Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zateplit podkroví?

Od: matas* odpovědí: 5 změna:

Prosím o radu ohledně zateplení podkroví pro půdní vestavbu. Krytinou na střeše je eternit, pod kterou je ještě lepenka a prkna. Jaké mám zvolit postupy a materiály pro zateplení? Tloušťka krokví je cca 15 cm. Bylo by dostatečných 25 cm skelné vaty? Děkuji, Matas.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

3x

25cm u izolace lambda 39 (bezna izolace) napr. isover domo nebo knauf, bude OK na strop dej vice 28-30cm nezapomen na parozabranu, pod krokve dej 10cm a vice a hlavne nech mezeru mezi prknama a izolaci a zabezpec vetrani tohoto prostoru

tot ve skratce

tot ve skratce
úplně souhlasím se Standou.

klidně i čedičovou vatu v deskách UNI, Orsík...

doplněno 21.02.11 20:17: matas,
...jen si trochu lámu hlavu nad tím odvětráváním mezi prostoru izolace a prkna.Ještě mě napadlo měla by být i parozábrana na prknech mezi krokvemy k zabránění poškození izolace.
Pokud použijete prkna, tak nemusí být mezera pod prkny. Parozábrana nikoliv, pokud bude nad izolací ke špici více jak 150cm, je nutné správné odvětrání hřebene.
Jinak budou plísně.
milancukrar.papricka.cz/...
doplněno 21.02.11 20:32:

Stando, omlouvám se, spletl jsem situaci se zateplením půdy a šikminy. Musí nechat mezeru mezi prknem a vatou minimálně 4cm při spádu nad 35°.

matas*
hodnocení

Děkuji,jen si trochu lámu hlavu nad tím odvětráváním mezi prostoru izolace a prkna.Ještě mě napadlo měla by být i parozábrana na prknech mezi krokvemy k zabránění poškození izolace.

standam*

to Milan:

na sikmine ma krytinu, lepenku a prkna, zde rozhodne vetrani tj. mezera mezi izolaci a prknama

to matas:

parozabranu pod prkna ne, max. difuzku (dotykovou), tu muzes chytnou k boku tramu tak aby jsi mel vetraci mezeru mezi prknama a difuzkou, pak das izolaci primo na difuzku

doplněno 21.02.11 20:30:

obr.

Jak zateplit podkroví?
standam*

nebo takto, ale pokud mas lepenku, nelze pouzit

Jak zateplit podkroví? #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]