Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení oken

Od: bas odpovědí: 16 změna:

jak zateplit venkovní špalety oken? Poradte čím a jak zateplit venkovní špalety plastových oken - původně byla okna špaletová a při výměně oken byl otvor kolem oken dost vybourán , zednické zapravení podle firmy, pouze pur pěna a omítka asi není dostačující, od oken táhne i když vizuálně je vše v pořádku,stačí nalepit na venkovní špalety polystyren a omítku? prosím jaký druh polystyrenu použít? dekuji K

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladislavtikal*
hodnocení

2x

dobry den polys se dava vetsinou 2cm ktery se muze nalepit na lepidlo nebo nizkoexpanzni penu a pak sterku+ perlinku+sterku a omitku co nejlepsi se vam bude hodit k fasade aby to moc nervalo do okoli treba nebo mate brizol?

stany*

S tou nizkoexpanzni penou bych byl opatrny, v CR neexistuje zadny certifikovany system, ktery umoznuje lepeni polystyrenu na penu. Vim, ze tazatel se pta pouze na nalepeni spalet, ale i pres to všechno bych polystyren na spalety nalepil na lepidlo, protože i nizkoexpanzni pena se roztahuje a tenky polystyren by se kroutil.

stany, mílíte se s certifikátem na lepení pěnou.

Mám Vám ho zaslat?

stany*

Pokud můžete, rád se na něj podívám.

nestačí 3x vnitřní pošta, alespoň jednou mě musíte dát email.

nebo si napište do tytan.cz/...

doplněno 05.03.11 19:39:

čtu z jejich listů:

doplněno 05.03.11 19:43:

odesláno

mě alespoň soudní znalec pan Valeš ujištuje že mají Etics ale jedině s kotvením.

Je důležitý certifikát nebo kvalitní dílo?

Zateplení oken
stany*

Co se týče Tytanu a Seleny, toto nejsou výrobci zateplovacích systémů ( Vyrábí stavební chemii ) a i když píšou že Vámi uváděný typ pěny je vhodný do systémů ETICS, je to patrně marketingový tah. Žádný z výrobců zateplovacích systémů nepoužívá prolepení izolantu PU pěnu. Pokud mi nevěříte, zaptejte se například v Baumitu, Weberu nebo MamutThermu. Neříkám, že polystyren nejde nalepit na pěnu, ale pokud takto uděláte zateplovací sytém ( polystyren nalepíte na penu od Tytanu, ale zbytek bude např. Baumit DuoContact a Baumit Granopor ) nedostanete na tento zateplovací od Baumitu záruku a už vůbec se nebude jednat o systém ETICS. Proto na žádný zateplovací systém s použitím PU pěny nemůžete mít certifikát ( nepletme si certifikát Tytanu na pěnu Styro a certifikát na kontaktní zateplovací sytém ). Pokud mi nevěříte, zeptejte se např. v Baumitu nebo u Weberu, ani jeden z nich, jako jednich z největších výrobců KZS pěnu na lepení izolantu nepoužívají - vlastně žádný výrobce KZS pěnu ( kromě výplně mezer mezi spárami izolantu ) nepoužívá

Za 3x vnitřní poštu se omlouvám, trochu mi stávkuje Internet, mail je stanik.z@quick.cz

stany firma BASF taky není výrobce zateplovacích systémů a má certifikát na Neo, lepidla atd...

doplněno 05.03.11 20:08:

Stany, ujištuji Vás, že firma Basf nevyrábí šedý polyš. Pokud myslíte že ano, sdělte mi jejich pobočku, kde se vyrábí polyš?

Vyrábí ho pro ně:

doplněno 05.03.11 20:14:

něco malinko o firmě

prince Color vím, již od roku 1996

Zateplení oken #2
stany*

Milane, firma BASF je výrobcem KZS. Jejich systém se jmenuje MultiTherm... a jak už jsem Vám psal ani BASF nepoužívá do ETICS lepení izolantu na pěnu, jejich lepící stěrka se jmenuje Prince Color Z301

stany*

Milane, trochu odbíháte od tématu. Já jsem nikdy neřekl, že BASF vyrábí polystyren. Bavíme se o lepení polystyrenu na pěnu. Vy říkáte, že to jde, já říkám, že to jde, ale nedělal bych to, protože neexistuje žádný zateplovací systém, který jako by jako systém měl certifikát s použitím PU pěny na lepení Izolantu. Co se táče polystyrenu, firmy vyrábějící KZS mají ve svých certifikátech vyspecifikované buď od kterách výrobců polystyrenu lze použít desky pro jejich sytém nebo mají pouze obecné podmínky na vlastnosti izolantu, ale lepící stěrky, armovací stěrky, penetrace a poverchové úpravy jsou přesně vyspecifikované v závislosti na příslušném zateplovacím systému. Nikde tam však nenajdete lepení izolantu na PU pěnu. Co se týka toho, jestli je důležitý certifikát nebo kvalitní dílo, říkám, že kvalitní dílo a pro provedení kvalitního díla je nutno držet se technologických postupů a zásad pro provádění KZS, například lepení na rámeček ( respektive na hřebínek ), provádění "hokejek" u špalet, výztuže v rozích špalet atp...

jabraka*

Milane,firma BASF skutečně vyrábí surovinu na t.zv.šedý polystyren,někde jsem jeho použití kritizoval.Vypěňování ale provádí různé zpracovatelské firmy.Je ale jisté,že se tím šedivcem moc izolační vlastnosti nezlepší.A rozhodně ne při použití do podlah.

JABRAKA

doplněno 05.03.11 21:09:

iwww.plasticsportal.com/...

JABRAKA

Jardo, souhlas, on totiž Basf je monopolním dodavatelem pro celou evropu s touto surovinou. Pro ně to vyrábí Styrotrade,

viz: v levé části fotky

cukrar.rajce.idnes.cz/...

cukrar.rajce.idnes.cz/...

bas
hodnocení

Děkuji za radu, chci však vědět, jestli není lepší dát i nějakou komprimační pásku, nechat venkovní omítku a lepit na ni - není tam brizolit, ale omítka jako na starších domech - nebo jsou i jiné materiály, sádrokarton, jiný druh polystyrenu než klasický, s většími izolačními vlastnostmi? díky bas

logika, pokud můžete omítku obouchejte - bude tam více prostoru na větší tl. polystyrenu, ne, a zvýší se izolační schopnost.

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Zateplení venkovní špalety je sice správná věc, ale na druhé straně, jestli nemáte zateplené celé stěny, tak to zřejmě nemá praktický význam. Já pochybuji, že by táhlo přez montážní pěnu. Spíše nedostatečně těsní okna a to se dá seřídit zvýšením přítlaku. Zkuste si pomocí nějakých čoudících vonných tyčinek ověřit, kde vlastně táhne. Potom dělejte opatření. S pozdravem Laďa

bas
hodnocení

díky Všem za rady, pokud jsou trochu kvalitní okna -jsou to ri okna- pak je problem v jejich zednickém zapravení a jsou tam tepelné mosty, místnost jde těžko vyhřát a neudrží se teplo, musím to řešit! bas

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zednické zapravení oken

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]