Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plastova okna

Od: js07os* odpovědí: 24 změna:

dobrý den,

určitě tu už bylo mnoho diskusi na podobné téma, ale nikde jsem nenašla co hledám. můžete nám prosím poradit. máme před sebou dve cenové nabídky od fy EURO Jordán a Svět Oken. co by mě zajímalo je kvalita nabízených profilů. potřebujeme se brzy rozhodnout a já stále nevím, která. máme v nabídce 5k Zendow a 6k Gealan S8000iq. muzete nam, moc prosím, někdo poradit, nebo sdělit svůj názor na uvedené profily?

předem upřímné díky, Lucie

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

arakain77*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Nedoporučuji tu první firmu.Profily by měli velmi dobré,ale pokazí to samotná práce.Skla si dělají sami a podle toho to taky vypadá.kvantita převažuje kvalitu.Svět ...asi také ne.Znám je jen z doslechu a žádné kladné reference jsem ještě nezískal. V oboru oken se pohybuju asi osum let a mám trošku přehled.

Pokud chcete víc poradit,napište po přihlášení do vnitřní pošty na můj nick.arakain77

hodnocení

1x

U vícekomorových rámů se rozdíly mezi nimi už stírají. Takže 5-ti a 6-tikomorová už je celkem jedno. Na co si dejte ale pozor, jsou vlastní skla. Pokud je to možné, porovnejte cenovou nabídku izolačních dvojskel a trojskel. Pokud nebude rozdíl veliký, příplatek za trojskla se vyplatí. Další možností je izolační dvojsklo s dělící přepážkou. Není tak těžké jako trojsklo a má podobné izolační vlastnosti. Plnění inertním plynem a plastový rámeček už beru jako samozřejmost.

js07os*
hodnocení

velmi dekuji za reakci, ale spis by me zajimaly vylozene ty profili. hodne jsem hledala po netu,ale nenasla najake recenze na Deucenik Zendow a Gealan. nekde jsem totiz cetla ze ten Gealan neni moc dobry... :((

hodnocení

1x

js07os, až se Vám budou potit okna a budete hledat radu, opět se zeptejte...

Důležitá je tepelná hodnota Uw okna.

Podívejte se, zdali Vím ještě někdo nabídne horší vlastnosti něžli si kupujete... asi ne...

doplněno 25.02.11 15:42:

js, nejdůležitější je správné zapravení okna do otvoru. I sebelepší trojsklo špatně zazděné je katastrofa.

Rám není důležitý, stejně ho zateplíte, bacha na sklo a rámečky mezi skly

Zkrátka hodnoty Ug a Uw.

nicolette*

Dobrý den pane Milane, dívala jsem se na příspěvky... a tak jak čtu.. myslím si, že dosti věcem rozumíte...proto Vás touto cestou prosím o radu. Koupila jsem si byt v Praze 6, kde se nacházejí stará dřevěná okna, které chci vyměnit za plastová okna, jenže nevím jaké a hlavně na kterou firmu se obrátit, oslovila jsem firmu OKNO-PLASTIK, REGNO, OKNA-ŠEVČÍK, OKNA -SERVIS. Za Vašoi odpověď předem děkuji. petra

Petro, byl jsem mimo, ale na Vaši otázku nelze odpovědět přesně, jen obecně a nic Vám to asi neřekne.

Okna by měla mít tepelné hodnoty přiměřené ostatnímu stavu domu. I sebelepší okna se můžou znehodnotit špatným zapravením.

Taková odpověď Vás asi nepotěší, ale já nevím o Vašem domě nic podrobnějšího, abych doporučil nějakého dodavatele. navíc není skoro důležité kdo okno dodá, ale jeho vlastnosti a hodnoty Uw, a zapravení do zdi.

standam*
hodnocení

0x

to js07os:

Jordan dela jeste porad okna... :)

Jordan - NE

Gelean - NE

mrkni na VPO, Oknolend (ten ma kvalitni slovenska okna)

beri49*
hodnocení

0x

Svět oken mi montoval okna asi před rokem a dodnes se ve firmě nenašel člověk, který by provedl kvalitní seřízení - okny táhne. Já osobně nedoporučuji!

js07os*
hodnocení

diky vsem za nazory, ale jsem v koncich... uz jsme byli rozhodnuti pro jednu z vyse uvedenych firem. ale vcera jsem rozeslala poptavku do dalsich firem. manzel si mysli, ze jsou vsechna okna stejna a zalezi jen na praci a provedeni firmou a to se musi ohlidat. ja nevim, co tak ctu, myslim,ze zalezi i na danem profilu. neverim, ze kazdy profil je stejne kvalitni... 8-(

jabraka*

Chtělo by to v místě se poptat,jaké jsou zkušenosti.Pokud se vedle v paneláku dělaly okna,poptali jsme se,jak sedí,zda se nepotí,zda je dobře zednicky zapraveno a podobně.,Až pak koupit.

