Nejste přihlášen/a.
Dobry vecer preji vsem
Bydlim v RD s rodici a po male rekonstrukci jsem se nastehoval do sveho vetsiho pokoje. Chtel bych si ho tak nejak zaridit podle sebe. Jedine co mi tam zustalo byla mahagonova obyvaci nabytek, teda jakoby jedna stena. Rikal jsem si ze k tomu dokoupim jeste komodu, PC stul a konferencni stolek. Jenze takove barvy nikde nemohu sehnat.
Ten nabytek je kolem dokola plus skrinky v barve mahagonu. Policky, regaly jsou ve svetlem dreve. A protoze jsem chlap a nemam moc predstavivost nevim jestli se k tomu hodi tedy dokoupit svetly nabytek. Tusim dub?
A jaky pak teda koberec kdyz bude cast tmava a cast svetla?
A jeste jeden dodatek. Co si myslite o ceevene sedaci souprave?
Dekuji
Víte, slušně vychovaný člověk vám řekne, že to máte fajn zařízené, i když to bude děs a hrůza ten váš nábytek. Prostě vám sdělí milosrdnou řeč. A vy byste tak rád to měl hezké. No, se starým nábytkem toho moc nevykoudlíte. Jako jde to, ale chce to mít cít. Hodně záleží na doplňcích - závěsy a tak. Příliš moc barev se vám bude v tom obýváku třískat a asi to nebude moc působit ladně. Možná byste měl pokoj zařídit v takovém stylu, co se líbí vám a v čem vy sám se dobře cítíte. Jestli někdy uvažujete, že nebudete bydlet pouze s rodiči, ale do vašeho života vstoupí i někdo další (třebas něco na způsob manželky), tak vám ta ženská stejně udělá v bytě pořádek dle svého.
Pokud bude ten nábytek blízko sebe, rozhodně bych volila kontrast než podobné dřevo. Většinou je to vidět, že to není stejné a nevypadá to dobře. Ve Vašem případě bych šla asi do toho dubu, ale pozor i ty můžou být v různých odstínech. Nejlepší je vzít si s sebou na nákup vzorek dřeva. Například poličku. Pokud se Vám nepodaří sehnat stejný dub, koupila bych zbytek nábytku asi bílý. Taky hodně záleží na podlaze.
Do jednoho pokoje by měla přijít maximálně 3 druhy dřeva, které spolu ladí. :D Ale než spoustu skříní a skříněk, je praktičtější, ekonomičtější a estetičtější, dobře vymyšlená vestavěná skříň, která nepotřebuje záda, stačí vhodně natřít nebo otapetovat zeď. Když pokoj není velký, tak zvolit takovou barvu, aby se tvářila, že tam vůbec není. Třeba bílá. Zrcadlo, místo jedněch dveří, místnost úžasně opticky zvětší, ale nemá být tam, kde se spí. Praví Japonci. A tím jsou úložné prostory vyřešeny a člověk se jen stará, do čeho uloží cedéčka a knížky. A je to!
Budeš ho užívat, nebo ho předvádět? Kup si to, co se ti líbí a co pro tebe bude funkční. Já si taky do obýváku k mahagonové stěně koupil světlý psací stůl.
No vyuzivat ho budu sice ja, ale taky bych si tam chtel nekoho nekdy pozvat a chtel bych aby si rekl, jo mas to fajn. A ne nelibi se mi to, mas divny vkus
Když ono to závisí na několika věcech. V první řadě na tvém vkusu a představivosti, pak na požadavcích na funkčnost a v neposlední řadě taky na tom, co se dá na trhu koupit nebo sehnat. A samozřejmě na dispozici místnosti. Já mám obvykle velmi přesnou představu, ale na trhu ta moje představa prostě není. Takže nakonec je to stejně všechno o kompromisech. Když vycházíš z té stěny, tak zvol barvy podobné, případně pokud je pokoj velký, tak se dá udělat část tmavší a část světlejší. Ale to by člověk musel vidět. Použij normální selský rozum a preferuj hlavně funkčnost a to, aby ses tam ty cítil dobře. Držím palce. Třeba ti ještě někdo něco konkrétního poradí.
Udělej to tak jak chceš ty - je to tvůj pokoj. Jestli se ti líbí červená sedačka klidně si jí tam dej. Je hloupost řídit se tím co se líbí těm co si k sobě pozveš. Každý má jiný vkus a jestli do tebe bude nějaký "Knížák" vandrovat že máš divný vkus, tak ho příště nezvi. Nestyď se za to co se ti líbí. Mít to fajn aby se to líbilo všem není možné.
Nevím, jak radikální změnu jste ochoten udělat. Ale klidně nábytek přetřít barvou, jako na obrázku.
Podívejte se na proměny: bydleni.marianne.cz/...
prohlédněte si alba: mimibazar.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.