Nejste přihlášen/a.
Při roztápění v kotli na tuhá paliva mi voda v kotli brzo probublává a dochází k zavzdušnění. Než dosáhnu požadované teploty, přívod vzduchu musí být přece větší? Po dosažení požadované teploty cca 70 stupňů se automaticky přívod vzduchu uzavře a var vody se ustálí. Jestliže dvířka na chviličku otevřu, voda začne probublávat. Teploměr na kotli nikdy neukazuje 100 stupňů přesto mi voda v koltli při sebemenší příležitosti vaří a zavzdušňuje systém. Co s tím? Nesouvisí to s tlakem v exp. nádobě? Mám uzavřený systém s exp. nádobou hned u kotle. Díky moc za rady.
doplněno 27.02.11 15:41:Jedná se o systém s čerpadlem. To, že je problém s varem vody v kotli větší po vyčištění kotle je pravda. Voda mi ovšem probublává i několik týdnů po vyčištění. Teplota na kterou topím je asi 75 stupňů. Po dosažení teploty ( asi po 40 min.) je okénko na přívod vzduchu skoro zavřené a problém s varem ustává. Jestliže okénko na vzduch přivřu hned na začátku, požadované teploty dosáhnu později, což mi nevyhovuje a problém s probubláváním vody stejně přetrvává. Klapka do komína je zavřená. Problém trvá prakticky od instalace. Nikdy jsem tomu nevěnoval větší pozornost a pouze odvzdušňoval systém. Mám již druhé čerpadlo a problém nadále přetrvává. Ventily mám všechny otevřené. Termostat mám nastavený na 50 stupńů, po sepnutí doputuje teplá voda prakticky ihned.
já jako běžný uživatel bych to tipoval na problém s cirkulací vody v systému...
...nepíšete nic o čerpadle, předpokládám, že máte samotížnou cirkulaci. Je klidně možné, že máte malý průměr trubek hned od kotle, nebo kvalitní palivo s vysokou výhřevností, čisťounké stěny kotle a dobrý přenos tepla, nebo zanesené zpátečky, nebo přitáhnuté ventily ... cirkulace je velmi pomalá, proto se voda v kotli přehřívá... je více možností, bez informací se jen hádá... tento problém je nový?předtím byly problémy? máte novou instalaci? zkoušeli jste zmenšit přívod vzduchu, zpomalit hoření zavřením komínové klapky, jak dlouho trvá roztápění na požadovanou teplotu, jak dlouho trvá, než se "vařící" voda dostane do radiátorů?... otazníků by tu bylo hodně, další určitě přidají odborníci, potom se problém bude dát posoudit... vydržte...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.