Nejste přihlášen/a.
Asi to tady už bylo, ale já nic nenašel.
Jak zateplit okna na chráněné chalupě, /okna otevíraná ven a dovnitř / bez výměny .Pomůže fólie, stojí to za tu práci, nebo by se dala namontovat nová dvojskla do starých rámů? Stačilo, nebo pomohlo by to jenom na vnitřní okna? Venkovní se neotvírají, zalepil jsem je silikonem, takže jsou dokonale utěsněné.
Počet vnitřních oken 8 x 3 tabulky. Jaké by byly náklady?
Díky
Honza
Ano výměna skel pomůže my sme na chalupě vyměnily za klasické sklo tak sme daly dvoj sklo firma to oblepila silikonem a de to poznat na chalupně máme 9 oken + 4 malé kde sme to taky vyměnily a celkově aji s prací nas to vyšlo na 16 000 ale nejsu si tím jistetej, ale rozhodně této investice nelitujem prože na chalupu jezdíme celoročně takže v zimě nemusíme tolik topit jak sme topívaly. A jesli máte naká kastlová okna tak to dvoj sklo je dobrá volby tu folii skoušely naši sousidi a říkaly že už radši nová okna nebo vyměnit sklo.
Jane, Jendo, Honzíku,
vždy se najde řešení. Okna otvíraná ven mají zsklení zevnitř, doporučil bych vyškrábnout tmel, změřit sklo a osadit do silikonu nové dvojskla 4/16Ag/4. Od truhláře nebo šikuly udělat nové zasklívací lišty a opět do neutrálního silikonu.
Vnitřní křídla očistit a do falce neutrálním silikonem zalepit gumičku dle mezery,
venkovní zateplit, vnitřní utěsnit
Náklady? dejte rozměr a můžeme počítat
" takže jsou dokonale utěsněné" právě ty se musí vyměnit
Můj otec si nechal v rodinném domku vyměnit venkovní skla za dvojskla. Zatím pouze v přízemí. Klasická trojokna ze 70. let. Celkem 14 křídel, cena 20 tis. - kraj Vysočina. Myslím, že cena super, spokojenost zatím maximální. Chlap vyřízne vnější tabulku a vlepí tam (asi silikonem) nové dvojsklo. Velice rychlé a čisté.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.