Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
obkládám koupelnu a wc. Na wc musím mít revizní dvířka 50x40cm. Ty budou take oblozene a to tak ze se budou skladat ze ctyr dlazdic. Zkusel sem obklady na plech prilepit stejnym flexibilnim lepidlem jako obklady na steny, ale dneska kdyz jsem zkusil jak obklady drzi, tak tim ze jsou na plechu slozeny ze ctyr kusů a mezi nimi nebyla spara, tak se mi ihden odlepili jakkmile se prohnul plech.
Mužete mi prosím poradit čím a nebo jak to udělat?
Děkuji
takze na to staci obycejny bily koupelnovy silikon? Lepil sem to primo na stene pomoci krizku, tak to tak udelam stejne ,akorat teda s tim silikonem jo?
Použil bych k nalepení lepidlo v kartuši MAMUT Glue (třeba od výrobce den Braven). Rychle přilne, a drží víc jak silikon. Obklad bych nalepil na proužky lepidla, vyztuží to plech víc než když nalepíš na terče.
Mám to takhle už 4 roky, dvířka používám cca 1 za 1/2 roku.
P.S.: nejsem dealer Den Bravenu :o)
Nemám toto řešení vyzkoušené, ale věřím, že to funguje. Při nejbližší příležitosti to vyzkouším, díky za nápad!
to hava:
ono by to drzelo, ale musel by jsi pouzit jiny techn. postup
jinak silikon jak pises bude OK, staci kdyz udelas terce. Na spary nebo i na celek pouzij kvalitni koupelnovy silikon, "odolny" plisnim apod. at to mas na furt.
A copak spary budu plnit silikonem, ty prece vyplnim normalne sparovackou ne? A jaky postup jsi myslel?
Standa již zde není, polovinu odpovědi mu tedy "ukradnu":
Spáry přespárovat spárovací hmotou, jako okolní obklad. Nalepením obkladů se plech zpevní a přestane kroutit a prohýbat, takže by spárovačka neměla vypraskat. Pokud by přesto praskala, nebude problém ji následně vyškrábnout a spáry přesilikonovat, silikony se dnes vyrábějí ve všech běžných barvách jako spárovací hmoty.
to hava:
urcite bude lepsi vyplnit spary sparovackou, ale je to tak 50 na 50...tak jak napsal hop.
zalezi jak budou pruzit dvirka, kdyz vezmu, ze tam polezu jen 1x za uhersky rok a budu s dvirkama rozumne zachazet
musi to vydrzet
Ale... spara obkladu po obvode dvirek, muze popraskat diky rozdilnemu materialu.
Stando, tuto spáru bych asi nechal volnou, třeba já tam musím lézt každé dva měsíce kvůli odečtu vodoměrů...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.