Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odkup sklepů bez elektřiny - je to bezpečné?

Od: mick* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,chtěl bych znát Váš názor...majitel domu nabídl vlastníkům bytů odkup sklepů,jelikož se jedná o pavlačový dům jsou v děsném stavu a nejvíc mě zarazilo že tam není zavedena elektřina-takže tma tmoucí-všude..směřuji k tomu jestli tím od majitele neni narušený nějaký bezpečnostní standart? Navíc každému chce za možný odkup mimo jiné učtovat 5 tis za tzv administrativní poplatek..je možné se tedy domluvit a koupit sklepy hromadně na jednu smlouvu jako společenství vlastníků aby se tyto poplatky eliminovali? Předem díky za vaše postřehy...M.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kaja*
hodnocení

0x
Vysvětli prvně jak to je: Ty máš byt v osobním vlastnictví, ale sklepy jsou pořád někoho jiného? Za prvé nechápu proč jsi kupoval byt bez sklepa, do toho bych já nikdy nešel.
Že jsou bez elektřiny to bych bral jako to nejmenší. Hlavní je že jsou pod zemí (když je tam tma, že jo) a tudíž budou mít ideální mikroklima na zeleninu, brambory atd.
A kupovat sklepy hromadně jako společenství to je podle mě ta úplně největší blbost co bys mohl udělat. Jestli jde jen o 5000 Kč navíc... Pak si za čas třeba společenství odhlasuje že tam budou společně dělat nějaké úpravy, a když bude většina pro tak ti zdevastují sklep a nic s tím nenaděláš..
kaja*
A na tvým místě bych byl rád že je neprodal třeba nějakému podnikateli.. I to jsem slyšel že se někde stalo.
mick*
hodnocení

Zdravím..prvně nejde o mě ale o známého,ale jinak ano-byt je v osobním vlastnictví ale sklepní koje byli nabídnuty majitelem k případnému odkoupení až nyní..je jasné že sklep je důležitá věc a rozhodně se hodí,spíš mě zarazil ten děsnej stav (viděl jsem to tam) a absence elektřiny v celém prostoru..co se týká toho administrativního poplatku tak to mi přijde vydřidušství a navíc se mi nezdálo,že zástupce majitele tvrdí že něco jako společný odkup SVJ těch kojí na jednu smlouvu není právně možný...
kaja*
Vydřidušství? to bych ani neřekl. Jednak asi stojí něco když to budou muset na katastru rozdělit na víc majitelů, a jednak vám ty sklepy může nabídnout za jakoukoliv cenu a vy je buď koupíte nebo řeknete že je to moc že nemáte zájem. Pak to ale může dát realitce a prodat je klidně někomu úplně jinému a ten si tam třeba zřídí bar...
U nás stojí byt 2 +1 necelý milion (středně velké město), tak za takový sklep bych já byl ochotný dát celkem maximálně tak 100 tisíc (pokud bych žádný neměl). Pokud bych už jeden měl tak za další už bych samozřejmě tolik nedal. A kolik za ně chce po vás - jako prodejní cenu za jeden?
Já si myslím že společně by koupit šly - společenství vlastníků je přece právnická osoba, ale já bych to rozhodně nedělal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]