Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak umýt topení

Od: astro25 odpovědí: 7 změna:

Máme doma topení tohoto typu - quido.cz/...

Po nastěhování - je strašně zanesený špínou a prachem. Zvenku jde umýt, ale mezi klouby zůstává špína a nejsem schopen se tam hadrem dostat.

Možná existují nějaké štětce na mytí radiátorů o velikosti kartáčku na zuby, ale zakřivený. Nevíte někdo?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

2x

Tohle jsem kdysi dávno řešila u rodičů, tedy když jsem ještě bydlela doma. Speciálním nástavcem na vysavač se dostanete mezi žebra topení, tak nejdřív vysát prach. A pak jsem ten hadr protáhla každým žebrem (musí být dostatečně dlouhý), chytila na druhé straně a čistila takto. Vždy to stačilo... Nebo použít tentýž nástavec na vysavač - omotat ho hadrem a čistit tím. Jinak jsem tedy našla v google: lafamilia.cz/... , nebo azpapir.cz/... ; tipuji, že to bude k sehnání v každé drogerii či marketu. Ale zas tak bych to neprožívala, nenechejte si úklidem ukrajovat volný čas *slunce*

doplněno 21.02.11 12:58:

No vida, Mařenka přišla s mnohem lepší vychytávkou, má to zmáklý ;)

hodnocení

2x

Když jdu mýt radiátory, tak je nejříve na sucho zbavím prachu. Potom si pod radiátor rozložím igelit a na to hadr. Do vhodné nádoby si dám teplou vodu a kvalitní saponát. Mám ten dvojitý kartáč, ale lze použít i štětku na láhve. Je třeba mít trpělivost, krouživými pohyby a několikerým namočením do vody čistím díl po díle. Doporučuji za radiátor vsunout karton, aby stříkající špinavá voda neznečistila zeď.

fiik*
hodnocení

1x

My máme od leifheitu čistlič a jde to sním dobře jednou za měsíc se to sním projede a je to i-obchod.cz/... dostaly sme ho jako dárek myslim že k mopu nebo k čemu to bylo už ani nevím ale ještě máme dedra.cz/... od veitnamců je to uplně to samí co mají na netu ale u veitnamců sme to koupily za 40 korun no řeknete si nektupteto a na radiátory je to taky dobrý ta sasanka je na takové tvarovatelné tyčce kterou klidně muže zohnou do potřebného tvaru a radiátor máte zachvilku vyčistěnej.

marenka*
hodnocení

0x

zbozi.cz/...;)

doplněno 21.02.11 13:00:

Pu a tři žebra najednou. *ua*:-P

astro25
hodnocení

Ten čistič radiátorů nevypadá špatně, ale neřeší problém, jak se dostat mezi klouby, tedy do těch dolních spojů. kde mám asi 1 cm špínu a nemůžu se jí zbavit. Trochu jsem to tam hadrem prošťouchal, ale stejně tam zůstává.

Tento čistič vyčistí jen mezery mezi klouby, ne spoje dole, na to potřebuju něco zakřiveného o 45 stupňů.

marenka*

A co to zkusit štětcem na mytí lahví? Ten se dá i ohnout, dle libosti. ;)

doplněno 21.02.11 17:53:

Štětkou je asi lepší název. *smich*

lidus*
hodnocení

0x

Já koupila v OBI ale jistě je k mání i jinde štětka na radiátory, řádně vysát pak nastříkat nějaký saponát-já použila sprey na čištění trouby, nechat půl hodiny a tou štětkou vyšurovat a nejlíp pak radiátory stříknout barvou ve sprey. Pod radiátory jsem dala kartonový popír a nejlíp je dělat to v létě kdy můžete větrat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]