Nejste přihlášen/a.
Zdravím dámy, chci si pořídit šicí stroj na vyšívání, nemáte někdo nějakou zkušenost? Měl by umět vyšívat obrázky .
No - byl mi doporučován moderní šicí stroj zn. Janome, ale já zůstávám u toho svého miláčka starého přes dvacet let. Nynější šicí stroje jsou převážně vyráběny v asijských zemích, mají programové vybavení právě na to vyšívání. Asi tak, každý prodejce šicích strojů bude vychvalovat právě ten svůj.
Pokud máte na mysli stroj, který vyšívá sám, pak ano, existují programovatelné šicí stroje, ale to je jak píše ladinpraha ten za 1/2 mega. Jinak na většině běžných šicích strojů pro domácnost se s použitím vhodné patky a vypnutím podavače vyšívat dá, ale musí se to umět. Vyšívaly už moje babičky na přelomu 18. a 19. století, jedna z nich dokonce vedla svému otci obchod se šicími stroji.
Pokud už šicí stroj máte, nekupujte kombinaci, ale jen vyšívací, je levnější. Pokud jde o ty malé mašinky, není to závratně rychlé, neumí to střídat barvy, většinou už to má odstřih, ale stejně pak ručně dočišťujete konce a spojovací stehy. Programovací program a čtečka karet taky něco stojí, takže USB připojení je výhoda.
Pokud by vám nevadilo trafo, tak na ebay.com je seženete o dost levněji, ale už se bude platit DPH i při individuálním dovozu.
Kolem 150tis už mají záměnu a jsou trochu rychlejší, umí i ušité čepice. A zkuste se prodejce zeptat, na jaký počet motohodin je to dělané
Průmyslové jsou lepší, ale záleží, nač a zač.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.