Nejste přihlášen/a.
Je to jen ve fázi zvažování, ale nemáte prosím někdo zkušenosti a nebo fotečku s podlahou, která je z OSB desek, přebroušená a něčím natřená?! (lak, vosk, olej, ...) díky za inspiraci
kamaráda jsem od toho odrazoval týdny- nepovedlo se. Jsou to vyhozené peníze, jak za materíál tak i lak. Podlaha nemá (ale má mít) pevnou tvrdou odolnou vrstvu na povrchu a lakování materiálu osb desky dřevotřísky a broušení výjde mnohem pracněji a nákladněji než prach obyčejná pllovoučka z obi za 120korun za metr. odrazuji i vás. Jedině na chalupu, ale i tak bude povrch stále "měkký"= nepříliš vhodný pro zatížení. Béžně se dává osb + miralon + plovoučka za pár korun. Rychlé, levné, účelné, bezprašné, bezpracné, žádné čekání na schnutí laku, lakování, broušení, bordelování, následné uklízení. - a odolný povrch. Konstatuji - osb nemá finální podlahový povrch. MJ. existují i OSB desky broušené (hladký nestrukturní povrch). Kamarád vyhodil prostředky a čas za drahé laky, a má měkkou nevzhlednou a nevýdržnou podlahu. Pokud bych něco lakoval, mělo by to mít úrověň a kvalitu špičkového nebo alespoˇ%n kvalitního dřeva a ne "odpadní"materiál dřevotřísky.
doplněno 22.02.11 14:16:gooooogle "podlaha z osb desek obrazek"
Plovoučku nechci. Podlahu mám nyný betonovou (odvětranou) na to má přijít EPS a na OSB křížem 12 +18 mm Na to pak zvažuji co!? Buď uvažuji nad palubkama, linem a nebo tedy zmiňované zbroušení těch OSB a jejich úpravu. Rozhodně nechci vytvořit nějaký paskvil (v kombinaci se stropem trámy + palubky mezi ... chjo ...jo a jednalo by se o ložnici šatnu a dětský pokojík (tak by zde nebyl velký požadavek na "tvrdost" povrchu. Právě zvažuji, že zde stejně bude nějaký kobereček u postele, ... a zbylého vyditelného prostoru nebude tolik (jedná se o malé místnosti)?!
. . . tak lino dnešních moderních vzorů a kvality. Ale stojí 300/M2 i víc. Jednoduchá pokládka-svépomocí, snadná údržba, vzhled = dřevo
Nevím Ann,proč pod podlahu EPS?Jde o patro?Pak tedy místo EPS k tepelné izolaci vatu.Polystyren nemá schopnost izolace průzvučnosti.Na povrch jsem pod lino avizoval sádrovláknité desky.Pak je zajištěn i kročejový útlum.
JABRAKA
Tiež som experimentoval. Mal som podlahu s osb dosiek - nalakovanú, ale neviem drevo je drevo. Tak som toprekryl palubkou. Nádhera. Ak môžem poradiť robte to cez zimu keď budete v izbe kúriť. V izbe je iná vzdušná vlhkosť a dosky nechajte vo vykúrenej miestnosti aspoň 3 týždne. Potom polyuretánový lak.
Ann:
V přízemí je nutno izolovat podlahu,aby to vůbec mělo nějaký význam,aspoň 20 cm EPS .Na něj roznášecí desku,může být OSB.Ale opět doporučuji Sádrovlákno.Cenově je to stejné,kvalitou povrchu lepší.
JABRAKA
Ještě jsem dumala a co když dám na beton jen vysoký rošt z trámků, mezi ně vložím izolaci - buď EPS nebo vatu, a pak již jen "zaklopím" podlahovýma palubkama?! Šlo by to? Ušetřila bych tím na Sádrovlaknitých či OSB deskách a finance i ušetřené místo bych přidala do izolace?!
doplněno 25.02.11 16:15:Prosím, jde to takto?
Ann:
je to mnoho práce a nákladů navíc.Palubky přijdou aspoň 2x tolik a latě na ten rošt,to bude majlant!
JABRAKA
No dobrá, představu s "lakovanou" OSB podlahou jsem již zavrhla ale laminát fakt nee, asi to budou ta palubky, ikdyž bych nejraději klasické silné fošny, ale to by jsme na tom finančně "vykrváceli"
to ann:
mrkni jeste na podlahu, ktera se poklada stejne jak lamin. podlaha, tak jak znas a nechces, mnou zminovana podlaha je celo drevena a kvalitni a tudiz lepsi nez klas. drevo u ktereho nebudes vedet co za cas udela.
.. myslím si , žei palubky budou 2x dražší než průměrná laminátovka. Kde myslíte, že ty palubky dnes seženete..kvalitní, pokládka taky není jednoduchá a finální úprava není zadarmo.
Dobrý den. Já nemám tušení, proč si chcete do nového, moderního obydlí udělat takovou country úpravu. Já jsem dělal z OSB asi 100 m2 podlahy na násypu z Liaporu ( 2 x 14 mm ). Je to dostatečně tuhé a stojí na tom celá vestavby bytu 3 + 1 i s koupelnou.V prvním okmžiku jsem dostal stejný nápad. Naštěstí jsem to ve finále zavrhl a položil kročejovku a laminátovou plovoučku imitace selská prkenná podlaha. Vy padá to velmi dobře. A stejně koberec je koberec, takže je to jenom otázka času, kdy tam budou různé koberce a někde i po celé ploše. Třeba taková ložnice a dětský pokoj? Ale lakovaná OSB? To je na mě příliš. I když jsem viděl v prodejně sportovních potřeb z toho regálay, ale tam to pasovalo a hlavně tam nebydlím. S pozdravem Laďa
Preferuji dřevo s ohledem na možnost opravy případného malého poškození povrchu, laminát dle mě v určité míře elektrizuje, povrch je studenější na došlap bosou nohou, navíc máme psa, který při chúzi (jev u známých) "klape" drápkama?! Docela by mě zajímalo, jestli jsou mnou popisované nevýhody i u plovoucí dřevěné podlahy!?
to ann:
jsou podlahy i antistaticke, ale vse je o vlhkosti vzduchu zde o moc nizke vlhkosti vzduchu
pokud budes mit boty s tvrdou podrazkou, tak slyset to bude na podlaze od dlazby po lamin.podlahu
drevena plovouci - zde to bude take klapat.
pes zde bude mene slyset, ale zase kdyz das koberec bude drapkama zachytavat o koberec (zde je reseni, upravit pejskovy drapky)
pes musi chodit po polstarcich ne po drapkach.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.