Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotel na uhli vs topeni pres noc

Od: honziste odpovědí: 13 změna:

Podelite se o vasi zkusenost s kotlem na pevna paliva, jak to delate na noc? I kdyz tam nejake uhli večer nasypu, rano neni kotel uplne vystydli, ale tak na 30 stupnu. Nema nekdo nejakou zkusenost jak by mohlo byt bez nocniho vstavani rano doma tepleji?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pořídit si kotel na dřevo,večer tam dát pořádné špalky a ráno jen přiložit.

Zkušenost souseda.

hodnocení

0x
Termostatický regulátor tahu RT3E s elektrickým ovládáním

regulus.cz/...

Jednoduše si nastavíte v kolik hodin chcete vyšší nebo nižší výkon kotle.

Dobrá věc.Já reguluji přivřením dvířek dole pod topeništěm.

no právě a tadyto přivírá samo kdy chceš.Abych pravdu řekl,tak jsem to objevil taky ted .Na kotli mam jen ten regulator ale s tim elektronickym ovládáním se mi to taky líbí a možná to pořídim ,těch 1500 mě nezabije. Čaues

johann32

Tak to vypada na docela šikovnou věcičku, ale stejne pokud se nezahrká občas rostem, tak to uplne samo topit nikdy nebude... a to se tyka i toho topeni pres noc

hodnocení

0x

Jaký typ topeniště má Váš kotel? Kdyby bylo šachtové, tak bych Vám něco poradil.

johann32

No ja mam takovy asi nejbeznejsi kotel H418 a topime ledvickym uhlim ořech I. Tenhle novejsi kotel uz ma vzadu namontovany ten automaticky regulator (takovy červeny kolečko), co automaticky otvira nebo zavira klapku podle teploty vody v kotli. Ale kdyz jdeme treba odpoledne na 4 hod prochazku, tak stejen at to dam jak chci, tak prijdeme a je kotel tak na 40-50. Zalezi jak je venku zima. A na noc nasypu do sachticky zhruba tak 1/3, zavru privod vzduchu a necham otevreno do komina . R, rano staci rozhrkat, pridat trochu dreva a topime dal. To roztapim kotel asi taky tak z tech 40 stupnu.

Když je to tedy kotel s šachtovým topeništěm, tak zkuste dát na rošt větší kusy uhlí, na to drobnější až tak 5 cm pod spodní okraj přikládacích dvířek. Pak dejte na uhlí dřevěné třísky, pak zmuchlaný papír a na něj ještě třísky. Když takto kotel zapálíte seshora, tak bude pomalu prohořívat až k roštu a vydrží celou noc hřát.

johann32

a jak jste na tohle prosim Vas prisel... vzdyt to snad ani nejde, kdyz odvod koure je odspodu. Ale hold asi jeste nejsem ten spravny "kotelnik"

hodnocení

0x
Kdyz dum radne zateplite, nebudete mit doma rano zimu ani kdyz kotel vypnete ve 22h...a celou noc bude stat. Usetrite si nocni vstavani...a take nemalo penez za uhli.
zakus*

Z H418 poměrně neřešitelný problém. Zrovna minulý týden šla do šrotu. Možností je několik.

- zateplit barák

- instalovat AKU nádrž

- instalovat automatický kotel

- zaměstnat kotelníka :D

raduz*
hodnocení

0x

Na noc brikety a privrete privod vzduchu na nutne minimum - rano budou jeste zhave... Coz mne tak napada, stejne to musite nechat nekdy vyhasnout a kotel vybrat od popele a vycistit, ne? To planujete delat kdy?

johann32

tak ja cistim kotel zhruba po 10 - 14 dnu, proste jakmile zjistim, ze uz to tak nehreje jak by melo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]