Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dostali jsme starý dům který bychom chtěli renovovat.Moje otázka tedy zní: 1,Jak probíhá renovace(čím se začíná a celý postup)2,Jaký byl váš cenový vklad 3, jeli dům z vepřovice ale i přest suchý a celkem v dobrém stavu bylo by možné dům zvýšit aby vzniklo podkroví,
Děkuji předem za odpovědi jsme mladý pár a těmto věcem nerozumíme,Navíc dům nemá ani rozvod vody je tam pouze elektřina a stará kamna takže počítám že bude pouze přívod plynu ale jinak nic.Děkuji zza každý názor a pomoc
paní (slečno) Deniso, před chvilku jsem absolvoval 45 minutovou debatu s Ostravou, kde tyky mladí koupili domek a ptali sa na postup co a jak. Ujišťuji Vás, že jsme probrali asi tak 0,5 až 1% problému, lteré je čeké.
1) pozvat odborníka na místní šetření, protože vy nevidíte to co vidí odborník. Někdy ani nechcete vidět...
2) to nejde rovnat.
3) z vepřovic nemůže být suchý, to je proti fyzikálním vlastnostem.
pomoc na dálku lze, ale jen okrajově, nikdy ne detailně.
odkud jste?
doplněno 22.02.11 20:04:14-16. září jsem v Opavě...ale to už bude vše hotovo.
doplněno 22.02.11 20:06:a mnoho dalších věcí...
doplněno 22.02.11 20:10:zápory někdy nejsou tak velké,,,,,ale zbořit jsem radil tazateli z Ostravy, má špatný stav...nemám souhlas s použitím fotek, tak jen jednu.
Jsme z Opavy zatím tak pouze zjišťujeme všechna pro a proti,do stavby se nehrneme hned jen bychom rádi zjistili jestli by se dalo renovovat a taky jestli by renovace nevyšla stejně jako celý nový dům...
renovace, tak jak beru dle tveho popisu
nova okna
novy krov
2x venec
nove stropy
zatepleni
nove rozvody
atd.
pokud si na to najmes firmu bude to mozna drazsi nez zbourani a postaveni noveho (pozemek uz mas)
ja delam na "dobrem baracku" vetsi rekonstrukci, ktera obsahuje pouze nova okna, zrenovovana podlaha v podkrovi a tim padem budovani podkrovi a nechtej vedet na jakych penezich jsem. Vse svepomoci a material za nejlepsi ceny.
cukrar.rajce.idnes.cz/... pokud je to tento dům tak je ještěš v perfektním stavu oproti tomu co máme my. Ten náš je ta typická dlouhá nudle okna jsou skoro u země a nad hlavními dveřmi už začíná střecha je podobný tomuto akorát je ještě nižší kap-strechy.cz/...
Sice už mám za sebou rekonstrukci chalupy, ale ta je pro rekreaci a práce na tom je můj koníček. Začali jsme v roce 1976, od roku 1997 na tom dělám sama, ale teprve letos bych snad mohla říct, že to jakž takž jde. I financování se roztáhlo do delšího období, tak nebylo velkou zátěží. Dům upraven tak, aby nemohl být celoročně obyvatelný ( prarodiče už o jednu nemovitost kdysi přišli a doba je nejistá). Přidávám se k názoru, zbourat a postavit nově.
Dám fotku z počátku rekonstrukce, ale ten úplný začátek ani nemám zachycený, tak si to představte ještě horší. Patronka
To musím dávat "odpovědět", abych mohla vložit další obrázek?
Tak teď dám stav před 2 lety, nejnovější jsem nefotila. Dokumentuji si hlavně vlastní práci a vloni jsem dělala nový plot na jiném místě. Tady mám teď jinou branku.
doplněno 23.02.11 10:33:Jak na to koukám tak ještě ten sloupek vpravo jsem taky rozebrala a postavila nový, vyšší a rovnější.
Bože to je tak krásně provedené Opravdu jste šikulka moc :D Obdiv Vám teda řádný
Jen by mě zajímalo kolik vás to už za ty roky přibližně stálo. a zase mi dáváte naději že to nebudeme muset strhávat jelikož ta první vaše fotka je opravdu hodně starý dům
To se naprosto nedá spočítat, vnitřní úpravy se většinou dělaly v době, kdy byly docela jiné ceny. Já můžu odhadnout jen co jsem do toho dala sama, ale třeba střecha mne stála 80 tis. v roce 1997 a soused za dva roky na to, zaplatil 120 tis za skoro stejnou plochu a kamarádka za dalších několik let 170 tis., ovšem za glazovanou krytinu.
doplněno 23.02.11 11:11:Domek je z roku 1894. Zdivo smíšené - kámen + cihla. 2 okna do silnice jsem nechala dát z plastu, protože v zimě na to nahrnou sníh a dřevo to nepřežilo. Zpočátku mne pomlouvali, ale teď už si toho nikdo ani nevšimne, proto že segment nad okny zůstal.
