Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer.
Uvažuji o koupi bytu,protože již nezvládám bydlet v paneláku, kde je vše hrozně slyšet. Řešením by bylo bydlet v baráku, nebo alespoň v řadovce, jenomže to je v Praze(i v okolí) hrozně drahé. Stavař nejsem, proto nevím, co koupit ( jaký druh bytu), jestli cihlový, nebo který? Máte někdo zkušenosti, nebo víte v kterých typech domu není tak vše slyšet jako v paneláku?A co novostavby? To je prý stejné jak panelák.
Budu rád, za jakékoliv reakce.
Děkuji
Neporadím sice, co ano, ale asi poradím, co také ne...jenže poté už nezbyde vůbec nic. Tak k novostavbám: bratr bydlí v novostavbě na Barrandově a máte pravdu, je to hodně podobné jako panelák. Ale musím říct, že ne stejné. Souseda odvedle neslyšíte, zato shora ano - dost tlumeně, ale slyšíte. Nicméně obrovská výhoda je pevnost stropů, když nad vámi někdo poskočí, nepadají obrazy, takže kdyby tam bydlela rodina se 4letým dítkem, nemusíte mít takové obavy. Mno. A starý cihlák, to je zase naše zkušenost (Nusle, výstavba 1930s). Slyšíme semtam něco ze stran (ale jen když se třeba vysává, to je asi všude), ale bacha na prochozené stropy, to je děs...my máme rákos. Dávno prohnutý rákos. A na tom když skočí dítě, tak nám praskne malba a otřese se sklo ve staré skříni se skleněným zásuvem...já bych řekla, že se chvěje celej barák, ale to mi sousedka shora nevěří... No a taky tudy vedou různé komíny, kde dřív bývala kamna, kde dnes už nejsou...a to je panečku někdy zábava :D Ale ne, prostě slyšíte, že se třeba někdo někde vzteká ap. Prostě nemá-li člověk vlastní dům, připadá mi, že nemá jistotu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.