Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím natřít dveře u linky

Od: mikinka* odpovědí: 5 změna:

dobrý den,potřebovala bych poradit jakýma barvama mám natřít dvířka na kuchyňské lince(původně staré dřevo) a dveře u vestavěných skříní na chodbě?Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Na naší kuchyňské lince,jsem na lakovaný povrch,který jsem přebrousil,a po otření vlhkou houbou a vyschnutí první nátěr syntetickou barvou základní.Po opětovném přebroušení jemným smirkem nátěr jemným štětcem barvou syntetickou tixotropní(nestékavou)a dodnes (12 let) je lak ve velmi slušném stavu.

JABRAKA

Čím natřít dveře u linky

patronka*
hodnocení

0x

Je rozdíl, jestli jsou dveře plné ( hladké ) tak určitě použít řešení "jabraka", ale barva nemusí být jen bílá nebo krémová. Ozvláštnit se dají přilepením lišt, které napodobí výplně. Pokud jsou výplňové tak tam stojí za to si s nimi trochu pohrát. Odstranit vrstvu starých nátěrů, vybrousit a použít některý z lazurovacích laků. Je jich na trhu dost a ve slušné barevné škále. Nejen že ochrání povrch, ale hlavně zvýrazní strukturu dřeva. Zkusím dát snímek kredence, spodní díl byl šedý, horní díl zelený vždy několik různobarevných vrstev.

Čím natřít dveře u linky #2
jabraka*

Moc pěkná práce.

JABRAKA

patronka*

Klidně můžeš to "pěkná" vynechat. Skutečně to bylo moc práce. Patronka

bruk600*
hodnocení

0x

Dobrý den, taky jsem loni řešil podobný problém. Na dřevěné kuchyňské lince už byly jen nevzhledné zbytky nitrolaku a všichni odborníci prorokovali výměnu celé linky. Zkusil jsem raději nejprve nátěr. Starý lak jsem trochu obrousil a použil jsem jako základní nátěr Capakryl Haftprimer a vnější Capakryl PU-Satin.

caparol.cz/...

caparol.cz/...

Nátěr jsem dělal molitanovým válečkem a barva sice stojí něco pod 300,-/plechovku, ale po roce používání max. spokojenost. Barva skvěle drží, nepraská a je i dostatečně mechanicky odolná.*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]