Nejste přihlášen/a.
V přední straně šicího stroje je tzv. napínač nití (7 poloh) Síla se nastavuje otáčením kolečka. Tento napínač se mi však rozpadl, tedy uvolnila se natice a další upínací elementy schované ve vnitřní části šicáho stroje. Přístup do těchto míst je velice, ale velice obtížný, bez zvláštního přípravku možná až nemožný. Může mi někdo poradit jak si s tímto problémem poradit? Bez přesné znalosti jak tento přidržovací mechanismus má vlastně vypadat po smontování je to opravdu problém, protože na toto vnitřní místo není pořádně vidět ani se k němu dostat. I když se pokládám za poměrně technicky zdatného mám s tím obrovský problém Pomohl by mi možnáá nejlépe technický nákres daného napínacího zařízení, nejlépe v řezu. Navíc zevnitř korpusu stroje se stále přiklápí jakási pacička z umělé hmoty, která překáží i když tam má zřejmě nějakou důležitou funkci. Jakou ale? Tento dotez je nejspíš určený pro kvalifikovaného opraváře, ale budu vděčen za jakoukoliv praktickou radu kromě zavolejte si opraváře Díky.
Podívala jsem se na svůj šicí stroj Lucznik, ale mám zřejmě jiný typ (kufříkový) a ten má celé napínací zařízení na vnější straně. Pokud by Vám to pomohlo, jsem ochotna to rozebrat, u mého stroje se odšroubuje horní víko, po straně všechny páčky a následně i celý boční kryt. Po odklopení krytu žárovky je vidět vevnitř pouze pouzdro s osazením a tělo šroubu. Na jiný typ to vypadá i proto, že mám napínání 0 - 8. Píšu hlavně z toho důvodu, že i kvalifikovaný opravář bude potřebovat aspoň typové číslo stroje. Strojů Lucznik je mnoho, v rámci RVHP se u nás přestaly vyrábět kvalitní šicí stroje Lada a výroba se přesunula do NDR - Veritas a Polska - Lucznik. Poláci ale nakonec vyráběli stroje v licenci Siemens. Patronka
Jedná se o typ 437 a 438 rok výroby zřejmě 1976. Jak už jsem napsal s částmi napínače, ktweré jsou umístěny a poskládány na vnější straně (směrem k obsluze) nemám problém. Vnitřní části stroje jsou umístěny v tenkostěnném odlitku. Pro tuto složitou mechaniku je velmi obtížný přístup k části napínacího mechanizmu nitě) pružina, jakási podložka a stavěcí matička. Prostě trochu rebus kam není pořádně vidět, možná že trochu se zubařským zrcátkem. Tolik doplňující informace.oprava je ve své podstatě jednoduchá - zaštoubovat otočná štoub napínače, jak to ale provést. Navíc místní "opravář" by to zřejmě opravil a já bych mu to zadal, ale služba tohoto typu opraváře požaduje stroj dovést do jeho opravny, což by možná bezproblémově šlo u kufříkového stroje ale u skříňkového je to asi trochu problém. Tak nevím.Přesto zatím díky za zájem a snahu mně pomoci.
Mám také Lučník, od 1967 roku :D A funguje perfektně, jen právě tohle dělá pestva. Přišla jsem však na to, že je to ještě jednodušší, než jednoduché. Je potřeba to všecko zase poskládat a zašroubovat to tam zpět. A chvilku si pohrát se seřízením. Je to neuvěřitelné, ale také se mi to podařilo vyšroubovat všecko ven a tak jsem se vyděsila, že jsem to našroubovala honem zpět a ono to funguje!Celý ten stroj je tak jednoduchý, že to připomíná jednoduché stroje jako je páka a tak :D Nehledejte žádnou zradu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.