Nejste přihlášen/a.
dobry den
mam dotaz ohledne stropu
mame rakosovy strop chtel bych si ten strop zateplit polystyrenem
1) jakym zpusobem pridelat polystyren ke stropu (aby mi casem nespadl)
2) mam li strhnout stavajici strop
3) podrobnejsi posup operace
4) jde li udelat samonosna konstrukce na sadrokarton do mistnosti 5 x 2,5 metru
dekuji vsem za odpovedi
Můj názor:
ad 1) hlavně pevně, na tom rákosu to držet nebude.
ad 2) strhnout lze, ale podle mě je to práce navíc a spousta bordelu - kam s ním?
ad 4) spolehlivě asi ne, je třeba SDK zavěsit
ad3) doporučuji řešit takto: rákosový strop bývá přibit na prknech, tato prkna bývají přibita na nosných trámech. Vyhledáme trámy, na které přišroubujeme SDK závěsy, a nad SDK rastr vložíme izolační materiál, spíše vatu, než PST... Podrobnosti mohu upřesnit, Ale určitě ještě někdo bude reagovat...
Dobrý den. EPS z vnitřní strany je nebezpečné řešení z hlediska kondenzace vodní páry , promočení konstrukce a následného plesnivění. Z Vašeho seznamu bude nejjednodušší udělat samonosnou konstrukci ze stěnových CW a UW profilů. Na rozpon 2,5 m budou stačit profily 50 mm. Odkaz : knauf.cz/... Samozřejme na profily nalepit parozábranu a zateplit celou dutinu minerální vlnou. S pozdravem Laďa
diky moc za radu
velice jste mi usnadnil rozhodovani
mam jeste dotaz opravdu to nemusim kotvit do stropu
kolega z prace tvrdil ze na tu delku urcite musim
a ted ta podstatna otazka
kdyz tam dam sdk pripevnim je ke konstrukci musim to tmelit kdyz na to budu lepit kazetove polystyrenove ctverce
a cim bych je tam mel prilepit ty ctverce k sdk (typ lepidla nebo tmelu
diky za odpovedi
Dobrý den. Nevím, co je na délce 2,5 m nepřijatelného. Mrkněte se na ten odkaz na technické listy a tam si to najděte. A není mě jasné, že už nechcete zateplovat. Vaše původní zadání bylo chci zateplovat ... Ale to je Vaše věc. Ty kazety, to je takový anchronismus. Ale proti chuti žádný ...A jestli chcete, aby ten SDK za něco stál, tak ty spáry musíte přetmelit Uniflotem, nebo podobným tmelem. lepidlo na ty kazety se prodává zpolu s kazetami a je jich celá řada. S pozdravem Laďa
Lepidlona polystyrén 3kg [30602117-dostupnosť 3-7dní] - €5,49 : MASTERsil Stavebná Chémia |
Balení: kbelík Dostupná balení: 3 kg Jednosložkové lepidlo bez rozpouštědel, určené pro lepení výrobků z polystyrenu jak na savé tak na nesavé podklady. V průběhu vysychání bez zápachu. Má vysokou primární (okamžitou) pevnost, ko |
Lepidlona polystyrén 3kg [30602117-dostupnosť 3-7dní] - €5,49 : MASTERsil Stavebná Chémia |
Balení: kbelík Dostupná balení: 3 kg Jednosložkové lepidlo bez rozpouštědel, určené pro lepení výrobků z polystyrenu jak na savé tak na nesavé podklady. V průběhu vysychání bez zápachu. Má vysokou primární (okamžitou) pevnost, konečné vytvrzení závisí na teplotě a stupni savosti podkladu. Vykazuje minimální smrštění. |
Lada se již naučil používat samonosný strop D131, plně s ním souhlasím. Zateplení zevnitř nedávejte!
Určitě se nemusí konstrukce kotvit do stropu, koukněte na technické listy!
doplněno 05.03.11 08:17: oto,dobrej den
prosim vas ja nechci davat zatepleni zevnitr ja jen chci na sdk desky nalepit polystyrenove ctverce ktere maji cca.0,5 cm
nebo to nejak vadi ten polystyren
to oto:
nevadi, jen dle me uz je tato doba kazet pryc nebo uz mela byt davno pryc, ale proti gustu
ale jak psal Milan napsal jsi ze chces zateplit strop polystyrenem o tom zadna
kazety nebudou slouzit jako tepelna izolace jen nebudou na omak tak studene
Teď mi prosím ODBORNÍCI napište vysvětlení. Má se zateplovat ze studené strany. Co říkáte na ztracené bednění z polystyrenu, jako stavební materiál, jako Lego. Přece, zde je výplň beton a "železo", pak má dům polystyren jak z venku, tak zevnitř. Už se dělají i střechy "tašky" z polystyrenu a přes ně se dají "normální" tašky. To je pak zateplení zespodu. Vysvětlí mi to někdo? Moc děkuji. - stařenka
pt, jsou nové stavby určeny pro izolaci zevnitř, ale rekonstrukce (dodatečně) takto nejde.
Pokud je domek vyprojektován na vnitřní zateplení jde to.
Jaký je rozdíl, polystyrenové lego, zateplení zevnitř i z venku. A polystyren zevnitř do zděného domku. Obojí je zateplení. Ten rozdíl chci pochopit. Děkuji. - stařenka
aha,
to je na několik večerů, jako debata s karinou. Snad děvčata najdeme někde čas na pokec, zatím jen
a mnoho dalšího čtení, asi tak na rok...
i Vám přeji krásnou neděli.
p. Milane, hned při prvním rozkliknutí čtu:
Tak jdu číst i ostatní. Když nebudu rozumět, tak se zase zeptám. - stařenka
pokud chces davat EPS z duvodu zatepleni mistnosti, tak izolaci musis dat na studene misto
jinak osobne doporucuji palach strhnout a dat rost, kde zavesy budou na tramech pak parotesku a SDK
palach mas za sobotu dole a i odneseny borcus, nevim jake mas moznosti
jinak rost pro SDK lze udelat samonosny pomoci UW a CW
Zásada č.1 .Při zateplování místnosti se musí vrstva izolačního materiálu dát na stranu studenou,tedy u stropu nahoru.Pokud je tam půda,stačí i volně položit na podlahu půdy a aby se zachovala možnost chůze,tak zaklopit prkny,nebo nějakým deskovým materiálem.
Pokud se ti nelíbí povrch stropu -je křivý,samá prasklina a pod,je možné bez bourání nalepit sádrokarton i přímo na strop.Zajistit vruty do prken záklopu,nebo rozměřit trámy a trefit se do nich.Rozteče pak doplnit jen do prken. mezi trámy.
JABRAKA
Oto, jsem laik, popíšu, jak jsme zateplovali stropy my doma v RD. Pokud je 5 cm polystyren, tak se použijí 8 cm vruty do dřeva, a jako podložku zátky od piva. Přišroubovali jsme skrz polystyren a skrz omítku stropu až do prken. Pak jsme natáhli lepidlem a do lepidla po celé ploše síťovinu a vyhladit lepidlo. Nakonec štuk a malba. My dávali až 10 cm polystyren, máme téměř 3 m stropy. Asi mně nyní zdejší rádcové odborníci nepochválí, ale máme to 6 let a dobrý. Nad stropem je již jen půda. - stařenka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.