Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Potřeboval bych zvýšit výšku stolu jak na to?.?.? Jeden kámoš mi radí podložit dřevěnýma hranolama. Druhej zase 3 prkýnka se stejnou šířkou sešroubovat do tvaru U. Co myslíte?.?.,
luis, máte toaletní stoleček, který býval v ložnici. Žádná paráda! Zvednete-li ho, budou vás bolet ramena, protože klávesnice půjde taky nahoru.
Koukněte do Orfa, Ikea, Jysku a já nevím, jak všelijak se tyhle levné obchody jmenují. A tam se dá koupi počítačový stolek od 500 kč, až po 10.000. To vám za ty starosti a náklady na opravu starého "klunkru" fakt nestojí.:D
Za tenhle jsem dala 790 korun českých.
Dobrý den, já bych přišrouboval k současným dočnicím "nástavce". Na vysvětlenou: třeba máte hlobku 60cm a potřebujete zvednout stůl o 5cm, tak bych si nechal v OBI uříznout z lamina (pokud možno odpovítající barvu) 2 desky 60x20cm a prošrouboval bych je z boku k současným bočnicím s přesahem cca 15cm na 2x4 šrouby. Pokud je dáte z vnitřní strany, tak si pak můžete ještě přidat rozpěrnou příčku na nohy a zvýšíte tím i tuhost stolku.
Potřebujete zvýšit celý stůl, nebo jen zvednout monitor? Podle fotky máte vedle toho ještě jeden stůl a ten je nižší. Normová výška stolu je 78 cm a pokud na něm budete i psát, abyste ho neměl až pod bradou. Nepíšete o kolik potřebujete stůl zvýšit, to je docela důležité pro rozhodování o způsobu.
Tenhle stůl je 71cm vysoký. Sehnal sem si počítačovou židli která je moc vysoká a nejde už snížit. Proto bych potřeboval zvýšit stůl. Asi o 10 cm.
Tak v tom případě bych zvedala stůl nahoře a ne dole ( to bude vždycky vypadat jako fušeřina). Máte ten pokoj moc hezký, tak kupte nebo jinak si opatřete desku stejně velkou jako je ta stávající a tu umístěte na to "U" ze tří stran. Z přední strany Vám zůstane krásná nika, kam si můžete odkládat třeba počítačovou literaturu a můžete si udělat i výsuv pro klávesnici. Napsala jsem to srozumitelně? Patronka
Patronko, já tomu rozumím, to by šlo, ale Lujs potřebuje zvednout stůl, protože se mu pod něj nevejdou nohy. To to účko nevyřeší...
Dík, to mne nenapadlo, já totiž mám tu výsuvnou klávesnici ( vlastní výroba) a proto nohy pod stůl nestrkám. Tak bych ještě jednou prozkoumala tu židli, normová výška židle je 45 cm, tak to musí jít snížit. Přece to snad není barová židle.
doplněno 23.02.11 14:44:Teď na to znouvu koukám, tak může vyhodit šuplíky a udělat si nad stolem nástavbu na uložení věcí, nebo šuplíky zmenšit a nechat mezi nimi prostor, nebo nechat jen jeden šuplík, řešení je hromada jen to zvyšování zespodu se mi nelíbí. Škoda Luisi, že bydlíte tak daleko, klidně bych Vám stůl předělala, nebo židli opravila. Patronka
Jj, taky to vidím spíš na problém s židlí. Však je na obrázku zvednutá nahoru, nevím jak se povolí dolů. Je akorát nahoře zaseklá, toť vše. Ten stolek co má Lujs znám, to není PC stolek, máme ho v ložnici taky, ten je k zrcadlu.
A co takhle přišroubovat zespodu kolečka?Výška se tím zvýší a také manipulace je snažší budeš-li se stolkem hýbat.
Hejbat s ním nechci a jak už sem psal, tak ty nohy mají jenom 17mm tak se bojím že plocha na uchycení čehokoliv ja malá.
Nějak se mi zdá, že snad ani poradit nechcete. Tak mám ještě jeden nápad. Mám tu kompletního Aloise Jiráska - vázaného, tak Vám to pošlu a můžete s tím stůl podložit. Bude to vypadat intelektuálně a nedá to žádnou práci. Patronka
Toto řešení jsem již doporučoval výše, ale tazatel ho ignoruje. Možná bude mít váš obrázek větší přesvědčovací hodnotu.
vim, než bych psal raději načrtnu. Nakresy mi v techto komunikačnich poradnach velmi chyběji, Ne každy ma však ten čas a možnost kresby.
"lujs", pravděpodobně nejste zručný, psal jste někde, že jste částečně invalidní, asi to nevyřešíte sám. Když oslovíte truhláře, tak Vám stůl upraví podle Vašich potřeb, ale bude to dražší než svépomocí. Rozhodnutí je na Vás. - stařenka
Vidím, že při sezení nemáš kolena do pravého úhlu. Pro mne by podobný posez byl dost nepohodlný, neřešil bych stůl a vyhodil bych židli...
Luisi, mám stejnou židli doma, tak jsem to kvůli tobě změřil. Pokud je píst dole, tak je výška sedáku 40 cm. Tak mi neříkej, že máš tu židli spuštěnou dole.
doplněno 24.02.11 15:42:.
"lujs", není ten píst někde zaseklý? Ještě to zkoušejte, vy na to přijdete. No snad ta židle není rozbitá. - stařenka
Tak je ta židle rozbitá, protože podívej se na její nohu. Ten plast co je na noze, vypadá jako vysunutý dalekohled, když je dole, tak vidíš jen jednu část. Nevím, jestli se dá rozšroubovat, jestli je v tom hydraulika či co, ale zničení stolku je horší, než vyřešení židle. Když budeš řešit dokola stolek, nakonec dopadneš tak, že budeš kupovat stůl i židli.
U rozbité židle nemáš co rozbít. Já na Tvém místě, tak bych se poprala s židlí. Šroubovák, prudký posez, násilí. Vyhodit jí můžeš potom taky. Takhle nahoře je ti stejně k ničemu, zrychtuješ si záda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.