Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napojení asfaltového pásu na Fatrafol

Od: jannovv* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den .

Prosím o radu jak nejlépe napojit vodorovnou izolaci ve zdi Fatrafol na asfaltové pásy vodorovné izolace podkladního betonu . Dle firmy co prováděla podříznutí natáhnout Fatrafol penetrací a následně natavit asfatoví pás a přilepit . Počítám s tím že první vrstvu vytáhnu na stěnu pod Fatrafol a přilepím , následně druhou vrstvu přetáhnu přes cca .100 mm nad úroveň budoucí podlahy . Drobný zádrhel je u takzvaných ZETEK ( místo kde vodorovné podříznutí stěn stoupá svysle nahoru a pokračuje cca o 100 mm výše . Zde Fatrafol nepůjde přihnout ke stěně a nařezávet se mi ho nechce . Viz. detail v rohu fotografie , dům je ve svahu a zetek mám v celém domě 5 .

Děkuji .

PS: Jakou skladbu asfaltové izolace z hlediska poměr cena / kvalita? Mám vybráno Dekbit AL S40 dospodu a navrch Dekbit V60 S35 .

Napojení asfaltového pásu na Fatrafol

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stafan*
hodnocení

0x

Nové druhy asfaltových izolací už neznám, ale kdysi jsme použivalí Alubit a ten byl na izolace dobrý. Dle mého názoru Váš výběr je dobrý, taktéž i postup lepení. Beton i zed řádně naplácat penetrákem a lepit. S Fatrafolem bych se nijak nevzrušoval, dá se nahřát horkovzdušnou pistoli. Podlepit Dekbitem, rozřezat, přihnout ke stěně, spoj případně podlepit (přelepit) kouskem Fatrafolu a natávit Dekbit V. Stavaři možná budou mět jiný názor, ale bych to udělal tak.

technikjirik*
hodnocení

0x

protože Fatrafol se spojuje jen teplým vzduchem, není možné jej lepit plamenem. podívejte se po tekuté studené izolaci, popřípadě Fatrafolu napište. Takhle od pasu nevystřelím, ale v žádném případě nepracujte u Fatrafolu s plamenem nebo pokazíte vše co se pokazit dá...

Osobně jsem s úspěchem lepil fatrafol k biltitu Parastickem. Ono to není tak úplně správné, ale mě se to osvědčilo. Nepoužívá se plamen a pásy si natvarujete podle potřeby.

jabraka*
hodnocení

0x

Fatrafol je folie z recyklPVC,je zpracovatelný teplem.Vydrží bez rozkladu 150 stC.Při této teplotě se spojí i s materiály na bázi bitumenu.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma bitagit

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]