Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení střechy polyuretanovou pěnou

Od: machp* odpovědí: 22 změna:

zateplení střechy ze vnitř střikanou polyuretanovou pěnou přímo na krokve a prkna klady a zápory?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Tento materiál a technologie "Chytré pěny" je možný aplikovat pouze firmou.A je to dobrá,ale dosti drahá záležitost.

JABRAKA

machp*
hodnocení

dnes je to samá folie propustná nepropustná jde mi oto jestli pak pěkně pod tou pěnou nebude dřevo trpět hnilobou

doplněno 28.02.11 20:56:

dům už stojí deset let ,ta pěna je nepropustná pro vzdušnou vlhkost?

doplněno 28.02.11 21:00:

když jsem to viděl myslím v loskutákovy tak to tam bez jakékoli přípravy a mezery stříkali přímo na podbytí střechy což si myslím že nebude až tak správně

standam*

neznam penu, ktera je paronepropustna

navic by se mela napr. pena, ktera se dava kolem oken zakryt parozabranou, jinak casem z degraduje a neizoluje

pokud vyrobce nepise nic o parozabrane je to na diskusi a hlavne na kontrolu stavby kde je tato pena jiz par let

ono se vzdy resi problem az nastane, to plati i pro vyrobce "novinek"

doplněno 28.02.11 21:03:

jestli muzu doporucit, bez uz do vyzkousene konstrukce zatepleni

pena

Dobrý den,

dovolím si několik poznámek k tomuto tématu. Chytrá pěna je ve všech ohledech jedna z nejdokonalejších izolací současnosti. Vzhledem k tomu, že je pružná, dokonale pracuje s objektem, např. tak jak zde někdo psal ohledně nových trámů na střeše. Co se týká tepelných mostů, žádné nevznikají, jelikož pěna přilne ke všem materiálům a všechny problemové místa vyplní. Pokud se neseřezáva, není třeba parozábrana. Poku ano, např. v konstrukci na sádrokartonový podhled, je nutná ještě parozábrana.

No a co se týká ceny, např firma Ekoizolace HS Group (www.chytrapena.cz) začíná na 330 Kč / m2, za což ani nenakoupím jiný izolační materiál. Takže já nedám na chytrou pěnu dopustit.

"začíná na 330 Kč / m2," to je za jakou tloušťku,

že se toho tolik montuje...

na trhu je více jak 10 let,

standam*
hodnocení

2x

to machp:

jak napsal JABRAKA

muj nazor je nedavat, co se asi stane, kdyz novy krov zeschne

doplněno 28.02.11 20:53: jde mi oto jestli pak pěkně pod tou pěnou nebude dřevo trpět hnilobou
jj, dobry dotaz i zde bude vhodne udelat odvetrani mezi penou a zaklopem

hodnocení

2x

machp, nevěřte placené reklamě na televizi.

Již před dávnem se to probíralo a řešilo.

Chytrá pěna je drahé řešení, s velkým odpadem, je určitě paropropustná, proto musí být i folie. Pak tepelné mosty, uchycení podhledů...

Klady, dobře izoluje,

zápory..je jich více...

aaaaaaaaaaaaaaaaa
hodnocení

0x

nech si udělat cenovou nabídku, při čtení doporučuji sedět. A možná máš hned jeden zápor. Co tu proběhlo (nebo možná u sousedů) tak je to asi 5-10x dražší než obvyklá vata.

deeep
hodnocení

0x

Dal jsem si to. Ale pozor na loskutáka- tam šlo o měkkou pěnu, s cca 100 násobnou expanzí, která se musí ořezat -odpad -viz odpověď výše. Navíc se pěna seříznutím ještě více otevře. Technologie tvrdé pěny - uzavřená buňka se neseřezává - cca 40 x expanze ve 3 vrstvách nástřiku do finální expanze cca 10 cm, tj, ne nad krokve do půdního prostoru. A tato pěna je nanásákavá, tj. je same parotěsnou folií i izolací zvenku (defekty střechy). Cena je jistě vyšší než u vaty, ale ne 10 ti násobně. A kdopak vám vatu i parotěsku KVALITNĚ A TRVANLIVĚ instaluje, že? U mě to dělali lidi z www.agriteam.cz

ladajaskva*

Dobrý den. Mě by zajímalo, jak si vysvětlujete rozdíl v nenasákavosti té PU pěny, hydroizolační schopnosti a jak píšete její paronepropustnosti. To mě zajímá. A když už to budete psát , napište prosím, jaký je difuzní odpor té PU pěny. Děkuji . S pozdravem Laďa

