000 ot .zavřel oči ,trochu více tlačil a za chvíli to bylo hotovo.Pak už jen bez příklepu jako do másla zvětšit na průměr 8 a bylo to hotovo.Pro pecenkav - moc děkuji za rady a určitě si ten vrták koupím to se kutilovi vždy hodí a pokud to prodávají jednotlivě ,tak není problém. Jinak jsem ti to vyfotil-posílám.
doplněno 08.03.11 06:49:Tak se mi nějak nedaří poslat ty fotky-zkusím ještě jednou.
doplněno 08.03.11 06:51:bere jenom jednu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.