Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Braun Oral-B výměna aku

Od: jeffik* odpovědí: 7 změna:

U zubního kartáčku Braun Oral-B bych potřeboval vyměnit NiCd aku./typ 4728/. Nezkoušel jste to někdy někdo? Dík!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mrnikdo
hodnocení

0x

Vsecko jde, ale asi to pekne rozlames, takze zavri oci a hod to do kose a kup si normalni svycarsky zubni kartacek Curaprox z lekarny :)

vecerz
hodnocení

0x

Ahoj, taky to chci řešit, jen se nemůžu dostat dovnitř. Jestli se ti to povedlo a nerozbil jsi ho, dej vědět, jak se spodek rozebira, ať si to neponičím. díky za info.

sem to vyndal za pomoci nabíječky ktomu kartáčku nasadil a kroutivým pohybem za současného tahu ven se to spodní víčko vyndalo uplně bez poškození možná by to šlo vydloubnout i šroubovákem , přestal fungovat tak jsem si řekl buď to pude nebo to zahodim no a šloto zakoupil jsem dobíjecí AAA tuškovou 2500mmA napájel na kontakty a běhá dál

vecerz

Díky, byl jsem v servise a tento typ mají jako nerozebiratelný, je zacvaklý jak píšeš. Nabídli mi za 560 ,- Kč nový výměnou za starý. Dost jsem se divil. Tu fintu vyzkouším, šroubit to nejde :)) a to mi bylo divný. Ještě jednou díky a zdar.

tomastyp
hodnocení

0x

Je to úplně jednoduché, nepokoušejte se dostat dovnitř spodem, to co píše tady kolega je nesmysl, protože spodek je jeden kompaktní celek, do kartáčku se dostanete horem a to uchopením kleštěmi horního plastového výstupku ve kterém je železná osa a snahou pootočit za tento výstupek celým horním dílem kartáčku. Tento díl vyskočí se západek , horní díl se ztáhne z osičky a vnitřní strojek se pak jednoduše vyklepne, jako celek. Tak přeji hodně citlivou ruku a musím uznat, že ten plastový výstupek vydrží opravdu hodně.

jirkahk
Asi zalezi i na modelu. V mem pripade to bylo: dat do nabijecky, pootocit. Pak sundat opatrne kovovy krouzek nahore, jak se nasazuje nastavec a pak vytlacit dolu cely vnitrek.
hofi

Záleží skutečně na typu. Já jsem rozebíral dva různé typy a oba jsem otevřel ve spodní části přes okénko, které je necelý cm od spodku kartáčku. Bylo zalité gumovou hmotou, která se musí rozrušit, příp. uvolnit a nadzvednout. U prvního modelu jsem úzkým šroubovákem přes okénko otočil výstupkem zajišťovacího mechanismu na pravou stranu a spodní víčko se uvolnilo. U druhého modelu jsem přes okénko vsunul hodně úzký šroubovák mezi výstupek na spodku kartáčku a obal. Šlo to dost těžko, pak se spodek podařilo vyklonit a uvolnit z protějšího výstupku. Vnitřní baterie u novějšího typu je asi o 1 cm kratší než baterie typu AA a musí odpájet. V každém případě jsou vidět stopy po otevření.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]