Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ukotvit dřevěný trám do zdi (překlad)

Od: kubinec® odpovědí: 7 změna:

Prosím o radu, jak nejsnadněji uchytit/ukotvit dřevěný trám do zdi?

Budu bourat část příčky až ke stropu (šířka cca 2 m ) a raději bych to pojistil jakby překladem.

Zasekám to do zdi a le jak ten trám upevnit! Aby pak někdy nespadl na hlavu

díky za odpovědi

kubinec

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Zajdi do stavebnin, tam mají vhodné kotevní prvky.

hodnocení

Tak dnes jsem byl u skorosousedů a mají to zařízené(vybourané) tak jak mi to budeme/chceme dělat

Jenže oni maji dokonce ještě o cca 60 cm víe zbouránu příčku a dokonkce nemaji zádný překlad!

Já stresuju o tom že vybourám ten kousek zdi + futra a oni tam nemají skoro 2,5 metru zdi a že proč by to mělo padat?

Sice už mám nachystaný TRÁM(překlad) ale ještě ho musím zítra namořit (odstím dub) , pak budu teprve sekak/bourat

To je ta první fotka!

A další dotaz mám, k druhé fotce - chtěl bych vyhodit tyto futra a nahradit je tím, zda by to bylo možné, pouze obložit deskama a pak na ně přišroubovat "stahovačky dveře. Trám mám pro tento případ připravený jako překlad. Myslíte že by ta zeď na dveřma spadla, nebýt tam překladu?Také jsem uvažoval např. obložit ty futra, ale to by se z "osmdesátek" staly tak "šedesátky" dveře

a fotku přikládám

Jak ukotvit dřevěný trám do zdi (překlad)
27.06.08 21:00
hodnocení

*modla*
Jak ukotvit dřevěný trám do zdi (překlad) #2
manu*
A to je jako nosná zeď? Jestli jo, tak to bez statika nezjistíš, jestli je pořeba překlad. My budeme bourat dvoje dveře v nosných zdech. Každý dveře v jiný zdi. Statik určil, že u jednoho otvoru bude překlad nutný, u druhého to bude bez překladu. Tak si vyber. Jestli je to jenom v příčce, žádný překlad tam být nemusí, ta se dá klidně zbourat celá.
manu*
Teda když to vidím u těch sousedů, tak to snad není nosná zeď. To bych se s nima bála bydlet v jednom baráku.
jabraka*

Nepřemýšlels,Kubo,že by se tam dal udělat oblouk?Ten kus příčky vybourat a na dřevěné formě vyzdít cihlový oblouk.

JABRAKA

hodnocení

To mě taky napadlo hned zpočátku, ale nakonec rozhodlo: vybourat a dát tam jen rovný trám.

Jenže stále vznikají další menší problémy někde jinde, např. s tou zídkou,co jsem se také ptal.

Prostě není to podle představ, vždy se něco objeví někde jinde nečekaného :(. a už se to komplikuje

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]