Určitě vás to výjde stejně jako nový dům , budete omezeni konstrukcí a dispozicí domu budete muset činit kompromisy ,jediná výhoda je že jste dům dostali tudíž máte pozemek a přiveden el. proud voda se dá pořešit třeba studnou nebo je v přijatelné vzdálenosti veřejný vodovod když je k mání plyn.Jste li příznivci starých věcí a věříte na ducha starého domu tak myšlenku rekonstrukce těžko opustíte.Jinak doporučuji dům strhnout a stavět vše nové z dnešnich materiálů a podle svých představ.
tak zatím jen samé zápory takže budeme asi vážně uvažovat nad stržení a stavbou nového který bude stejně podobný tomuto jelkiož pozemek je malý takže to bude stejná ,,nudle" :D
Ano, ale z moderních materiálů, takže nebudete mít plíseň, protápět majlant a žít v dispozici předválečné stavby. Ale rozpočet je šílený
Taky rekonstruujeme dům a už začínáme litovat, že jsme nezvolili cestu "strhnout a postavit úplně znovu" - jsme na začátku a už to stálo mnohem víc, než jsme předpokládali... děláme zčásti sami, zčásti platíme řemeslníky... a bude to na dlouhé lokte, právě kvůli financím. Tak držím palce, abyste udělali správné rozhodnutí
Také bychom si dělali spoustu věcí svépomocí.Bourání a demolici by dělal přítel a jeho kamarádi berou to jako odbourání stresu :D Střechu by dělal můj otec a na každou věc máme známého takže by se dalo dost ušetřit navíc přítel má stolařskou firmu takže i ten nábytek by byl za hubičku.Včera jsme to probírali a přítel dům strhávat nechce prostě ho chce za každou cenu renovovat...Sami nevíme v jakém je stavu
Bohužel pan Milan má pravdu, pohybuje se v tom a zná to. Podle mého je líp stavět na zelené louce nový dům než roky opravovat a a stejně to nebude nikdy hotové. Chaloupka co má maminka po rodičích je také z vepřovic a suchá je, okna jsou nová, dřevěná kastlová od plastu byla důrazně varována, že by to plesnivělo, nedýchalo. Nová střecha je základ, rozvody vody a vybudování koupelny a WC (zeptat se na obci, zda vám splachovací vůbec povolí, zda je kalalizace nebo musí být vlastní jímka), při renovaci stěn nepoužívejte žádné ty nové lepidla, obkladačky-maminka kousek obložila a další rok se táhlo vlhko tak to muselo dolů.Topí se elektřinou a v kamnech-sporák i s troubou, topit můžete celý rok. Do koupelny dala válec na dřevo, dvě, tři polínka a je teplá voda ale na zimu se musí vypustit a tak co pět let je děravý a stojí asi 10 000. Užívá se to jen jako chalupa, hlavně mládeží z rodiny na oslavy atd. K bydlení to není a už to stálo spoustu peněz. Pozvala bych odborníka aby to prohlídl a poradil co se dá dělat.
V pátek jedeme na vesnici tak ten dům vyfotím a dám ho sem,protože starý dům je široký pojem kdo si pod tím co představí... Moje babička třeba má dům z vepřovice má plastové okna krásně provedenou rekonstrukci nemají plíseňa ni žádné jiné problémy dokonce si moje teta dům nechala zvednout a na vrchu v podkroví mají celou svoji bytovou jednotku a to je dům stavěn ještě před druhou světovou válkou :D
Liduško, děkuji za souhlas. Radím každému, že se těžko rozhoduje zdali zbourat. Pokud je kde bydlet, tak zbořit, pokud ne, opravit rychle cimerku na spaní, a opravovat. Ale ne tak jako jsem to dělal já, podřezávání atd...
Zbourat stěnu, a vystavit novou na nových základech...
Naprosto s Vámi souhlasím "Pozvala bych odborníka aby to prohlídl a poradil co se dá děla" a dodám, raději dva odborníky...
doplněno 23.02.11 20:34:kde jsou fotky?
Vložila jsem již fotky domu jsou v nové otázce tak se koukněte ať víme o čem se tady bavíme
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.