Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přívod vody pro WC

Od: onmach odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

mám takový problém. Mám místnost, do které vede potrubí s teplou a studenou vodou (je tam dřez). V místnosti bych chtěl udělat i WC. Trubky jsou plastové. Je pro obyčejného smrtelníka možné přívod vody "rozdvojit" a vytvořit novou větev, která by vedla k novému WC? Co je pro to nutné udělat? Je mi jasné, že bude nutné bourat, zednické práce zvládám, ale o instalatérských pracích nemám ponětí. Co je nutné zakoupit za materiál a jak zaručit, aby mi netekla voda do zdiva? (omlouvám se předem za nepřesné formulace, ale s vodou jsem zatím nic nedělal).

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tesyk*
hodnocení

0x

Budete k tomu potřebovat svářečku plastových trubek, nůžky na plastové trubky, T-kus příslušného rozměru, alternativně ventil, a šroubení pro 3/4" na hadici. Tu svářečku a nůžky Vám asi půjčí v Baumaxu a pod.

magdon*

Nůžky lze v nouzi nahradit pilkou na železo. Kohout na splachovač (roháček) má závit (přívod) 1/2", vývod buď taky 1/2", ale častějc 3/8".

celp*
hodnocení

0x

Dobrý den.Zkušený instalatér je s tím za půl hoďky hotov a máte záruku kvalitně provedené práce.

Také si myslím...

Přece si kvůli zakoupení WC mísy nebudete kupovat celou keramičku...

hodnocení

0x

Určitě to nechte na instalatérovi protože musíte taky řešit napojení na kanalizaci

magdon*
hodnocení

0x

Složité to není, ale i tak by bylo dobré to trochu umět. Je otázka, jestli Vám stojí za to se to učit a shánět nářadí kvůli jednomu kohoutku.

kejki
hodnocení

0x

Existují prodloužení pro baterii s odbočkou, takže byste nic neboural, nesvařoval a nenahazoval. Pokud je to technická místnost, tak vás ta hadička neurazí a je to nejrychlejší. akvinaservis.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

tam,kde je nějaká šroubovací spojka,rozpojit ji a našroubovat T - kus.Pro záchod stačí flexitrubka - pancéřovaná hadice.Dobré je dát tam kulový kohout,aby se voda dala samostatně zavřít.

JABRAKA

onmach
hodnocení

Vážení, děkuji Vám moc za cenné připomínky. Musím přiznat, že jsem vůbec netušil, o co jde. Asi bude opravdu nejlepší pověřit tím nějakého instalatéra, sežere to míň peněz i energie. Děkuji moc za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]