Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napínač nití u šicího stroje Lucznik

Od: baklan odpovědí: 4 změna:

V přední straně šicího stroje je tzv. napínač nití (7 poloh) Síla se nastavuje otáčením kolečka. Tento napínač se mi však rozpadl, tedy uvolnila se natice a další upínací elementy schované ve vnitřní části šicáho stroje. Přístup do těchto míst je velice, ale velice obtížný, bez zvláštního přípravku možná až nemožný. Může mi někdo poradit jak si s tímto problémem poradit? Bez přesné znalosti jak tento přidržovací mechanismus má vlastně vypadat po smontování je to opravdu problém, protože na toto vnitřní místo není pořádně vidět ani se k němu dostat. I když se pokládám za poměrně technicky zdatného mám s tím obrovský problém Pomohl by mi možnáá nejlépe technický nákres daného napínacího zařízení, nejlépe v řezu. Navíc zevnitř korpusu stroje se stále přiklápí jakási pacička z umělé hmoty, která překáží i když tam má zřejmě nějakou důležitou funkci. Jakou ale? Tento dotez je nejspíš určený pro kvalifikovaného opraváře, ale budu vděčen za jakoukoliv praktickou radu kromě zavolejte si opraváře Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

patronka*
hodnocení

0x

Podívala jsem se na svůj šicí stroj Lucznik, ale mám zřejmě jiný typ (kufříkový) a ten má celé napínací zařízení na vnější straně. Pokud by Vám to pomohlo, jsem ochotna to rozebrat, u mého stroje se odšroubuje horní víko, po straně všechny páčky a následně i celý boční kryt. Po odklopení krytu žárovky je vidět vevnitř pouze pouzdro s osazením a tělo šroubu. Na jiný typ to vypadá i proto, že mám napínání 0 - 8. Píšu hlavně z toho důvodu, že i kvalifikovaný opravář bude potřebovat aspoň typové číslo stroje. Strojů Lucznik je mnoho, v rámci RVHP se u nás přestaly vyrábět kvalitní šicí stroje Lada a výroba se přesunula do NDR - Veritas a Polska - Lucznik. Poláci ale nakonec vyráběli stroje v licenci Siemens. Patronka

1jara*

Tohle je vyčerpávající odpověď. Ano napište číslo stroje, nebo alespoň pošlete fotografii.

baklan
hodnocení

Jedná se o typ 437 a 438 rok výroby zřejmě 1976. Jak už jsem napsal s částmi napínače, ktweré jsou umístěny a poskládány na vnější straně (směrem k obsluze) nemám problém. Vnitřní části stroje jsou umístěny v tenkostěnném odlitku. Pro tuto složitou mechaniku je velmi obtížný přístup k části napínacího mechanizmu nitě) pružina, jakási podložka a stavěcí matička. Prostě trochu rebus kam není pořádně vidět, možná že trochu se zubařským zrcátkem. Tolik doplňující informace.oprava je ve své podstatě jednoduchá - zaštoubovat otočná štoub napínače, jak to ale provést. Navíc místní "opravář" by to zřejmě opravil a já bych mu to zadal, ale služba tohoto typu opraváře požaduje stroj dovést do jeho opravny, což by možná bezproblémově šlo u kufříkového stroje ale u skříňkového je to asi trochu problém. Tak nevím.Přesto zatím díky za zájem a snahu mně pomoci.

hodnocení

0x

Mám také Lučník, od 1967 roku :D A funguje perfektně, jen právě tohle dělá pestva. Přišla jsem však na to, že je to ještě jednodušší, než jednoduché. Je potřeba to všecko zase poskládat a zašroubovat to tam zpět. A chvilku si pohrát se seřízením. Je to neuvěřitelné, ale také se mi to podařilo vyšroubovat všecko ven a tak jsem se vyděsila, že jsem to našroubovala honem zpět a ono to funguje!*jasne*Celý ten stroj je tak jednoduchý, že to připomíná jednoduché stroje jako je páka a tak :D Nehledejte žádnou zradu!*hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]