Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nové dveře nahoře nesedí - jsou větší

Od: raduz* odpovědí: 18 změna:

Rozhodl jsem se vymenit vsechny dvere za nové, ale jedny nedokázi usadit a nahoře jsou proste vetší než futro... Panty jsem pročistil, kdyz dam dveře jen na jeden pant (vyzkouseno u vsech tri), tak dosednou uplne na dno, kdyz je ale dam na vsechny tri, tak tam mam cca 3 - 5 mm mezeru a niz je proste nedostanu, cili nahore se nevejdu do futra... U toho spodniho mezera mensi cca 2 mm

Co s tim? Napada mne jen na dverich ten spodni o kousek uriznout...? a pak by dosedly i ty vrchni a do futer bych se vesel... Nebo neco jineho? Dvere pochopitelne nahore niak upravovat nechci..

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

2x

Zdarec. Měl jsem stejný problém.Snížil jsem čepy v závěsech o 3 mm.Byl rozdíl mezi hloubkou závěsu ve dveřích a délkou čepu v závěsu na zárubních.

standam*
hodnocení

2x

proste vetsi nez futro, myslis sirsi nebo vyssi?

mas dve moznosti, doladit (zasroubovat/vysroubovat) panty na dverich nebo pokud nesedi vyskove (roztec pantu) ubrousit pant na dverich potazmo drik na futrech

a az pak pokud to bude nutne bych se pustil do samotnych dveri

chtelo by to asi fotku

raduz*
mysleno nesedi na vysku, je vhodnejsi zkracovat pant nebo drik na dverich (diky i za tento nazev, neznal jsem jej)
doplněno 20.02.11 11:09: ted jsem to pomotal: je lepsi zkratit pouzdro nebo kolik na pantu?
standam*

to raduz:

zmer, nasad dvere tak jak potrebujes a uvidis co bude nutne uriznout, jen davej pozor aby dvere sedely stejne na vsech pantech

doplněno 20.02.11 11:12:

pravdepodobne bude stacit seriznou jeden/dva driky na futrech

Jestli má kolík stejnou délku jako vnitřní rozměr pouzdra pak asi bude potřeba zkrátit oboje.

stirecek*
hodnocení

2x

Změřte si hloubku pantu na dveřích a kolík na futrech, pak uvidíte, kde je chyba.

bruk600*
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud je "nedosedlá" mezera na všech 3 pantech stejná, tak to bude chtít proměřit hloubku dveřních pantů. Může se stát, že třeba jen v jednom dveřním pantu zbyl z výroby nějaký materiál a celé dveře nesdí. Tam by stačilo seříznout jen jeden dveřní čep. Pokud jsou ve dveřích všechny stejně málo hluboké, tak seříznout všechny čepy futer na potřebnou délku, ale pod 1cm bych nešel. Taky může nastat situace, že při nasazení mají 2 panty mezeru a jeden sedí. To by asi ve výrobě nějak nedodrželi rozteče. Po proměření bych to asi relkamoval, nebo by vám nezbylo nic jiného, než se to pokusit opravit, popřípadě zbrousit ten dveřní pant, na kterém to vše sedí.

raduz*
hodnocení

0x

Pokusil jsem se to nafotit - horejsi obrazek - horni a stredni pant - mezera cca stejna 4 mm,

spodni obrazek - spodni pant mezera - cca 1-2 mm

nejde mi to na vysku o cca 1 - 2 mm - takze mi to vychazi zkratit spodni kolik na pantu o cca 2 mm - souhlas?:)

a diky panove

Nové dveře nahoře nesedí - jsou větší
standam*

ne tak jednoznacne, musis zmerit vysku kolik ti to vyleza z pantu na futrech, pripadne se pokusit zaklepnout kladivkem jinak zkratit

doplněno 20.02.11 12:12:

mozna budes muset jeste trochu ubrat na pantu dveri kde ted mas nejmensi mezirku

doplněno 20.02.11 12:22:

to raduz:

hele, vysroubuj panty na dverich dvere osad, vypodloz dle potreby a priloz panty na misto kam patri a hned uvidis kde co je a kolik potreba doladit

bruk600*

Prostě uřízni všechny dveřní čepy o 5mm. Stále tam zbyde dost na bezproblémovou funkčnost. TEČKA

standam*

to bruk:

dobra a rychla rada, ale chce to ponechat mm mezeru to nezarucis

bruk600*

Zaručím, protože píše, že na 2 pantech má 4mm a na spodním asi 2mm. Tak 5mm je na všechny strany akorát.*frajer*

jabraka*
hodnocení

0x

Pochopil jsi princip,ale pozor na to,aby se dveře otáčely na kolících,ne na pouzdrech.Pokud dosedne některý pant pouzdro na pouzdro,musíš ubrousit i pouzdro,U všech pouzder by měla zůstat malá mezerka.

JABRAKA

vaccent1

Jak jste došel k vašemu tvrzení -otáčely na kolících-? Viděl jste někdy panty, kde mezi pouzdry je plastový či mosazný kroužek? Neudělal byste lépe věnovat se užitečnější činnosti než na forech rádoby "radit"?

jabraka*

Vaccente,máš nějaké zkušenosti,které by tvoje kritická slova podepřely?Nebo patříš jen ke skupinám provokatérů?Pokud ty chytráku dáš podložku pod pant,je to spíš provizorium.Po čase ti začnou dveře skřípat.Pokud klesnou dveře a drhnou o podlahu,dávám na kolík pantu kuličku z ložiska.To jdou jako po mýdle.

JABRAKA

stirecek*
hodnocení

0x

ono abyste nemusel nic řezat, na vše je myšleno, protože se vyrábí dva druhy pantů-dveřních závěsů a to vyšší a nižší a stojí to pár kaček, samozřejmě se dají koupit podložky přímo na tyto závesy, které vám budou na plechové futra sedět taky.

Ty nízké panty vypadají nějak takhle:

sezam-chrudim.cz/...

dle foto máte ty vysoké, ale ještě jsem se nedočetl o kolik mm vám dveře nahoře přečnívají.

raduz*

posun o 1 mm by mi mel stacit... to je tak dycky, kdyz jsem zapojoval mycku do odpadu,chybelo mi taky 10 cm do sifonu a musel jsem nastavovat:)

stirecek*

a už jste měřil pant na futrech? Měl by mít 25mm...ono jeden mm je málo, ale dveře pořád pracují, takže je třeba ještě zachovat nějakou vůli mezi křídlem a futrem a taky nemusí být futra ideálně zazděné. Něco se dá doladit na pantech, ale špatně zazděné futra je někdy děs:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]