Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem, potřeboval bych poradit jak přimontovat držák satelitní paraboly na fasádu, která je hotová a zateplená cca 10cm polystyrenem? Mám ho vyříznout, přidělat jí na pevnou zeď a fasádu opravit? Nebo to lze nějak jinak, abych fasádu neničil? Stejný problém budu mít i s konzolami na klimatizaci..takže celkem velká zátěž Díky všem
jinak než ukotvit konzole od satelitu a klimatizace až na pevnou část to nepůjde škoda že jste si konzole nepřidělal před zateplením nevznikl by problém, s tepelným mostem bych si hlavu nedělal. Pro minimalizaci poškození fasády kozole navrtávám vrtákem průměr 28mm a natloukám jekl 30krat30 krát 3mm pevnost dostatečná žádné zazdívání nebo hmoždinkování žádná oprava fasády, stačí vetknout dos hluboko 18-25cm toto co píšu nefunguje na paneláku ,typuji že to chcete provést na svém domně
doplněno 01.03.11 17:13:tou hloubku myslím bez zateplení ale to musíte vědět sám jak mate širokou zeď v cihle stačí i 15 cm ,Ytong 3/4 tloušťky, a dutinkové tvárnice porotehrm tam bychto viděl na natlačení cementové kaše a pak naťukat konzole
fasádu provrtat i s podkladem a přes roznášecí kovovou trubičku ukotvit vše co potřebujete aby se nepoškodila fasáda
Nevím sice přesně co je to roznášecí trubička, ale nejspíš myslíme to samé.
Do fasády skrz polyš ukotvit 16´ závitovou tyč, potom do polyše udělat díru průměru aspoň 3-5cm a nasouvám velkou podložku až ke zdi - dotáhnout matkou, potom nasadím trubku taky cca 3-5cm ale o ždibíček menší, stejně dlouhou jako je tloušťka zateplení, na ní zase velkou podložku na kterou už přijde přímo příruba konzoly -doplnit pérovku matky a je hotovo.
Je to pakárna ale když už je zateplení hotový, tak se nedá nic moc dělat.
Děkuji všem za odpovědi..pro doplnění jen uvádím, že byt jsem koupil, když dům už zateplený byl..a jedná se o cihelný dům.
"hanz", jen nevím, pokud se naruší síťovina, která je natažena přes polystyren, aby se nezačala po naříznutí, nebo po narušení krabatit. Aby se nepoškodila fasáda. Ale nejsem odborník. - stařenka
Dobrý den. Všechno je už vyřešeno. Pro dodatečnou mountáž : fischer-cz.cz/... Pro montáž před zateplením . kopos.cz/...
S pozdravem Laďa
Já když jsem dělal nějaké kotvy přes polystyrén tak jako zakrytí okolo té kotvy používám krytky do plotových sloupků z umělé hmoty, mají je v každém železářství, průměr je 8 cm a jsou asi ve třech barvách. Stačí jenom ucvaknout packy které mají držet krytku ve sloupku, vyvrtat dirku, navléknout na kotvu než se zarazí, můžeme omáznout silikonem aby okolo kotvy nešla voda, krytku přimáčknout a vypadá to docela esteticky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.