JABRAKA

lucinkaf*
hodnocení

0x

Nebudu mluvit obecně o profilech, ale konkrétně o firmě. Tchýně dávala do bytu nová okna, měla v ruce asi tři nabídky, z nichž si jak jinak vybrala tu nejlevnější. Byla to firma Jordán. Přijeli chlápci, okna zaměřili, vyrobili a když je přijeli montovat, zjistili, že každé okno změřili špatně o 10cm. Ne mém místě bych je poslala se všemi okny do háje, nicméně spořivou tchýni ukecali na to, že jí to začistí zdarma a ještě zdarma dodají parapety. Ok, pustili se do práce. Výsledkem jsou křivá okna, tedy špatně namontovaná, když se otevře křídlo, nedrží, navíc pohled na panelák zvenčí je úžasný - všichni mají okna stejná, jen tchýně o 10cm menší. Nejdřív nad tím mávala rukou, vždyť jí to zdama začistili (to bych snad i já jako ženská zvládla lépe) a má zdarma parapety. A dnes? Je z nich nešťastná a lituje, že k této firmě vůbec šla. Neříkám, že tato zkušenost automaticky znamená špatnou firmu nebo špatná okna, ale stačilo by se pídit víc po zkušenostech lidí, kteří daná okna mají, a nekoukat jen na cenu. A když už, být nekompromisní, když je dávali nám do baráku, neodpustili jsme jim jediný milimetr a okna prostě musela perfektně sedět, ale je fakt, že o to se postaral hlavně přítel. Zvolili jsme snad dobrou firmu, okna jsou zatím také v pohodě, víc asi dodat nemůžu, možná když se mě zeptáte za pár let. Amen*modla*

arakain77*

Lucinko.

Lidi od té firmy jsou ryze profesionálové.Není tomu tak dávno,kdy jsem u nich také zkoušel pracovat.Vydrželo mi to asi 2,měsíce.Pak jsem byl donucen odejít,protože jsem na jejich rychlost,kvalitu a profesní zbrklost neměl náladu.Jako největší zhovadilost mne dorazila odpověď po totálně zpackaném zaměření.Dal mi odpověď ,,rádoby zaměřovací technik"JÁ TO MÁM ZMĚŘENO SPRÁVNĚ.jE TO ZMĚŘENO ÚPLNĚ PŘESNĚ PODLE PŘÍRUČKY ZAMĚŘOVAČE.Kdyby jste sebevíc hledali,takovou příručku nenajdete.

stany*
hodnocení

0x

Firma Jordan dovazi profily z Polska. Profily Gealan se také dovážejí z Polska - viz stranky Gealan gealan.net/... a profily Zendow se dovážejí z Holandska, je to firma Deceuninck. Pro srovnání, okna Gealan Vám namontuje firma o 20 - 25% levnějí než okna Zendow nevo třeba okna Veka.

arakain77*

A myslíte si Stany, že zrovna Jord...má profily Zendow z Holandska nebo Polska?Zrovna jejich obchodní strategie tomu neodpovídá.Takže je to blbost.Deceuninck je hlavní výrobní náplň této firmy.

Deceunick nie je z Holandska, ale z Belgicka. Prevazna vacsina profilov vsetkych znaciek na cekom trhu su dovazane z Polska. Velakrat ani sam to ani sam vyrobca okien nevie . Z praxe. Nemenovane firmy zacali mat velke problemy pri montazi s praskanim rohov. Reklamovali zvaracku, kontrola mechaniky, teplot, casov, vsetko ok. Dodavatel profilov sa dusoval ze profily su, no povedzme original. Nervozita stupala, tak som zabezpecil z Nemecka tie iste typy profilov a? Mechanicka pevnost rohov bola bez problemov prekrocena. No a potom od profilarov, ktori museli s pravdou von, konecne vyliezlo, ze tie profily su z Polska.

Z profilov, co su na trhu, by som dal ruku do ohna snad len za Salamander.

