Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřebuji koupit nové umyvadlo a nejvýhodněji to vychází přes internet.Bohužel se nemůžu zorientovat v rozměrech.Když je u umyvadla psaná velikost 50cm znamená to že je tak velké umyvadlo v největší části,nebo od těch železných podstavců na kterém je přišroubované.Doufám že jste mě pochopili Děkuji
Minulé umývadlo jsem měla asi také 50 cm na šířku. A bylo hranaté. Ale rozměr ode zdi ke mně byl malý. Bylo to strašné umývadlo a já jsem cákala po zemi snad i při čištění zubů. Umýt si obličej, zamenalo potopu v koupelně. Tenkrát jsem ho koupila pro to, abych ušetřila místo, právě takový nepodar a nepočítala jsem, jak je důležitý ten rozměr ode zdi ke mně. Teď mám 55cm na šířku a ode zdi ke mně do obloiku nějakých 45 cm. A necákám. Nedejte se zmást jen šíří umývadla.
Skříň je nějak široká, hluboká a vysoká. A umývadlo je široké, hloubka má jiný význam. A ten rozměr, který je u skříně hloubka, jak se řekne u umývadla?
Základní rozměr u umyvatel je šířka a hloubka.Šířka je vzdálenost od pravého okraje k levému okraji umyvadla. Standard je 55 - 60 cm. Ve větších koupelnách a pro vícečlenné rodiny je vhodné použítdvojumyvadlo.
Pro nedostatek prostoru v malých koupelnách volíme praktická rohová umyvadla, která nám vyplní jinak nevyužitelný prostor.
Hloubka je vzdálenost předního okraje mísy od její zadní hrany. Průměrná hloubka je 35 - 50 cm.
Ve větší místnostech s WC se umisťují malá umyvadélka, která mají šířku 35 - 40 cm a hloubku do 30 cm. Vyrábějí se i v rohovém provedení
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.