Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

LED žárovka - adekvátní klasické 100W

Od: milis® odpovědí: 7 změna:
Existuje LED žárovka, která má svítivost jako klasická 100 watová?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
hm*

Tohle je náhrada tak 60 W žárovky.

To je tvůj odhad, nebo to víš? Tohle totiž podle mě není odpověď. Já totiž tyhle žárovky mám doma, jinak bych je nedoporučoval.

standam*

to dexx:

mas doma i matnou banku?

pokud ano jak sviti?

doplněno 27.02.11 19:14:

a jeste jaky je prumer banky?

dik

hm*

To vím. Naše obyčejné žárovky 60 W mají na krabičce uveden světelný tok 710 lm (dva různí výrobci). Ty odkazované LEDky mají 650 lm.

Před časem jsem si koupil 6 W LED, údajně náhrada za 40 W žárovku. Pche! Ani náhodou. Po výměně místo žárovky nastalo výrazné setmění, odhadem tak asi jako necelá 30 W normální žárovka. LEDku jsem dal jinam, kde asi po 3 týdnech odešla! *zed*

Toto jsou mé zkušenosti s LEDkovými náhradami. Ale nezanevřel jsem, jen čekám, až budou použitelné.

standam*

to hm:

nesmis kupovat LED za 50,- :) ty stoji za... uz jen ten zdroj musi stat za prd (odpor, kondik tot vse a teplota na zdroji 120°C) :)

jinak take cekam a snad se dockam

hm*

Stála asi 300,- (+/-).

doplněno 27.02.11 19:21:

Jinak mám 1 W výkonovou LED ve světle na kole a paráda. Hlavně ta výdrž baterek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]