Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prasklina pod oknem

Od: rampusak odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

prosím o radu, před 7 lety se v bytě měnily dřevěná okna za plastová. V jednom místě pod oknem se objevila prasklina v omítce.

Mám obavy, že by to mohlo být špatně posazeným oknem při výměně..., bohužel již se na to reklamace nevztahuje.

Pevně doufám, že když se stará omítka odstraní a znovu omítne, problém zmizí (zatím jsem se do toho nepustila).

Prosím o Váš názor. Přikládám fotku.

Děkuji.

Eva Klusáková

Prasklina pod oknem

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Evičko,prasklinu proškrábni trochu šroubovákem do hloubky,a rýhu zastříkni akrylovým tmelem Po zatvrdnutí se to může přetřít malbou.

JABRAKA

bruk600*

Dal jsem vám bod, ale já bych raději místo tmelu použil sádru, nebo ještě lépe štuk. Já nemám s akrylem až tak moc dobré zkušenosti, protože je stále na omítce dost zřetelný a špatně se přetírá. Snad ještě jako kompromis akryl s přídavkem štukového písečku by mohl mít opticky stejnou strukturu jako okolní zdravá zeď.

jabraka*

Bruku,sádra není vůbec dobrý materiál,je tvrdá a křehká.S tím přetíráním máš možna trochu pravdu,pozoruji při malování ,že místa s penetrací také se špatně přetírají.Takže penetraci při malování nedoporučuji.Tyto nesavé materiály neberou barvu a ta stéhá a nevytvoří souvislou vrstvičku.Nejlepší je finální stěrka,třeba ve slabé vrstvičce.

JABRAKA

hop®
hodnocení

1x

Jako trvanlivé řešení bych volil oškrábání malby a odpadající omítky v místě praskliny, natažení sádrokartonářské bandáže (typ "perlinka", ne skelná páska) a zatmelení sádrokartonářskou sádrou (uniflot). Po zaschnutí a přebroušení přemalovat.

doplněno 18.02.11 21:24:

...akrylát nedoporučuji, pravděpodobně bude opravené místo stále odlišné od okolní malby...

machp*
hodnocení

0x

nejspíš se jedná o nahozenou špaletu a protože to nepřetáhly rohovou lištou se sítí tak i když odstraníte omítku a znovu nahodíte tak prasklina se časem znovu ukáže,

stirecek*
hodnocení

0x

Akrylový tmel ano, ale štukový! Vypadá jak omítka a je přetíratelný. Pokud ale prasklina hodně pracuje, pomůže jedině perlinka.

soudal.cz/...

doplněno 18.02.11 20:59:

denbraven.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]