Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkoušečka napětí

Od: daniell* odpovědí: 12 změna:

Potřebuji nějakou zkoušečku napětí bez nějakých speciálních funkcí jednoduchou malou ne až moc drahou . Prostě určenou jen k tomu abych si ověřil že v zásuvce , vypínače , topení a nevím v čem ještě není proud prostě pro "sychr" máte z nějakou dobrou zkušenost případně kolik do ní investovat? přece jen je to věc co strčím i do zásuvky která může být pod proudem.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Stačí libovolná fázovka (tak se to jmenuje) - klidně za pár korun... Ta moje stála asi dvacet nebo třicet, napětí fáze ukazuje - a na ´jemnější´ věci mám multimetr...

doplněno 22.11.12 22:35:

To Vilfain: Myslím, že tazateli šlo spíš o to, aby nesahal tam, kde se mu fázovka rozsvítí... ;) Jinak - samozřejmě, souhlasím s tím, že vadaska je lepší...

vilfein*

Nesouhlasím, fázovka v rukách laika může způsobit nemalý problém, jelikož indikuje i minimální napětí indukované v souvěhu, rozsvítím Vám ji i na PE vodiči.

doplněno 23.11.12 07:09:

To mowla:

Jj, já jen upozornil na to že s fázovkou je třeba mít i nějakou praxi, jelikož dokáže dosti zmást, a celkově ji považuji za méně spolehlovou zkoušečku;)

hop®
hodnocení

1x

Ideální, jednoduché, spolehlivé, bezpečné...

ges.cz/...

vilfein*

Lepší je, jak uvedl kolega nade mnou, nebo ještě tady: nej-ceny.cz/... lepší zaplatit těch 500kč a pak zkoušečku někde střelit na aukru, než mít zpackaný celý život.

doplněno 22.11.12 22:28:

Nejlepší co pro Laika může být tak dvoupólová zkoušečka, jelikož práce s ní je jednodušší a bezpečnější, fázovka Vám spadne párkrát na zem, a může se (ale samozřejmě nemusí) doutnavka uvnitř poškodit. Také ji velice vadí přnášení ze zimy do tepla, kdy se orosí, a nemusí ukazovat nic. Osobně ji v praxi používám minimálně, když už tak na uchycení malého šroubku v čokoládě, kterou pak dotáhnu pořádným šroubovákem.

Souhlasím.

Stará a osvědčená vadaska. Sice cena je možná vyšší, než by se chtělo, ale je to neocenitelný pomocník i pro laiky a naprosto blbuvzdorný přístroj.

jonny*
hodnocení

0x

treba neco takveho?:) hlavne mit dobre podrazky z gumy a nestat na mokru a je to ok :))

svarecky-obchod.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

Používám t.zv.Vadasku,která poslouží do napětí 500V,stávala 500.- dnes ovšem kolem 2000.-

JABRAKA

hop®

JABRAKO, co máte, prosím, na mysli, když se zmiňujete o "t.zv. Vadasce okolo 2000,-"? *hej*

doplněno 23.11.12 07:31:

Vilfein, ano, proto jsem v první reakci dával odkaz, kde je tato vylepšená vadaska i s cenou...

vilfein*

Dnes se pod pojmem vadaska rozumí zkoušečka která má funkce: Indikace napětí od 12 do 500V AC i DC, určení sledu fází, jednopólové určení fázového vodiče.

Osobně mám vadasky 2, jednu za zhruba 1 500,- která je nová od značky Düspol, a druhá je klasická stará bakelitová řady SN :)

daniell*
hodnocení

Na konec jsem sehnal digitální zkoušečku s bezdotykovou funkcí za asi 60 Kč no tak snad poslouží když tak já mám i multimetr a zkoušečku za 900 kč tu sem kupoval před asi 2 roky je to ta fázová a ukazatelem napětí do asi 400V .

doplněno 23.11.12 14:14:

ta zkoušečka co jsem dnes koupil je značky SOLIGHT - máte někdo zkušenost?

praivo*
hodnocení

0x

Já jsem spokojen s MS-18. Okolo 40 Kč (dá se sehnat i za méně).

hodnocení

0x

Já používám SN-4.Je to vylepšená verze staré SN-1.Cena cca 600kč.Pro laika ideální.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]