Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odloupnuta sklokeramicka deska co s tim

Od: tofi* odpovědí: 17 změna:

Dobry den,

stala se mi zahadna vec. Jiz pel let mam sklokeramickou desku. Dneska dopoledne jsme pekla a plechyj sme polozila na ¨cistou sklokeramickou desku. Po chvilcej sme zjistila, ze jsem omy¨lem sepla plotynku pod plechcem. Tak jsme ji rychle vypla a plech chtela sundat, ale neci mse prilepil. Kdyz jsme to odendala, tak deska se kousek odloupla asi 0,5 cm a opravdu jim minimalne, ze je to sotba znatelne pri doteku. Take na plechu je stejne misto vypalene.

Chtela bych se zeptat na nekolik veci:

1) muzete mi nekdo vysvetlit, jak se to mohlo stat? abych se tomu priste vyvarovala

2) je mozne to nejak "opravit"

3) hrozi, ze vy se to mohlou loupat i nadale a jak tomu kdyztak zabranit.

Dekuji a preji krasny den.

Tofi

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Ahoj Tofi, zatím nikdo nereagoval, tak to zkusím já.

Pokud se odloupl kousek sklokeramické desky, je to asi docela průšvih. Ještě jsem se s tímto problémem nesetkal, ale obávám se, že oprava možná není, a že jediná rozumná cesta je varnou desku vyměnit.

Zkuste dodat nějaká foto, uvidíme jak to vypadá, třeba najdeme nějaké jiné řešení... :)

standam*

me je divne, ze se vubec neco odlouplo

tofi*
hodnocení

Dekuji za odpoved.

Me take neni jasne, jak se to mohlo stat. Dle toho, jak jsem na to koukala, tak mi proste prijde, ze jak ta plotynka byla rozpalena, ze se tam tom jednom miste pritavila k plechu a jak jsem to sundala, tak jsme to proste strhla s kouskem i te sklokeramiky. Tedy nechapu, ze se to mohlo stat - vzdyt plech je take preci urcen pro vysokou teplotu a ta plotynka take, ale stalo se. Nic jineho na tep lotynce 100% nebylo nebot, jsme ji predtim cistila.

Prikladam obrazek - ono to neni nic katarstrofickeho - spis me to stve, ze jsem se vzdy snazila, abych si tu desku neponicila a opravdu ji mam bez jedineho skrabance ac na ni denne varim a ted tohle. Ted mi spis jde o to jestli na ni mohu i nadale varit a jestli se nezacne dale loupat.

Moc dekuji

Tofi

Odloupnuta sklokeramicka deska co s tim
tofi*
hodnocení

Tady je to mozna lepe videt.

Tofi

Odloupnuta sklokeramicka deska co s tim #2
standam*

s tim nic neudelas, pokud to neni zapomenuta kryci folie :)

testni vyrobce/dodavatele, muze to byt i na reklamaci

tofi*
hodnocení

Folie to neni :(

Reklamovat to take nemohu uz ji mam pres 5 let :(

No s tim, ze tam je ta "dira" jsem uz smirena :), ale ted mi jde spis o to, zda se to nemuze zvetcovat a zda mohu tu plotaynku normalne pouzivat.

hop®

Plotýnku dále používej, nic jiného s tím nenaděláš, zhoršit se to může, ale stejně už není dále co zkazit... *nevi*

tofi*
hodnocení

Tak mi to nedalo a zeptala jse se primo ve Fsgoru a ty mi rekli, ze ji pouzivat nemam, ze hrozi, ze praskne cela deska :( A nabidli mi vymeni toho skla - tak jsem zvedava s jakou pirjdou cenou :( No uz se doceladesim mate s tim nekdo zkusenosti?

karina*

tofi, cena bude vysoká. Možná jste si ji kousíšek odrýpla jak jste v rychlosti na ní položila ten horký plech. Výměna skla stojí kolem 5 tis. Je to stále méně nežli celá nová deska. A je opravdu nebezpečné na poškozené sklokeramice vařit. Ještě můžu poradit - máte pojištěnou domácnost? Možná by to šlo na dát pojistku. Karina

kejki

V současnosti už za 5tis. klasickou sklokeramiku koupíte.