deeep

dobrý den Láďo, já si nevysvětluji nic, páč jsem amatérský uživatel a domácí kutil, ale samozřejmě ovlivnitelný reklamou. Takže loni po shlédnutí Loskutáka jsem se nadchnul pro "chytrou izolaci" Icynene, že do toho investuji, protože tu střechu míním dělat jen 1x v životě. Od stavební firmy jsem tam měl 16 cm vaty tak hanebně zpraseně naházené mezi krokve, že jsem neváhal. Kouknul jsem na veletrh do Prahy Letňan i Brna, kde, když jsem spatřil reklamu- lehlou pěnou zapěněný automobil, ale po dešti, a lilo z něj jak z nasáklé houby, říkám si a pozor!Poptal jsem 16 cm pěny asi u 2 dodavatelů lehké pěny (7-10 kg na kubík) s ujištěním, že parotěsku dávat nemusím, ale byla by lepší dát. Tedy nejistota! Do poslední chvíle jsem rejdil po netu až jsem narazil na systém polotvrdé či tvrdé pěny (35 kg na kubík) s UZAVŘENOU BUŇKOU na rozdíl od pěny lehké, která má buňku otevřenou. A především, na výstavách jsem měkkou pěnu u stánku vystavovatele promáčknul velice snadno prsty až k sobě , na rozdíl od tvrdé pěny, do které stěží zabořím bříško palce. Povrch této neseříznuté pěnové izoplace je plastově slitý, jak nějaká umělá hmota, takže já jsem si to na střechu s naprostým uspokojením dal. Difuzní odpor seženu a napíšu. Též jsem na jaře na chatě dělal klasickou vatu s parotěskou a předělával jsem ji 3x! Rosení už při stavbě atd. A to jsem dělal pro sebe, nechtěl bych ani přemýšlet, co by mi zaklopila sádráčem nebo OSB deskou nějaká firma. A ani bych na jejich fušeřinu nikdy nepřišel. A těch stovek šroubů, co jsem desky do parotěsky přidělal. hrůza. U stříkané pěnové izolace i tato trable odpadá, protože pěnová izolace je mezi krokvemi , kdežto parotěska je natažená přes krokve a když se nejde do dalšího roštu, tak se proděraví šrouby konstrukce SDR či OSB. Petr

deep a co tepelné mosty?
protože pěnová izolace je mezi krokvemi
deeep

Ahoj Milane.Tepelné mosty -krokve tam jsou,ale to tam byly i u vaty, ale to jsem tam měl tepelné megamosty v mezerách vaty. Takže s tepelnými mosty 16 cm krokví budu já i střecha šťastní až do smrti. mě stačí ,že jsem faktor izolace razantně vylepšil, netvrdím ,že je to 100%, ale 95 dobrých. To s tou vatou bylo tak na 50%.

standam*

depe

ne 95, ale 60%, staci si sahnout na krokve jak jsou studene, proto je nutne u bezneho rozmeru krokve dat aspon 8-10cm izolace pod plati po lambdu 39, u zelene tj. cca 12cm a celkovy soucet 28cm.

mezera mezi izolaci a krovema neni tepelny most, ale neco horsiho

doplněno 07.03.11 20:33:

MIlane, nic nez souhlas

deeepe, to je ten problém, že vatu lze dát, a je to i potřebné, i pod krokve!

"Tepelné mosty -krokve tam jsou,ale to tam byly i u vaty, ale to jsem tam měl tepelné megamosty v mezerách vaty" toto svědčí o nekvalitní práci

doplněno 07.03.11 20:37: doplněno 07.03.11 20:33:
MIlane, nic nez souhlas
Stando děkuji
doplněno 04.04.11 17:41:

hoka modrooká, toto Vám nikdo neuvěří!

deep

Však jsem taky výše psal, že je to zpraseně naházené mezi krokve, prostě družstevní výstavba. K vatě pod krokve: jistě, nebo nad, norma pro nepřerušenou izolaci je 16 či 18 cm , s přerušením krokvemi vrstvu co popisuje níže Láďa. Já ale píšu o tom ,že než 16 cm vaty ve stávajícím izolačně odfláknutém podkroví, je lepší 10 cm tvrdé pěny (nezaměňovat se skoropodvodem o měkké pěně , co šel v neděli na Primě v receptáři.) Nepopisuji ideální stav novostavby, ale moji realizaci. Jinak - při tajícím poprašku sněhu při posledním tání se stačilo podívat na identické družstevní domy s 16 cm vaty mezi krokvemi. První odtály pruhy nad vatou až na svislé rovnoběžné spoje (co to asi bylo? - dřevo trámů- i to bylo lepší než ta vatová fušeřina) přitom krokve, jak se uvádí v této diskusy jinde jsou nevhodné tepelné mosty! a moje střecha si držela sníh nejdéle. Pro mě to je odpověď.

