Nejste přihlášen/a.
Dobrý den prosím moc o radu mám doma 3 ručně malované obrazy na dřevotřísce - snad to říkám správně. Netuším kolik stojí zarámování - nikde to nemůžu najít a dělá se to vůbec když to není plátno? nejraději bych si to nějakým způsobem zhotovila sama ale nemůžu najít žádný návod... jdou koupit nějaké rámečky?
obrazy jsou tmavé tak ani netuším jaké rámečky zvolit
díky za jakoukoliv odpověď
Asi by bylo dobré dát sem fotku, ta dřevotříska se mi moc nezdá, nemá hladký povrch. Zarámování není až tak složité, záleží na Vaší zručnosti. Rámařské lišty se dají koupit v potřebách pro výtvarníky, ale možná by stačily profilové lišty třeba z OBI. Lépe vypadá, když jsou rohy seříznuté na pokos ( úhel 45°), pokud si netroufnete na složtější spoj, tak jen slepit a sešroubovat šikmo ze stran, kde to není vidět. Já si lišty dělám sama na frézce, profil udělám pěkně, ale stejně mám ještě problémy s rohovým spojením, aby bylo jako profi.
doplněno 27.02.11 18:10:Ten xichtík tam nepatří, zas jsem si nepohlídala závorku.
Zarámovat se dá cokoli. Pokud je to dřevotříska, tak je obvykle slabší než klasický rám s plátnem, všechno je to jenom o výběru vhodného rámu. Zručný kutil by si rám jistě vyrobil, ale pro toho, kdo nemá zkušenosti a vybavení je lepší zajít někam do rámařství a domluvit se. Cena se dá těžko zjistit jinak, protože každé zarámování chce trošku něco jiného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.