Náhradní skla u Mora-Gorenje stojí od 3.500,-, je to včetně rámečku a výměna je na šroubky. Já bych tedy počkal, až ta deska opravdu praskne. To sklo není tříštivé (kalené), praská v liniích a osobně nevěřím, že praskne.

tofi*
hodnocení

Dobry den,

dekuji za odpoved.

Tak vyrtobce uz mi to vycilil - 3800,- za novou desku a jeste jinou nez mam a cca 1000,- za montaz a dopravu. Takze to se mi fakt nevyplati kdyz jsme koukala na net tak kolem 5000,- se da koupit nova. No a stejne do budoucna uvazuji o indukci. Takze to hold necham - moc ji nebudu pouzivat a kdyz to praskne budu to resit :)

moc dekuji

fghjfmi

Nejspíš se roztavil smalt na plechu, po ztuhnutí se to spojilo a pak to šlo i se sklem.. Pro příště nevypínat ale sundat ještě před přilepením ;)

Osobně bych to nechal a normálně používal dál, pokud je to vytržené čistě bez vrubů (na fotce to tak vypadá), tak se to šířit nebude. Možná by nebylo od věci zabrousit důlek do hladka - odstranit všechny hrany a vruby, pak se to dál nehne. Pokud se začně dělat prasklinka, tak holt vyměnit sklo nebo rovnou celou desku. Výrobce samozřejmě poradí výměnu, jinak 100% zahynete.

tofi*
hodnocení

No moc tomu nerozumim ja jsme to prave vypnula a hned jsem to sundala - tak je mi divne, ze se to prilepilo.

Ono je to docela "ciste" odloupnute - me prave ani nenapadlo, ze by to mohlo prasknout spis jsem si rikala, ze by se to mohlo bic oddrolit.

Ale mate pravdu nebudu ji moc pouzivat a kdyz to pak praskne, tak si hold koupim novou. To mi vyjde pomalu levneji a to nepocitam, ze tato uz ma 5 let - takze je otazka jestli by se to vubec vyplatilo :)

ta deska ti bude sloužit jěště dlouhá léta nic se neboj není to granát tak žádná demolice kuchyně ti nehrozí a až si budeš chtít koupit indukci tak ti nezbyde stejně nic jiného než že ji vymněníš ještě za funkční sklokeramiku

tofi*
hodnocení

Dekuji moc za odpoved.

Me to nejdrvi mrzelo z te esteticke stranky. Pak jsem si na to zvykla a ted me prave vydesilo, ze to je nebezpecne apod. Tak dekuji za uklidneni :) Ja si ji porste ponecham dokud bude slouzit a az jendou budu kupovat novou koupim asi rovnou indukci, ale ted to resit nebudu tato mi zatim bohate staci :)

kejki

Snad to tu admin nechá - jen ilustrace - aukro.cz/... a poslední měsíc jen Bosch přelezla hranici 2.000,-

forpsi*
hodnocení

0x

Nemyslím si, že se cokoli ze sklokeramické desky může odloupnout, spíš se stalo to, co mně také - plotýnka se rozehřála a "něco" z plechu se na ni přilepilo- já jsem tam zase nechala položenou krycí desku. Zkuste velice opatrně žiletkou na krajíčku odloupnout ten kousíček. Pokud si nebudete jistá, že tam není něco "navíc", dejte radši ruce pryč. Od teď určitě budete pečlivě a pokaždé zapínat pojistku, aby se žádná plotýnka nemohla sama zapnout. A než se pouštět do amatérské opravy, raději povolejte technika - je to příliš drahá věc. Držím palce Forpsi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]