Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu, před 7 lety se v bytě měnily dřevěná okna za plastová. V jednom místě pod oknem se objevila prasklina v omítce.
Mám obavy, že by to mohlo být špatně posazeným oknem při výměně..., bohužel již se na to reklamace nevztahuje.
Pevně doufám, že když se stará omítka odstraní a znovu omítne, problém zmizí (zatím jsem se do toho nepustila).
Prosím o Váš názor. Přikládám fotku.
Děkuji.
Eva Klusáková
Evičko,prasklinu proškrábni trochu šroubovákem do hloubky,a rýhu zastříkni akrylovým tmelem Po zatvrdnutí se to může přetřít malbou.
JABRAKA
Dal jsem vám bod, ale já bych raději místo tmelu použil sádru, nebo ještě lépe štuk. Já nemám s akrylem až tak moc dobré zkušenosti, protože je stále na omítce dost zřetelný a špatně se přetírá. Snad ještě jako kompromis akryl s přídavkem štukového písečku by mohl mít opticky stejnou strukturu jako okolní zdravá zeď.
Bruku,sádra není vůbec dobrý materiál,je tvrdá a křehká.S tím přetíráním máš možna trochu pravdu,pozoruji při malování ,že místa s penetrací také se špatně přetírají.Takže penetraci při malování nedoporučuji.Tyto nesavé materiály neberou barvu a ta stéhá a nevytvoří souvislou vrstvičku.Nejlepší je finální stěrka,třeba ve slabé vrstvičce.
JABRAKA
Jako trvanlivé řešení bych volil oškrábání malby a odpadající omítky v místě praskliny, natažení sádrokartonářské bandáže (typ "perlinka", ne skelná páska) a zatmelení sádrokartonářskou sádrou (uniflot). Po zaschnutí a přebroušení přemalovat.
doplněno 18.02.11 21:24:...akrylát nedoporučuji, pravděpodobně bude opravené místo stále odlišné od okolní malby...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.