Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skvrna na strope

Od: ivlisek odpovědí: 11 změna:

Dobry den, dnes se nam objevila skvrna na strope, vubec netusim kde by se tam sebrala nebo co je spatne ale uz jednou nam to udelalo! Strop je v rodinem domku, je ze sadrokartonu s patricnou izolaci a nad nim je zaklop a puda. Nevim jestli treba nejde o srazenou vodu, topime v krbovych kamnech a teplotu mame 24c. Vubec nevim cim to je. Dekuji za rady

Skvrna na strope

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud je tam dutina, jako že asi ano, tak se tam vymočilo nějaké zvíře (potkan, kuna, tchoř) :))

Predpokladam, ze aloisb zertuje *vtip*.

Jde pravdepodobne o vodu, ktera se vysrazi na parotesne folii. Duvodu muze byt nekolik.
Bud mate doma vysokou vzdusnou vlhkost. Zkuste casteji narazove vetrat a omezit puvod vlhkosti. (Nesusit doma pradlo, dusledne pouzivat digestor s odtahem ven apd.)
Druha moznost je, ze je v tom miste porusena parozabrana a fouka prez ni dovnitr studeny vzduch zvenku. Dochazi zde ke kondenzaci vlhkosti obsazene ve vzduchu z interieru. Zde by pomohla jen oprava parozabrany. Bohuzel sadros by v tom miste musel asi dolu.
Treti moznost je, ze je v tom miste nejaky tepelny most, treba mezera v izolacni vate, at uz z duvodu nekvalitne provedene prace, ci z duvodu vyskytu nejake te kuny. Ta dokaze vatu dokonale znicit. I zde by bylo potreba ponicit sadrokarton.
Mozna by se na cele misto dalo kouknout i ze srechy. Sundat par tasek, fiknout difuzni folii a zkontrolovat vatu. Mozna by sla zkonrolovat takto i ta paroteska. Na naslednou opravu difuzky se urcite prodavaji nejake lepici pasky.

ivlisek
hodnocení

Jde o to ze uz jednou to udelalo, strasne rychle to vyschlo a nejde to premalovat. Okraj skvrny je tmave hnedy. Obe dve skvrny se objevili v momente kdy jsme topili v kamnech. A vsadim se, ze v tomto miste se to uz nikdy neudela!

ivlisek
hodnocení

Mam pocit ze je to mastna skvrna, pokud by to byla srazena voda, melo by to asi sedou nebo bilou barvu. A za druhe jsem si dnes dopral k obedu smazene jidlo, v kuchyni bylo od kamen pekny horko, nejak jsem nevetral, otevrel jsem dvere do chodby aby se trochu promichali vzduchy a prave v te chodbe to vzniklo ze sekundy na sekundu...muze mi nekdo potvrdit ze je to od vareni? to by se mi ulevilo!

lui*

Na ošetření těch fleků použijte sůl TELSAL. Návod je na krabičce. Funguje naprosto stoprocentně. Osobní zkušenost u mě doma na stropě. Možná bych ještě našel fotky toho flekatýho stropu. Dnes už září bílou.

ivlisek
hodnocení

Taky jste to mel jako ja? Mate sdk strop? Dekuji za radu s tou soli...

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Já na rozdíl od ostatních kolegů jsem v tomto celkem pesimista. Podle mě je to špatně provedena celá konstrukce stropu a to zejména parozábrana, která je prošpikována vruty na stovkách míst. Podle toho, jak vypadá ten mokrý flek usuzuji, že jednotlivé fólie parozábrany jsou pouze přeloženy a nejsou parotěsně slepeny. A v tom je základní zádrhel - vodní pára se difuzí dostává přez slabá místa v parozábraně a jednoduše zkondenzuje v minerální vlně. Až koncentrace vody dosáhne takového stádia, že to ta vlna neudrží, tak se to prostě rozleje po parozábraně a proteče to tou neslepenou mezerou mezi fóliemi. Já vidím jedinné řešení zvýšit difuzní odpor celé stropní konstrukce. Dá se to trochu upravit několikanásobným nátěrem Latexem, ale není to nic moc. Asi nejspolehlivější bude nalepit na ten strop druhou parozábranu přelepit spoje a přilepit na obvodové stěny a znovu to opláštit další vrstvou SDK desek. Tentokrát ale musíte všechny prostupy vrutů na parozábraně přelepit těsnící páskou, abyste to neznehodnotil a nevyhodil peníze , jak za původní konstrukci. PS zkuste se z půdy podívat do toho zateplení S pozdravem Laďa

ivlisek

Tak myslite ze je to vazne konstrukcni zavada? A proc to nejde tedy prelicit? Podle me je to mastne...dekuji za vase nazory. O vikendu to pretru remalem flek stopem a treba za rok se to objevi zase nekde jinde!

ivlisek
hodnocení

Skvrna vyschla a tohle je jeji posledni podoba...pekne se rozpila!

Skvrna na strope #2

sanyo*
hodnocení

0x

Pokud tam kunu nemáte, to by jste veděl a asi by jste to napsal, tak si myslím, že z topení v kamnech to nemůže být. Může to být myslím pouze tehdy, když by jste tam nad sádrošem něco zapomněli, co se teplem rozpouští - ale i to, nepředpokládám. Já osobně, abych na to přišel a měl jistotu - celý otvor bych ostrým nožem v prav idelném tvaru vyřízl ( obdélník) a udělal bych tzv. rozborku stop a pachů a za druhé bych viděl i nad ten prostor nad sádrošem - myslím, že pohledem zjistíte nejvíc.

Díru snadno zaděláte zase sádrošem a to tak, že zhora na dlouhé strany obdélníku přiložíte prkýnka o sílle cca 2 cm, aby polovina byla nad starým sádrošem a tyto spojíte speciálním vruty se sádrokartonem( černé, délka cca 2,5 cm). Připravíte ze sádrokartonu "záplatu", která se musí po hranách zaříznout tak, aby směrem do místnosti byla cca centimetrová rýha do obráceného písmene "V", rovněž stejným způsobem si zaříznou hrany starého sádroše na stropě. Záplata se pak prošroubuje do těch prkýnek ( suchých) a zatmelí se speciální sádrou na sádrokartony. Po opakovaném zatmelení a broušení můžete přebílit, a máte jasno ( alespoň doufám)

hodnocení

0x

Spojitost s tim, ze se skvrna objevila pri vetsim zatopeni mi jen potvrzuje chybu v parotesce. Ac se to nezda, teplota dela dost. Pokud je vetsi teplota, je i vetsi tlak na parotesnou folii. Podobne jako teply vzduch v horkovzdusnem balonu zacne vice tlacit na plášť.

Add barva skvrny. Je jednoduche vysvetleni, divil by jste se kolik prachu a necistot se na folii behem montaze dostane. Kondenzat to hezky oplachne a na bilem SDK to nadherne vynikne. Druha moznost je ze to kape i z vaty, ta take urcite trosku barvi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]