Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, uvažujeme o postavení domku Chico od Canaby. Přečetla jsem si zde několik starších komentářů na tuto společnost, ve valné většině negativních. Zajímalo by mě, jestli máte někdo novější zkušenost s touto společností, nejlépe přímo s tzv. domem za milion. Prosím o Vaše zkušenosti. Zatím máme pouze předprojektovou studii a přístup je velmi vstřícný.
Byl jsem včera na Velrtrhu dřevostaveb v Praze, abych si uděkal obrázek o některých firmách které mně zajímají. Dost se z jednání se zástupci firem dozvíte a taky jak se prezentují. Canaba na seznamu vystavovatelů není a zkušenosti s nimi nemám. Otázka je proč?, když ostatní se snaží zaujmout. Dost napoví rejstřík firem(viz internet). Zvláště časté změny v zápisech. Nevěřím na dům za milion. Tam jsem si ověřil důležité ůdaje: je cena se základovou deskou?min.100tis. navh, je cena s DPH?, náklady na dopravu,někde i na ubytování lidí, stavební dozor atd.. To vše ovlivňuje konečnou cenu. U stavby na klíč je důležitý rozsah dodávky. Na veletrh Vám zbývá už jen neděle. Rozhodně se vyplatí tam zajet. Mně k vytypované firmně přibyly dvě další a možná i s lepšími podmínkami. Doporučuji si objednat katalog vystavovatelů(zdarma) na internetu.Poud bych mohl pomoci tak na bednar1c@seznam.cz. Já taky chci stavět a sháním všude informace.
Neobevuji se tam protoze Chico neni drevostaba, ale jedna se o dum montavny z betonovych dilcu. Jinak je malinky, ale jinak odpovida prumernemu 3+1 resp. 4+kk bytu, takze asi tak. Jinak se daji sestavit i jako radovka, takze je mozne za cca 3 miliony (i s DPH a zakladovkou) mit dve bytove jednotky o vymere 160 m2, coz se za tuhle cenu jinde moc sehnat neda. Ja sem uz v ukazkovem domu v Nupakach byl (jsou tam 4 a 3 hned vedle sebe). Jsou fakt az roztomile malinke. Super na tom konceptu je, ze ma vsude v hornim patre pruchozi vysku, kdezto jine baraky maji v podkrovi snizene stropy.
Nicmene na netu jsou i zpravy o znacnem slendrijanu Canaby.
Hele Václave, co to je za odkaz, to je nějakej marketingovej canc. Text je jak z učebnice, jen ten kreativní blb co to psal, neví, že stavbař se píše bez b. Pan Hromada ani nedla číslo. Je mi líto lidí, který neletěj těmhle rádobyodborníkům. Nejseš náhodou z Ekonomických staveb?
arakain nedělej reklamu... VS domy jsou dřevostavba, to si pořídí jenom magor... je to jak s autem... jak jí postavíš máš třetinu hodnoty dole, nedá se to prodat a je v tom zima. Barák musí bejt z pořádnýho materiálu, kámen, cihla, beton... to že si lidi myslej, že dřevostavba je zdravá, je taky blbost, kolem dřeva to jenom jelo, samý OSb desky a lepidlo a vata...
každýmu, kdo by chtěl dřevostavbu doporučuju, aby se s někým domluvili kdo jí má a přespali v ní... je to jak rozvrzaná stará loď, kromě toho, že slyšíš, jak si prdne pes na druhý straně baráku...
na západě se dřevostavby staví hodně... ale stojí min o 1/3 míň než klasickej barák... tam je to vysloveně náhražka solidního bydlení tedy sociální řešení pro nemajetný... postavit si ho za ty ceny v čechách je investičně prostě úplná blbost... prostě to není barák, ale bouda... o životnosti nemluvě...
takže se poučte z historie, lepší lidi vždycky bydleli v kamenných později cihlových domech... v chaloupkách jen chudí... asi na tom něco bude ne?
ano, v Norsku jsem viděl samé chudé a ztrápené lidi kteří bydlí jenom v těchto rozvrzaných boudách které je nemožné vytopit. konečně by jim někdo měl ukázat jak stavět energeticky nenáročné budovy, třeba z pěnosilikátu nebo z porothremu lepeného "montážním" lepidlem z tuby.
Sandokane Sandokane... nevíš o čem mluvíš...
bydlíme v dřevostavbě už pár let... je tam teplo, sucho... přízemí vytopíme jenom tím, že upeču bábovku...
Dům nevrže, vrže nám pouze blbě položená plovoucí podlaha...
Naopak jsme chvíli bydleli v novostavbě postavené z porothermu... a tam fakt bylo slyšet komplet všechno z vedlejší místnosti jako by tam ani nebyla zeď...
Canabu staví momentálně kamarádi, koukáme na to přímo z okna... Když pominu, že se mi nelíbí styl tohoto domku (okno/dveře) tak je to snad v pohodě. Prý je potřeba firmu hlídat (a kterou ne?)...
Jiný typ od Canaby mají známí a bydlí se jim dobře.
Pokud se Vám Chico líbí, klidně si ho pořiďte. Každý stavební systém má svá pro a proti. Jedno Chico teď dozoruji. Je to malý domek a rychlost stavby tomu odpovídá. Určitě bych se nebál domu jako produktu. Každému z nás vyhovuje něco jiného a něco jiného očekáváme a preferujeme a to i od stavebních systémů i použitých materiálů. Canaba je betonový panel a na tom nikdo nic nezmění. Přináší to sebou svoje specifika zejména v počátku než se naučíte v něm žít. Rozhodně bych se nenechal otrávit reakcemi těch, kteří měli smůlu na některý hůř provedený detail, který jim dělal pozdějc problémy. Třeba už jen proto, že Chico je velmi specifické svou konstrukcí aněkteré takové detaily postrádá. Kdybyste chtěli dát na všechny špatné zkušenosti lidí ze všech oborů, nikdy byste si nic nekoupila. Například z elektroniky nebo automobilů je to stejně tak jako u Canaby co uživatel a výrobek to názor.
Dobrý den,
Vaše zkušenost s výstavbou domu Chico od Canaby mě trochu uklidnila. Všude čtu jen samé negativní reakce a zkušenosti klientů této firmy, a nechce se mi věřit tomu, že by to byli jen samí rejpalové a věční nespokojenci. Mám z toho těžkou hlavu, protože chci Chico ve variantě trojdomu (tuto variantu domů bude v r. 2012 stavět Canaba v Nehvizdech u Prahy jako developerský projekt), byla jsem se podívat několikrát ve vzorovém domě, uvnitř stavby Chico řadovky v Nupakách (tam stavěla parta rusky mluvících dělníků - otázkou je, jsou-li kvalifikovaní...) - a mám na dům nezávaznou rezervaci, v lednu bych měla podepsat smlouvu a platit zálohu...A po přečtení všech těch reakcí a shlédnutí fotek vlhkých skvrn na zdech jsem na vážkách, jestli do celého projektu vůbec jít. Pokud je možné od Vás získat nějaké konkrétnější zkušenosti týkající se stavby Chica a toho, na co si při ní dát hlavně pozor, byla bych vděčná. Děkuji!
Dobrý den, jak jste dopadla s Chicem? stavíte? podělte se o skušenosti s tímto domkem, děkuji..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.