ladajaskva*

Dobrý den. Takže už víme, že difuzní odpor lehké pěny je mizerný. Teď by mě zajímalo, jaký má difuzní odpor ta tvrdá pěna, protože to nemohu nějak vyhledat. Ale asi jenom blbě hledám. Ale já to typuji, že bude stejně mizerný, jako u lehké pěny. A proč? Protože něco jiného je díra, kterou proleze nějaké množství molekul vody v plynném stavu a něco jiného je díra, kterou proteče kapalná voda, která je tvořena shlukem tisíců a miliónů molekul vody . Z toho plyne jednoznačný závěr, že když je něco vodotěsné, tak to nutně nemusí být parotěsné. Dokladem toho jsou všechny difuzní fólie, které ze spodní strany propustí páru a z horní strany zadrží vodu. Díry jsou stejné. Rozdíl je ve velikosti molekuly vody a shluku molekul vody tvořící kapalinu. S pozdravem Laďa

deeep

faktor dif. odporu této polotvrdé pěny je 72,3

lehká pěna (loskuták, receptář) 3,3!

korek 8,železobeton 29, ytong 7, EPS polystyren 50, vata minerál. 1 - 1,5

dadak*

Tak tuto tvrdou penu maji i na chytrapena.cz , jmenuje se Heatlok Soy a je to bomba. Mame to na ploche strese, je to uplne pochuzne a nemusime mit ani krytinu. Udelali to na stavajici krytinu. Strecha nam zatekala a chtel jsem ji i zateplit. Je to vlastne tepelna, hydroizolace i paroteska v jednom. Akorat se na to daval UV nater. Normalne mazec, kdyz jsem mel navrh od projektanta, ubylo mi 5 vrstev a meli to za 2 dny hotove. Dole posilam technicke vlastnosti peny k diskuzi. Jo, je to tvrda pena s uzavrenou strukturou bunek.
Hustota (v jádře)
34-37 kg/m3
Tepelná odolnost, odpor ( R )
1.17 m2 K/W při 25 mm
Stlačitelnost (deformáce)
195 kPa / 225kg/cm2
Odtrhnutelnost (poškození)
355 kpa / 385 kg/cm2
Absorbce vody
0.8 % z celkového objemu
Paropropustnost
69ng/Pa.s.m2 při 25 mm
Vzduchopropustnost při 75 Pa
0.00004L/s.m2 při 25 mm

ladislavtikal*
hodnocení

0x

dobry den jsou dva druhy pen jedna se strika po vrstvach to delaji z Litomeric a druha je to co jste videl v televizi na jedno nastrikani rozdil Litomericka se strika po max 5 centimetru po vrstve a nereze se co jste videl v televizi je jeden nastrik a reže se a ma koeficient jak nejlevnejsi zateplovaci vata 0,039 a jeste neniparotesna jako jsi kazdy mysli takze paroteska tam musi by cena i s dopavou za kubik 1200kč a jeste jedna vec nemuzeteji strikat do sikmin kde nemate folii pod taskama jnak si prilepite tasky a pri vymene strechy izolaci radne poškodite kdyz budtete chtit foukanou celulozu zacinate na 850 kč bez dane kdyz polyš tam to zacina na 650 kč bez dph kubik a kdyz si vypocitate vatu s lepsim koeficientem tak vas to vyjde na ani ne na polovinu a jeste usetrite kdyz ji vezmete pres nekoho aby jste ji mel bez dph

deep
hodnocení

0x

doporučuji s klidným svědomím: www.penovaizolace.cz

holkamodrooka
hodnocení

0x

My si nechali zateplit polyuretanovou pěnou Heatlok Soy, vyšlo nás to mnohem levněji než tradiční zateplení, byli u nás jeden den a bylo hotovo. Což jsem ocenila především já. :) Já tomu moc nerozumím, ale manžel si parametry srovnával s jiným zateplením a izolací a technicky to vyšlo prý mnohem líp. Když tak mrkněte na www.axim.cz , zatím jsme spokojeni. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]