Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

OSB podlaha - jak to vypadá?

Od: ann* odpovědí: 23 změna:

Je to jen ve fázi zvažování, ale nemáte prosím někdo zkušenosti a nebo fotečku s podlahou, která je z OSB desek, přebroušená a něčím natřená?! (lak, vosk, olej, ...) díky za inspiraci

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

1x

OSB PD neni nutno brousit max. trochu PD (spoj), pak pouzit kvalitni lak.

Pokud das pod OSB EPS nebo cedic izolaci podlahovou, 100% se ukaze spoj

spise doporucuji Hobru a jeste vice doporucuji nebrousit, nelakovat, ale dat na OSB (koberec, lino atd.)

hodnocení

0x

kamaráda jsem od toho odrazoval týdny- nepovedlo se. Jsou to vyhozené peníze, jak za materíál tak i lak. Podlaha nemá (ale má mít) pevnou tvrdou odolnou vrstvu na povrchu a lakování materiálu osb desky dřevotřísky a broušení výjde mnohem pracněji a nákladněji než prach obyčejná pllovoučka z obi za 120korun za metr. odrazuji i vás. Jedině na chalupu, ale i tak bude povrch stále "měkký"= nepříliš vhodný pro zatížení. Béžně se dává osb + miralon + plovoučka za pár korun. Rychlé, levné, účelné, bezprašné, bezpracné, žádné čekání na schnutí laku, lakování, broušení, bordelování, následné uklízení. - a odolný povrch. Konstatuji - osb nemá finální podlahový povrch. MJ. existují i OSB desky broušené (hladký nestrukturní povrch). Kamarád vyhodil prostředky a čas za drahé laky, a má měkkou nevzhlednou a nevýdržnou podlahu. Pokud bych něco lakoval, mělo by to mít úrověň a kvalitu špičkového nebo alespoˇ%n kvalitního dřeva a ne "odpadní"materiál dřevotřísky.

doplněno 22.02.11 14:16:

tvujdum.cz/...

gooooogle "podlaha z osb desek obrazek"

ann*
hodnocení

Plovoučku nechci. Podlahu mám nyný betonovou (odvětranou) na to má přijít EPS a na OSB křížem 12 +18 mm Na to pak zvažuji co!? Buď uvažuji nad palubkama, linem a nebo tedy zmiňované zbroušení těch OSB a jejich úpravu. Rozhodně nechci vytvořit nějaký paskvil (v kombinaci se stropem trámy + palubky mezi ... chjo ...jo a jednalo by se o ložnici šatnu a dětský pokojík (tak by zde nebyl velký požadavek na "tvrdost" povrchu. Právě zvažuji, že zde stejně bude nějaký kobereček u postele, ... a zbylého vyditelného prostoru nebude tolik (jedná se o malé místnosti)?!

. . . tak lino dnešních moderních vzorů a kvality. Ale stojí 300/M2 i víc. Jednoduchá pokládka-svépomocí, snadná údržba, vzhled = dřevo

jabraka*

Nevím Ann,proč pod podlahu EPS?Jde o patro?Pak tedy místo EPS k tepelné izolaci vatu.Polystyren nemá schopnost izolace průzvučnosti.Na povrch jsem pod lino avizoval sádrovláknité desky.Pak je zajištěn i kročejový útlum.

JABRAKA

aaaaaaaaaaaaaaaaa

ono to asi bude o tom co se na té podlaze provádí, já mám v různých domech 3 OSB podlahy, nejstarší bude asi tak 15 let a žádný z popisovaných problémů nepozoruji. Ovšem třeba na chodbu nebo jiné frekventované prostory bych si ji asi nedal, ale pracovna, obývák - není problém.

avena*
hodnocení

0x

Tiež som experimentoval. Mal som podlahu s osb dosiek - nalakovanú, ale neviem drevo je drevo. Tak som toprekryl palubkou. Nádhera. Ak môžem poradiť robte to cez zimu keď budete v izbe kúriť. V izbe je iná vzdušná vlhkosť a dosky nechajte vo vykúrenej miestnosti aspoň 3 týždne. Potom polyuretánový lak.

