Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak velké umyvadlo koupit?

Od: mikinka* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,potřebuji koupit nové umyvadlo a nejvýhodněji to vychází přes internet.Bohužel se nemůžu zorientovat v rozměrech.Když je u umyvadla psaná velikost 50cm znamená to že je tak velké umyvadlo v největší části,nebo od těch železných podstavců na kterém je přišroubované.Doufám že jste mě pochopili *smich* Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dneska už se umyvadlo nemontuje na železné podstavce, ale dává se na hmoždinky nebo na kameninovou nohu. 50 cm je jeho šířka.

mikinka*
hodnocení

aha na hmoždinky*hi*?Tak to jsem asi sto let za opicema...*smich*Takže si můžu koupit jakoukoliv velikost(samozřejmě s ohledem na velikost koupelny)Děkuji*palec*

hodnocení

0x
Ano, melo by to byt kotovane v nejsirsi casti. Nicmene nevim v cem je problem..ke kazdemu typu keramiky, tedy i umyvadla se da sehnat technicky katalog, kde jsou vsechny rozmery presne okotovany.

hodnocení

0x

Minulé umývadlo jsem měla asi také 50 cm na šířku. A bylo hranaté. Ale rozměr ode zdi ke mně byl malý. Bylo to strašné umývadlo a já jsem cákala po zemi snad i při čištění zubů. Umýt si obličej, zamenalo potopu v koupelně. Tenkrát jsem ho koupila pro to, abych ušetřila místo, právě takový nepodar a nepočítala jsem, jak je důležitý ten rozměr ode zdi ke mně. *cert*Teď mám 55cm na šířku a ode zdi ke mně do obloiku nějakých 45 cm. A necákám. Nedejte se zmást jen šíří umývadla.;) Skříň je nějak široká, hluboká a vysoká. A umývadlo je široké, hloubka má jiný význam. A ten rozměr, který je u skříně hloubka, jak se řekne u umývadla?

To záleží na typu a výrobci. Standardně se ale hloubka umyvadla zvětšuje úměrně s šířkou a tak mělké jako jste měla se snad už ani nevyrábějí:))

Ale jo, v IKEA jsou stále. Takové jako široké nudle. *klik*

hodnocení

0x

Základní rozměr u umyvatel je šířka a hloubka.Šířka je vzdálenost od pravého okraje k levému okraji umyvadla. Standard je 55 - 60 cm. Ve větších koupelnách a pro vícečlenné rodiny je vhodné použítdvojumyvadlo.
Pro nedostatek prostoru v malých koupelnách volíme praktická rohová umyvadla, která nám vyplní jinak nevyužitelný prostor.
Hloubka je vzdálenost předního okraje mísy od její zadní hrany. Průměrná hloubka je 35 - 50 cm.
Ve větší místnostech s WC se umisťují malá umyvadélka, která mají šířku 35 - 40 cm a hloubku do 30 cm. Vyrábějí se i v rohovém provedení *jasne*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]