Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu ohledně zateplení podkroví pro půdní vestavbu. Krytinou na střeše je eternit, pod kterou je ještě lepenka a prkna. Jaké mám zvolit postupy a materiály pro zateplení? Tloušťka krokví je cca 15 cm. Bylo by dostatečných 25 cm skelné vaty? Děkuji, Matas.
25cm u izolace lambda 39 (bezna izolace) napr. isover domo nebo knauf, bude OK na strop dej vice 28-30cm nezapomen na parozabranu, pod krokve dej 10cm a vice a hlavne nech mezeru mezi prknama a izolaci a zabezpec vetrani tohoto prostoru
tot ve skratce
tot ve skratce
úplně souhlasím se Standou.
klidně i čedičovou vatu v deskách UNI, Orsík...
doplněno 21.02.11 20:17: matas,Stando, omlouvám se, spletl jsem situaci se zateplením půdy a šikminy. Musí nechat mezeru mezi prknem a vatou minimálně 4cm při spádu nad 35°.
Děkuji,jen si trochu lámu hlavu nad tím odvětráváním mezi prostoru izolace a prkna.Ještě mě napadlo měla by být i parozábrana na prknech mezi krokvemy k zabránění poškození izolace.
to Milan:
na sikmine ma krytinu, lepenku a prkna, zde rozhodne vetrani tj. mezera mezi izolaci a prknama
to matas:
parozabranu pod prkna ne, max. difuzku (dotykovou), tu muzes chytnou k boku tramu tak aby jsi mel vetraci mezeru mezi prknama a difuzkou, pak das izolaci primo na difuzku
doplněno 21.02.11 20:30:obr.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.