Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Započítání služeb do nájmu vs vyúčtování

Od: herma* odpovědí: 2 změna:
Dobrý den,
měl bych dva jednoduché dotazy.
Momentálně bylíme v nájmu u majitele, se kterým máme sepsanou smlouvu na určitý nájem. S dovětkem Měsíční zálohy a služby, spojené s užíváním bytu(elektřina+plyn+voda) jsou již započítány v měsíční platbě nájmu a nebudou nájemcem vyúčtovány. Dá se tedy říci že pokud po nás majitel žádá doplacení určité částky na těchto službách nemá právo je na nás požadovat? Dle mého názoru měl být obezřetnější a pokud věděl že inkaso bývá větší než původně zamýšlel, tak měl dodatkem ke smlouvě zvýšit nájem.? (podotýkám, že celké náklady jsou z dokladů BD cca 1500kč na měsíc, majitel platil cca polovinu.Stačilo přijít na začátku oku s novou smlouvou a nedělal bych mu žádné problémy.)
Druhý dotaz:
Pronájem se uzavírá na obu neurčitou a to od 1.9.200x.
Úhrada nájemného je splatná vždy do 20. dne předchozího měsíce.
Znamená to tedy, že pokud byl nájem zaplacen minulý měsíc, je z toho jasné že aktuální měsíc je zaplacen a nemůže majitel dle smlouvy byt vystěhovat popř chtít jakékoliv penále?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

ad 1) otázka pro majitele: "kdybych spotřebval méně vody, elektřiny atd taky byste mi vrátil peníze, které byste ušetřil? Ne? Tak proč je chcete po mě? Mám všechny poplatky v nájmu, pokud myslíte, že je spotřeba vyšší, měl jste mi zvednout nájem. Nemůžete měnit podmínky za pochodu bez předchozí domluvy a už vůbec ne poslední měsíc před vystěhováním" *následuje dlouhý nos*

ad 2) pokud jste stihl ještě zaplatit 20. května, máte zaplacen i červen. Pokud není ve smlouvě nějaký další dodatek, nemůže Vás vyhodit... tedy může, ale musí vrátit nájem. Nevím jak máte sepsanou formuli o ukončení nájmu (my máme, že nám musí říct 3 měsíce předem)

pokud to ukončení nemáte podchycené trval bych na tom, že máte zaplacen červen, on peníze přijal a tím souhlasil, že pronajímá byt na červen. Takže žádné vystěhování na poslední chvíli!

Jestli jste mladší, zkouší to na Vás jestli nevyměknete... rozhodně trvejte na svých právech... a nebo:"Ok, já se vystěhuju, ale chci měsíční nájem od Vás navíc... takže koukej vrátit 2 nájmy"... takhle zametat dokáže každý ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]