Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zajímalo by mě, jak a čím se dá zarovnat panel po vybourání futer. Stěny panelu jsou příliš hladké a bojím se, že bude malta odpadávat. Předem díky za radu.
Předpokládám, že budete osazovat obložky a máte větší stavební otvor, než potřebujete. Protože pokud máte stavební otvor plusmínus dva centimetry oproti požadovanému otvoru pro obložky, tak to neřešte, u obložek bývá velmi rozumná tolerance...
zdravím hope,obložky mě už napadli bylo to mé první řešení ale přítelkyně oně nestojí,chce průchozí dveře bez obložek.chce zarovnat panel ktery má po vybourání profil otevřeného U.ale i tak díky moc
OK, takže odhadnout vrstvu materiálu, která je na dorovnání potřeba. Pokud je to více centimetrů, tak je řešením nahození. Ale většinou bývá rozdíl toho účka asi centimetr na jedné straně. Jde o to jestli řešíte nějaký daný rozměr vzniklého otvoru.
Takže buď nahodit, a ze stran přetáhnout perlinkou s lepidlem, aby to neupadlo. Anebo jen dotáhnout lepidlem.
Kolik máte rozdíl z jedné a druhé strany? Asi jste demontovali šroubované panelákové zárubně...
žádný urcitý rozměr nepotrebuju.jde o ten centimetr jak jsi psal Hope.takže lepidlem srovnat a pro jistotu ještě perlinku protože je ten panel hladkej a já bych tomu moc nevěřil.futra jsem vyboural násilím,vrtacim kladivem a bylo to rup šup,ale mám strach z těch hladkých stěn panelu co se zužují k futru.díky Hope
Na podobné menší opravy používám sádrovou omítku, která se na rozdíl od ostatních nehází, ale natahuje. Dá se koupit na př. v OBI i v malém balení. Kupuji 5 kg, použiji část a zbytek dobře zabalím, aby k tomu nemohla vlhkost. Mám s tím velmi dobré zkušenosti. Zatím jsem pod to perlinku nedávala, a drží dobře. Patronka
Budete dávat obložky? Zjistěte si vnější rozměr těchto obložek a možná zjistíte, že Váš stávající stavební otvor zakryjí. Centimetr montážní pěny navíc není žádná katastrofa a ušetříte si zbytečnou práci.
Na rohy dejte hliníkový roh s perlinkou. Časem se nevyhnete "kolizím" s tímto otvorem a hrany budou jen lítat
Mám takhle udělané jedny "dveře" a už bych to bez obložek neudělal... Je to pořád otlučené!
Ano, souhlas, pokud zůstane jen průchozí otvor bez obložek, doporučuji tento otvor začistit, nejlépe stavebním lepidlem s perlinkou, hrany osadit ALurohy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.