Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotel Dakon GL-30 EKO

Od: nestastnik® odpovědí: 8 změna:

Dobré ráno,

včera jsem slyšel hučení od kotle-o dost větší než normálně,tak jsem se tam šel podívat,zjistil jsem,že je zde cítit zápach (spálenina) a navíc trubka s plynovými tryskami (odborníci prominou,neznám terminologii),která vede od řídící jednotky,byla extrémně teplá,ruku jsem na ní neudržel,tak jsem kotel ihned vypnul,nechal to 3 hodiny a pak znovu zapnul a už to bylo v pořádku,ale přeci jen na noc jsem ho opět raději odstavil.O jakou poruchu se může jednat?

Děkuji za rady,

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

2x

Měl bysis pozvat servis,jeví se to jako prasklý hořák,potom plyn hoří uvnitř a neštěstí je razdva,sice ti o chytne správně ,ale někde ti to uchází.

hodnocení

Jo,už jsem to objednal,to je o prů..r

hodnocení

Jo,tak už tam byl servisák a nenašel vůbec žádnou závadu,tak z toho jsem paf...

Zakolísal tlak plynu, snížila se výtoková rychlost směsi plynu se vzduchem a došlo k zpětnému zašlehnutí plamene před směšovací trysku, což se projevilo hlukem a zvýšením teploty té trubky. Stačilo kotel vypnout a restartovat, což musíte udělat vždy, když k tomu dojde. Máte asi málo citlivý regulátor plynu, který by toto kolísání tlaku neměl dovolit a měl by uzavřít (tzv. spadnout klapka, která se ručně opět nahodí).

hodnocení

Nejhorší je,že ten kotel byl na podzim servisován.Je starý jen 5 let a už byl snad 6x opravován.Starý dobrý Gasex vydržel 30 let a nepamatuju,že by se na něm co kdy muselo opravovat...

des*

Popiš prosím jak to servisák zkoušel a čím.

hodnocení

Nevím,jak to zkoušel,nebyl jsem bohužel u toho

des*

Nejspíš jste mu platili,napsal nějaké dobrozdání?Že je to vpořádku?Dalo by se oto opřít,pokud byste nějak zahořeli.Já vím slabá útěcha,ale pokud se závada neprojeví při hledání,je to nanic,takže používat,s výhradou.Vypnout když není nikdo doma,byť na chvíli.Šlo by také k tomu stoupnout a opakovaně spouštět,víckrát posobě.Já tedy bych to viděl jako prasklý hořák a je to vidět,jen když se demontuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]