Nejste přihlášen/a.
dobrý den,potřebovala bych poradit jakýma barvama mám natřít dvířka na kuchyňské lince(původně staré dřevo) a dveře u vestavěných skříní na chodbě?Děkuji
Na naší kuchyňské lince,jsem na lakovaný povrch,který jsem přebrousil,a po otření vlhkou houbou a vyschnutí první nátěr syntetickou barvou základní.Po opětovném přebroušení jemným smirkem nátěr jemným štětcem barvou syntetickou tixotropní(nestékavou)a dodnes (12 let) je lak ve velmi slušném stavu.
JABRAKA
Je rozdíl, jestli jsou dveře plné ( hladké ) tak určitě použít řešení "jabraka", ale barva nemusí být jen bílá nebo krémová. Ozvláštnit se dají přilepením lišt, které napodobí výplně. Pokud jsou výplňové tak tam stojí za to si s nimi trochu pohrát. Odstranit vrstvu starých nátěrů, vybrousit a použít některý z lazurovacích laků. Je jich na trhu dost a ve slušné barevné škále. Nejen že ochrání povrch, ale hlavně zvýrazní strukturu dřeva. Zkusím dát snímek kredence, spodní díl byl šedý, horní díl zelený vždy několik různobarevných vrstev.
Dobrý den, taky jsem loni řešil podobný problém. Na dřevěné kuchyňské lince už byly jen nevzhledné zbytky nitrolaku a všichni odborníci prorokovali výměnu celé linky. Zkusil jsem raději nejprve nátěr. Starý lak jsem trochu obrousil a použil jsem jako základní nátěr Capakryl Haftprimer a vnější Capakryl PU-Satin.
Nátěr jsem dělal molitanovým válečkem a barva sice stojí něco pod 300,-/plechovku, ale po roce používání max. spokojenost. Barva skvěle drží, nepraská a je i dostatečně mechanicky odolná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.