Robime si to vsetko ale sami, chceme nakupovat lacno, niekde sa to musi prejavit. A tak sme sa stali smetiskom Europy nielen v potravinach.

vterka

Ráda bych uvedla na pravou míru, že profili Gealan se dováží v části z Polska a z části z Německa. Firma Svět Oken má výhradní dovoz z Německa doložen smluvně s firmou Gealan, takže Svět Oken nemá nic společného s Polskem, okna mám už několik let a spokojenost největší, jak s přístupem, tak cenou, kvalitou i následným seřizováním, nebylo nic, v čem by mi firma nevyhověla (oproti druhým firmám, kde je poptávkou na okna jakoby obtěžujete). Mohu je jen doporučit z vlastní zkušenosti.

js07os*
hodnocení

Dobrý den, chtěla bych moc poděkovat všem, kteří svou troškou přispěli. kKonečně jsem se dobrala do finalní fáze, kde už mám pouze dva dodavatele mezi kterými se rozhoduji. Budu velmi ráda, pokud mi sdělíte své názory na níže uvedené.

1/ jedná se o firmu STAVONA, nabídku mam na 5k okna, dvojsklo na jejich strankách jsou to okna Stavona Aplaus.Profilova rada Veka softline 70 AD.

2/ druhým dodavatelem je fa OKNA.eu, od kterých mám naceněna také 5k okna s dvojsklem Standard -OL z profilové řady Slovaktual.

Obě fy mi ručí že okna jsou třídy A, mají celoobvodové kovaní, teplý plastový rámeček, ocelovou pozinkovanou výztuž min. 1,5mm a Uw 1,2.

bohužel se stále nedokážu rozhodnout. jen pro zajímavost, cena se značne liší.

předem děkuji všem, kteří mi sdělí své názory.

@js

Je jedno, kterou firmu si vyberete, ale Uw1,2 je špatné. Zkuste zjistit, zdali se dají sehnat ještě horší okna nežli Uw 1,2...
doplněno 04.04.11 21:41:

Petře sehnat ano, ale montovat (do bytů) podle právních předpisů nikoliv.

Však to víte, jako odborník přes okna.

arakain77*

Sehnat se můžou třeba i 1,8 U.Ale také dvojsklo 0,4U bezpečnostní,s UV filtrem,tepelnou clonou,zvukovou clonou a pár dalšíma blbinkama s cenou hoooooodně vysokou.

petrsinger*

pro milancukrar:

Na tu maximální hodnotu U=1,2 dle právních předpisů jste, Milane, došel jak?

Předložte nám, prosím, dle čeho by hodnota měla být taková, jakou uvádíte.

Petře zabýháme do detailů, které jsem nesdělil.

Uw 1,2 jsem neuvedl jako dle právních předpisů, ale jistě víte, kolik ČSN připouští do obytných prostorů. Určitě ne Uw 1,8. Takto jsem to myslel.

Teď si rozumíme?

Nesdělil jsem, že Uw 1,2 je špatné, ale jen že horší okna firmy nevyrábí.

Je třeba aby si každý rozhodl, jakou tepelnou hodnotu chce...

doplněno 06.04.11 17:38:

Petře a ostatní, co to vidím...zabýháme...

Zasloužím si dneska jen malý řízek...to je ostuda...

js07os*
hodnocení

dobry den, muzete mi prosim rict, proc Uw 1.2 je spatne? vsude jsem cetla, ze dobra plastova okna, by mela mit Uw alespon 1.2, coz mi obe firmy nabizeji... co se tyce plastovych oken, asi mate prehled, ale moc nerozumim vasi odpovedi, ze bych mohla sehnat okna jeste horsi...muzete mi to nejak objasnit? myslite, ze okna, ktera mam zatim vybrana jsou spatna? predem moc diky za odpoved

jirbar*
hodnocení

0x

A ví někdo něco o této frmě.

mk-okna.cz/...

případně co z jejich nabídky. Profil Salamandr či něco jiného.

Slyšel jsem, že mají zkušenost s montáží oken do dřevostaveb. Myslím starý OKAL.

Snad i spolupracují se "zateplovací"firmou pana Sigmunda

zateplovanisigmund.cz/...

annyfi*
hodnocení

0x

Euro jordán - NIKDY! Zkušenosti z okolí mě přesvědčily, že od Jordána ani návrh, natož okna. Máme Stakoplast a spokojenost, jak s cenou, kvalitou i zedníkama.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]