Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení vodovodní baterie studená voda

Od: hansschuman* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den.

Potřeboval bych se pouze ujistit.

Je správně přivedená studná voda do baterie pokud je v pravo?

Staré rozvody byly naopak..

Děkuji.

Hans S.

zámek
strejc uzavřel tuto otázku
Na žádost autora uzavřeno

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já jsem měla celý život studenou vodu vpravo. Teplou vlevo. ;)

ladaadal*
hodnocení

2x

Ano, jde o zvyk, ale nebylo to kvůli dětem, ale jak jsem psal, dle stoupaček, jak se to líp dělalo. Proto to taky měl každý jinak. Dokonce jsem v nekterých domech viděl, bylo-li to přes jednu stěnu, že v koupelně je teplá vlevo a na druhé straně u dřezu vpravo. Prostě ulehčení práce. A člověk si na to zvykne.

hansschuman*
hodnocení

U nás doma je to také naopak teplá napravo...jsem zvědavý jak dlouho si budeme zvykat po rekonstrukci na opak (správné provedení) :-D

ladaadal*
hodnocení

0x

Dřív to bylo každému šumafuk a dělalo se to, jak to líp vyšlo, není na to žádná norma, ale nepsaným pravidlem ti dobrý instalatér dá teplou do leva (červená k srdci) a studenou doprava.

Já zase myslím, že by teplota vody měla být vzestupně zleva do prava, tak jak se píše... Analogicky zvyšování hlasitosti třeba.

ladaadal*

To zní taky logicky, ale to by se pak mohla v zásuvkách dávat fáze napravo:). Nene, teplá je červená jako krev, tudíž na straně srdce.;)

všude a nejen doma jsem se setkal s teplou vlevo a nedokážu si to představit naopak, prostě je to zvyk. kdyby se to dělalo celou dobu naopak, taky by to nikomu nepřišlo divné :)

hexi*
hodnocení

0x

Říkal mi to jeden instalatér, dělalo se to hlavně kvůli malým dětem, které logicky sáhnou pravou rukou po pravém kohoutku u starých baterii s každým kohoutkém zvlášť, aby se neopařily, ale doma máme stejně teplou v pravo :)

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]