...doto hoto bodu dojde každý, kdo lakoval obyčejné osb (=pokus o podlahovinu) :-P.

ann*
hodnocení

No, já tomuto průběhu chtěla předejít :) tak bude buď lino a nebo ty palubky :) jo a jedná se o přízení (proto ten EPS - ještě zvažuji, jakou ho dát výšku, ale moc vysoko jít nemůžu!)

jabraka*
hodnocení

0x

Ann:

V přízemí je nutno izolovat podlahu,aby to vůbec mělo nějaký význam,aspoň 20 cm EPS .Na něj roznášecí desku,může být OSB.Ale opět doporučuji Sádrovlákno.Cenově je to stejné,kvalitou povrchu lepší.

JABRAKA

jabraka*

ještě pokus

JB

jabraka*

Odešel mi router a skoro nešel internet.Už to mám v cajku tak ještě ta podlaha.

JB

OSB podlaha - jak to vypadá?
ann*
hodnocení

Ještě jsem dumala a co když dám na beton jen vysoký rošt z trámků, mezi ně vložím izolaci - buď EPS nebo vatu, a pak již jen "zaklopím" podlahovýma palubkama?! Šlo by to? Ušetřila bych tím na Sádrovlaknitých či OSB deskách a finance i ušetřené místo bych přidala do izolace?!

doplněno 25.02.11 16:15:

Prosím, jde to takto?

jabraka*

Ann:

je to mnoho práce a nákladů navíc.Palubky přijdou aspoň 2x tolik a latě na ten rošt,to bude majlant!

JABRAKA

porovnejte "krásu" osb s klasikou - laminátem

OSB podlaha - jak to vypadá? #2
ann*
hodnocení

No dobrá, představu s "lakovanou" OSB podlahou jsem již zavrhla :) ale laminát fakt nee, asi to budou ta palubky, ikdyž bych nejraději klasické silné fošny, ale to by jsme na tom finančně "vykrváceli" :(

standam*

to ann:

mrkni jeste na podlahu, ktera se poklada stejne jak lamin. podlaha, tak jak znas a nechces, mnou zminovana podlaha je celo drevena a kvalitni a tudiz lepsi nez klas. drevo u ktereho nebudes vedet co za cas udela.

.. myslím si , žei palubky budou 2x dražší než průměrná laminátovka. Kde myslíte, že ty palubky dnes seženete..kvalitní, pokládka taky není jednoduchá a finální úprava není zadarmo.

standam*

to mira:

pokud je to reakce na me, tak ja nemel namysly palubky

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Já nemám tušení, proč si chcete do nového, moderního obydlí udělat takovou country úpravu. Já jsem dělal z OSB asi 100 m2 podlahy na násypu z Liaporu ( 2 x 14 mm ). Je to dostatečně tuhé a stojí na tom celá vestavby bytu 3 + 1 i s koupelnou.V prvním okmžiku jsem dostal stejný nápad. Naštěstí jsem to ve finále zavrhl a položil kročejovku a laminátovou plovoučku imitace selská prkenná podlaha. Vy padá to velmi dobře. A stejně koberec je koberec, takže je to jenom otázka času, kdy tam budou různé koberce a někde i po celé ploše. Třeba taková ložnice a dětský pokoj? Ale lakovaná OSB? To je na mě příliš. I když jsem viděl v prodejně sportovních potřeb z toho regálay, ale tam to pasovalo a hlavně tam nebydlím. S pozdravem Laďa

ann*
hodnocení

Preferuji dřevo s ohledem na možnost opravy případného malého poškození povrchu, laminát dle mě v určité míře elektrizuje, povrch je studenější na došlap bosou nohou, navíc máme psa, který při chúzi (jev u známých) "klape" drápkama?! Docela by mě zajímalo, jestli jsou mnou popisované nevýhody i u plovoucí dřevěné podlahy!?

standam*

to ann:

jsou podlahy i antistaticke, ale vse je o vlhkosti vzduchu zde o moc nizke vlhkosti vzduchu

pokud budes mit boty s tvrdou podrazkou, tak slyset to bude na podlaze od dlazby po lamin.podlahu

drevena plovouci - zde to bude take klapat.

pes zde bude mene slyset, ale zase kdyz das koberec bude drapkama zachytavat o koberec (zde je reseni, upravit pejskovy drapky)

pes musi chodit po polstarcich ne po drapkach.

ann*
hodnocení

To by bylo do jiné diskuza, ale on má růstové lýžko drápků docela dlouhé a tak mu již zkrátit nejdou :) když stojí tak na polštářku, ale když se rozejde tak klape *zed* má je na konci zakulacené, tak by se zachytávat za koberec neměl, ale ten tam taky necu skrz údržbu a chlupy ... asi si moc vymýšlím?! *frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma osb podlaha

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]